Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Je kent het wel. Je zit tien uur in een vliegtuig, en voor je zit een huilende baby, en achter je een krijsende peuter die regelmatig in de leuning van je stoel schopt. Om nog maar te zwijgen van de hyperactieve kinderen die door het gangpad rennen. Niet bepaald een pretje.

De reiswebsite WeFlyCheap deed hier onderzoek naar en wat blijkt? Maar liefst 40% van de Nederlanders zou meer voor z’n ticket willen betalen als dat betekent dat het vliegtuig kindervrij is. Er staat overigens expliciet bij dat het gaat om mensen zonder kinderen die daartoe bereid zijn, maar ik vermoed dat ouders die eens een keer zonder hun oogappeltje op reis gaan daar ook wel wat voor over hebben…

Prijskaartje aan je vliegticket

Uit het onderzoek blijkt dat mensen zeker € 10,- tot € 25,- over hebben om bovengenoemde ergernissen te voorkomen. En zeker 10% zou meer dan € 25,- willen besteden als het moet.

De vraag of mensen meer zouden betalen voor een kinderloze vlucht is niet helemaal een nieuwe melkkoe voor een vliegtuigmaatschappij. Juist gezinnen met kinderen nemen vaak het vliegtuig en zijn daardoor een goede inkomstenbron.

Adult-only de toekomst?

Geheel verwonderlijk is deze ontwikkeling niet. Er bestaan al zo’n tien jaar ‘adult-only’ hotels. En al heb ik de eerste paar keer nog gedacht dat dat hotels waren die voor iets anders bedoeld waren dan vakantie, blijkt het een grote hit te zijn. Heerlijk ontspannen bij het zwembad zonder het idee te hebben dat je in de zwemles van groep 7 bent beland, en geen gejengel aan de ontbijttafel.

De reden die wordt gegeven waarom mensen hier tegenwoordig voor zouden willen betalen, is dat men tegenwoordig vrijheid, autonomie en comfort belangrijker acht dan geld. Kortom: voor een beetje extra luxe heeft de gemiddelde reiziger best wat over.

In Azië blijken ze al een stukje verder te zijn in de luchtvaart. Het Indiase IndiGo heeft al kindvrije zones in de vliegtuigen ingesteld voor kinderen tot twaalf jaar. Bij Malaysia Airlines zijn kinderen niet welkom in de first class. Om daar een plekje te bemachtigen hebben de reizigers al flink in de buidel moeten tasten, dus eigenlijk betalen zij al extra voor een kinderloze vlucht.

Ik ben benieuwd of je binnenkort vanuit Nederland ook écht een adult-only vlucht kunt boeken. Ik hou het in de gaten!

Bron: NOS

Foto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer