Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Hij staat bij veel reizigers op de bucketlist, en als je naar Peru gaat kan ‘ie eigenlijk ontbreken: de Inca Trail! Omdat de tocht zo razend populair is wordt er een beperkt aantal permits uitgegeven.

De Inca Trail – vierdaagse hike naar Machu Picchu

Wanneer je de klassieke Inca Trail wilt lopen, start je meestal vanuit uitvalsbasis Cusco. De eerste drie dagen lopen je tussen de 5 en 7 uur per dag. Het is alleen daarom al een flink pittige hike, maar het stijgen en dalen door de bergen doet daar nog eens een schepje bovenop.
De vierde en laatste dag begin je in alle vroegte om 4 uur ‘s ochtends te klimmen. Het is dan nog pikkedonker en je hebt daarvoor dus een hoofdlamp nodig. Dit allemaal om bij het krieken van de dag vanuit een smal pad ineens een totaal overzicht over de ruïnes van de oude stad te hebben. Iedere deelnemer zal je vertellen dat het het allemaal waard was!

Je kunt zowel via de Inca Trail als Salkantay Trek hiken naar Machu Picchu
Je kunt zowel via de Inca Trail als Salkantay Trek hiken naar Machu Picchu

Vergunningen beschikbaar vanaf 1 oktober 2017

Eerder waren permits (vergunningen) beschikbaar vanaf januari voor het desbetreffende jaar, en kwam er in februari nog een tweede lading vrij. Dit jaar is dit dus met een maand of vier vervroegd, en kun je vanaf oktober een vergunning proberen te bemachtigen.
Voor elke dag zijn er 500 permits beschikbaar, maar hier gaan er ook altijd een aantal af voor de gidsen, dragers, koks, en andere begeleiders. De populairste periodes om de trail te lopen zijn trouwens april, mei en augustus.

Bezoek aan Machu Picchu

Niet alleen het lopen van de Inca-trail wordt gereguleerd, ook de bezoeken aan de Incastad Machu Picchu. Om nog meer mensen te kunnen ontvangen, maar het niet te druk te laten worden, kun je tegenwoordig een ticket kopen voor of de ochtendshift, of de avondshift.
Wil je weten hoe dat precies in z’n werk gaat? Lees hier dan de nieuwe regels.

Machu Picchu met onvermijdelijke lama
Machu Picchu met onvermijdelijke lama

Het alternatief: Salkantay!

Staan je plannen nog niet vast voor volgend jaar, of vis je alsnog achter het net? Niet getreurd! Er is een heel goed alternatief voor de Inca-trail, namelijk de Salkantay-trek. In vier dagen loop je via een alternatieve route naar Aguas Calientes, de uitvalsbasis voor Machu Picchu. De vijfde en laatste dag bezoek je dan de oude Incastad. Uit ervaring kan ik zeggen: gewoon doen!

Bron: The Guardian
Foto: thatbackpacker.com

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in