Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nederlandse singles daten het liefst in de zomer

Door Edwin Hagenouw | Bron: Lexa

De zomer is hét moment om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Het zijn vooral de ideale, zomerse omstandigheden die voor de extra kriebels zorgen. Datingservice Lexa.nl deed onderzoek naar de invloed van seizoenen op de dating-activiteiten van Nederlandse singles en wat blijkt, 39% geeft de absolute voorkeur aan daten in het zomerseizoen.

Seksuele prikkels en een beter humeur

De herfst scoort het slechtst van de vier jaargetijden, slechts één op de tien singles ziet dit als het uitgelezen seizoen voor a shot at love. Dat de zomer de ideale setting is voor een liefdesboost is niet zo gek. “Minder kleding zorgt voor meer seksuele prikkels, ook hebben we een beter humeur en meer vrije tijd: de gouden formule voor aantrekking.

De bergen zijn een perfecte locatie voor een date.

Bovendien heeft de zon ook invloed op ons libido” aldus Drs. Eveline Stallaart, psycholoog en seksuoloog.

Regenachtige dagen doen online daten

Waar de zon goed doet voor het liefdesleven (64%) is de regen een echte deal breaker. Zoenen in de regen -zoals in The Notebook- of samen schuilen voor een hoosbui, is niet iets waar de singles warm van lopen. Slechts 12 procent van de Nederlandse singles zegt op rainy days open te staan voor een date.

Het is op natte dagen waarschijnlijker dat singles online gaan daten

Voor een kwart van de singles betekent dat niet dat ze thuis op de bank blijven dromen over de ware, zij zien een regenachtige dag als de uitgelezen kans om hun nieuwe liefde online te vinden. Het is op natte dagen waarschijnlijker dat singles online gaan daten.

Bron: lexa.nl

Lees ook: Daten en flirten in Noorwegen

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer