Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nederlandse vrouw gered in Fitz Roy-gebergte Patagonië

Door Edwin Hagenouw | Bron: HLN be

Een 39-jarige Nederlandse toeriste die gewond was geraakt bij de beklimming van het Fitz Roy-gebergte in Patagonië, is bij een omvangrijke reddingsoperatie waarbij zeker 28 reddingswerkers waren betrokken, veilig naar beneden gebracht. De vrouw had bij een val haar linker scheenbeen gebroken. Volgens Argentijnse media gaat het om de Nederlandse Eva Vejtruba.

Noodlot

Ze was met drie reisgenoten aan de beklimming van het Fitz Roy-gebergte bezig toen het noodlot toesloeg. Via een noodsignaal wisten de vrouwen alarm te slaan. De evacuatie begon vrijdag om vijf uur ’s ochtends en nam twee volle dagen in beslag. Er waren 28 reddingswerkers bij betrokken. Het slechte weer en de moeilijk bereikbare plaats maakten het een zeer riskante onderneming, waarbij de vrouw 45 km lang op een brancard langs zeer steile stukken te voet naar beneden moest worden gedragen. Door het slechte weer was de inzet van een helikopter niet mogelijk.

Gevaarlijk

De 3.400 meter hoge berg Fitz Roy, op de grens van Chili en Argentinië, oefent een grote aantrekkingskracht uit op klimmers over de hele wereld, maar staat bekend als gevaarlijk. Vorig jaar kwamen er vier mensen om het leven bij beklimmingen.


Lees ook: dit zijn de tien gevaarlijkste bergen ter wereld


Bij de reddingsoperatie van de Nederlandse vrouw werden de betrokken reddingswerkers verdeeld in drie groepen. De eerste groep hield zich bezig met de eerste hulp en de verzorging van de vrouw, terwijl de andere twee groepen afwisselend de brancard over soms zeer steile stukken naar beneden droegen. Halverwege moest op de berg de nacht worden doorgebracht, voor aan deel twee van de reddingsoperatie kon worden begonnen. De vrouw is inmiddels veilig bij een eerstehulppost afgeleverd en is behandeld aan haar been.

Bron: HLN.be | Hoofdfoto: Unsplash


Lees hier meer Outdoor Nieuws


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

één reactie op “Nederlandse vrouw gered in Fitz Roy-gebergte Patagonië”

  • John
    28 april 2020 at 06:13

    Fitz Roy toch maar van een respectvolle afstand bewonderen dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer