klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Grenzen dicht voor buitenlandse toeristen?

Door: Pauline van der Waal

Voor Oostenrijkgangers meldden we voorzichtig goed nieuw: de grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat vanaf 15 juni weer open. Voor Frankrijk lijkt er nu helaas wat minder hoop aan de horizon te gloren. Hoewel nog niet officieel bevestigd, lijkt het erop dat Frankrijk geen buitenlandse toeristen wil in verband met corona.

Zomervakantie zonder niet-Franse toeristen

Staatssecretaris Lemoyne van Toerisme hamerde erop dat Frankrijk vooral het binnenlandse toerisme weer op gang wil brengen. Hij zei daarbij ook dat er normaal maar liefst zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen naar Frankrijk afreizen in de zomer, maar dat hij ‘vrijwel zeker is dat het land dit jaar zonder hen moet stellen’.

Maar hoe dan?

Of dit betekent dat de grenzen letterlijk dicht zullen blijven, of dat reizen allen ontmoedigd zal worden is nog niet bekend. Hij zei daar in ieder geval niets over. Of Fransen zelf naar het buitenland mogen is ook nog onduidelijk. Over twee weken neemt de Franse regering daadwerkelijk een beslissing over de zomervakantie. Ze laten daar ongetwijfeld de stand van zaken omtrent covid-19 op dat moment in meewegen. Wij wachten het met spanning af!

Toch wegdromen bij Frankrijk? Lees hier alle artikelen met Frankrijk in de hoofdrol.

Bron: NOS

Foto: Pauline van der Waal

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer