Grenzen dicht voor buitenlandse toeristen?

Door: Pauline van der Waal

Voor Oostenrijkgangers meldden we voorzichtig goed nieuw: de grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat vanaf 15 juni weer open. Voor Frankrijk lijkt er nu helaas wat minder hoop aan de horizon te gloren. Hoewel nog niet officieel bevestigd, lijkt het erop dat Frankrijk geen buitenlandse toeristen wil in verband met corona.

Zomervakantie zonder niet-Franse toeristen

Staatssecretaris Lemoyne van Toerisme hamerde erop dat Frankrijk vooral het binnenlandse toerisme weer op gang wil brengen. Hij zei daarbij ook dat er normaal maar liefst zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen naar Frankrijk afreizen in de zomer, maar dat hij ‘vrijwel zeker is dat het land dit jaar zonder hen moet stellen’.

Maar hoe dan?

Of dit betekent dat de grenzen letterlijk dicht zullen blijven, of dat reizen allen ontmoedigd zal worden is nog niet bekend. Hij zei daar in ieder geval niets over. Of Fransen zelf naar het buitenland mogen is ook nog onduidelijk. Over twee weken neemt de Franse regering daadwerkelijk een beslissing over de zomervakantie. Ze laten daar ongetwijfeld de stand van zaken omtrent covid-19 op dat moment in meewegen. Wij wachten het met spanning af!

Toch wegdromen bij Frankrijk? Lees hier alle artikelen met Frankrijk in de hoofdrol.

Bron: NOS

Foto: Pauline van der Waal

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer