Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Grenzen dicht voor buitenlandse toeristen?

Door: Pauline van der Waal

Voor Oostenrijkgangers meldden we voorzichtig goed nieuw: de grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat vanaf 15 juni weer open. Voor Frankrijk lijkt er nu helaas wat minder hoop aan de horizon te gloren. Hoewel nog niet officieel bevestigd, lijkt het erop dat Frankrijk geen buitenlandse toeristen wil in verband met corona.

Zomervakantie zonder niet-Franse toeristen

Staatssecretaris Lemoyne van Toerisme hamerde erop dat Frankrijk vooral het binnenlandse toerisme weer op gang wil brengen. Hij zei daarbij ook dat er normaal maar liefst zo’n 17 miljoen buitenlandse toeristen naar Frankrijk afreizen in de zomer, maar dat hij ‘vrijwel zeker is dat het land dit jaar zonder hen moet stellen’.

Maar hoe dan?

Of dit betekent dat de grenzen letterlijk dicht zullen blijven, of dat reizen allen ontmoedigd zal worden is nog niet bekend. Hij zei daar in ieder geval niets over. Of Fransen zelf naar het buitenland mogen is ook nog onduidelijk. Over twee weken neemt de Franse regering daadwerkelijk een beslissing over de zomervakantie. Ze laten daar ongetwijfeld de stand van zaken omtrent covid-19 op dat moment in meewegen. Wij wachten het met spanning af!

Toch wegdromen bij Frankrijk? Lees hier alle artikelen met Frankrijk in de hoofdrol.

Bron: NOS

Foto: Pauline van der Waal

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer