ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Grenzen dicht voor buitenlandse toeristen?

Door: Pauline van der Waal

Voor Oostenrijkgangers meldden we voorzichtig goed nieuw: de grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat vanaf 15 juni weer open. Voor Frankrijk lijkt er nu helaas wat minder hoop aan de horizon te gloren. Hoewel nog niet officieel bevestigd, lijkt het erop dat Frankrijk geen buitenlandse toeristen wil in verband met corona.

Zomervakantie zonder niet-Franse toeristen

Staatssecretaris Lemoyne van Toerisme hamerde erop dat Frankrijk vooral het binnenlandse toerisme weer op gang wil brengen. Hij zei daarbij ook dat er normaal maar liefst zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen naar Frankrijk afreizen in de zomer, maar dat hij ‘vrijwel zeker is dat het land dit jaar zonder hen moet stellen’.

Maar hoe dan?

Of dit betekent dat de grenzen letterlijk dicht zullen blijven, of dat reizen allen ontmoedigd zal worden is nog niet bekend. Hij zei daar in ieder geval niets over. Of Fransen zelf naar het buitenland mogen is ook nog onduidelijk. Over twee weken neemt de Franse regering daadwerkelijk een beslissing over de zomervakantie. Ze laten daar ongetwijfeld de stand van zaken omtrent covid-19 op dat moment in meewegen. Wij wachten het met spanning af!

Toch wegdromen bij Frankrijk? Lees hier alle artikelen met Frankrijk in de hoofdrol.

Bron: NOS

Foto: Pauline van der Waal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.