klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Versoepeling van maatregelen aangekondigd

Door: Pauline van der Waal

Er wordt steeds meer duidelijk over de toeristische mogelijkheden deze zomer. Was de angst eerst groot dat elke Europeaan eigenlijk alleen maar in z’n eigen land op vakantie kon gaan, zo langzamerhand begint het erop te lijken dat we toch op reis kunnen de komende maanden. Eerder schreven we al over landen als Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Portugal en nu is Griekenland aan de beurt.

Verschillende stappen in de versoepeling

De minister-president van Griekenland gaf aan dat er verschillende gradaties zijn in het herstarten van het toerisme. Voorlopig ziet het er als volgt uit.

  • Per 25 mei mogen jachten en zeilboten weer naar de eilanden varen
  • Vanaf 31 mei wordt het gebod opgeheven van twee weken thuisquarantaine voor buitenlandse toeristen die naar Griekenland komen
  • Vanaf 1 juni gaan hotels, campings en restaurants weer open, met uitzondering van:
  • Seizoensgebonden accommodaties en musea gaan weer open op 15 juni

Met het vliegtuig naar Griekenland

Dan is het natuurlijk nog wel zaak om er te komen. Waarschijnlijk zullen Nederlandse toeristen met het vliegtuig willen. Daarvoor geldt het volgende.

  • Fase 1 per 15 juni: Internationale vluchten van een aantal landen zijn alleen toegestaan naar El. Venizelos airport / Athene. Binnenlandse vluchten met Aegean Airlines zijn toegestaan
  • Fase 2 per 1 juli: Internationale vluchten van een aantal landen naar alle Griekse luchthavens zijn toegestaan
  • Fase 3 per 15 juli: Internationale vluchten vanuit alle landen zijn toegestaan

Nederland zit vooralsnog in het rijtje landen dat al in Fase 1 en 2 naar Griekenland mag vliegen, mits Nederland na 15 juni code oranje opheft. Of dat zo is staat aangegeven op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Verdere maatregelen

Vanzelfsprekend geldt ook hier dat het coronavirus nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het is niet zo dat alle toeristen getest zullen worden, maar er wordt steekproefsgewijs gecontroleerd in de toeristische gebieden.

Video van 22 mei 2020

Vorig jaar verbleef reporter Edwin een week in de regio Epirus, in het noorden van Griekenland. Dit is de perfecte bestemming voor de echte natuurliefhebber die houdt van pure en ongerepte natuur, rust en ontspanning. Wij waren hier op uitnodiging van Achilles van Alpine Zone in Ioanina en kijken nu alweer uit naar de opening van de Griekse en Nederlandse grenzen.

Zodra het kan reizen we weer naar deze geweldige outdoor omgeving. Bekijk hieronder video die Achilles vandaag maakte tijdens een van de vele rafttochten die zijn bedrijf jaarlijks organiseert.

Zelf ook op stap met Achilles of een van zijn vele gidsen en reisleiders? Check zijn website hier: AlpineZone.gr

Lees al onze artikelen over Griekenland

Bron: Het Grieks Verkeersbureau

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer