klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Nederlandse vrouw gered in Fitz Roy-gebergte Patagonië

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN be

Een 39-jarige Nederlandse toeriste die gewond was geraakt bij de beklimming van het Fitz Roy-gebergte in Patagonië, is bij een omvangrijke reddingsoperatie waarbij zeker 28 reddingswerkers waren betrokken, veilig naar beneden gebracht. De vrouw had bij een val haar linker scheenbeen gebroken. Volgens Argentijnse media gaat het om de Nederlandse Eva Vejtruba.

Noodlot

Ze was met drie reisgenoten aan de beklimming van het Fitz Roy-gebergte bezig toen het noodlot toesloeg. Via een noodsignaal wisten de vrouwen alarm te slaan. De evacuatie begon vrijdag om vijf uur ’s ochtends en nam twee volle dagen in beslag. Er waren 28 reddingswerkers bij betrokken. Het slechte weer en de moeilijk bereikbare plaats maakten het een zeer riskante onderneming, waarbij de vrouw 45 km lang op een brancard langs zeer steile stukken te voet naar beneden moest worden gedragen. Door het slechte weer was de inzet van een helikopter niet mogelijk.

Gevaarlijk

De 3.400 meter hoge berg Fitz Roy, op de grens van Chili en Argentinië, oefent een grote aantrekkingskracht uit op klimmers over de hele wereld, maar staat bekend als gevaarlijk. Vorig jaar kwamen er vier mensen om het leven bij beklimmingen.


Lees ook: dit zijn de tien gevaarlijkste bergen ter wereld


Bij de reddingsoperatie van de Nederlandse vrouw werden de betrokken reddingswerkers verdeeld in drie groepen. De eerste groep hield zich bezig met de eerste hulp en de verzorging van de vrouw, terwijl de andere twee groepen afwisselend de brancard over soms zeer steile stukken naar beneden droegen. Halverwege moest op de berg de nacht worden doorgebracht, voor aan deel twee van de reddingsoperatie kon worden begonnen. De vrouw is inmiddels veilig bij een eerstehulppost afgeleverd en is behandeld aan haar been.

Bron: HLN.be | Hoofdfoto: Unsplash


Lees hier meer Outdoor Nieuws


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Nederlandse vrouw gered in Fitz Roy-gebergte Patagonië”

  • John
    28 april 2020 at 06:13

    Fitz Roy toch maar van een respectvolle afstand bewonderen dan maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer