Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een groot wolfachtig dier dat op 16 mei is doodgeschoten door een rancher bij Denton (Montana) heeft natuurambtenaren en het publiek voor de bijzondere vraag gezet: welk dier is dit?

Dit zijn de feiten

het dier kwam binnen enkele honderden meters van het vee van de rancher. De man schoot het dier neer en meldde het voorval, zoals vereist door de wet, aan de instanties. Het dier was een jonge, niet-melkgevende vrouw, een lid van de hondenfamilie, die honden, vossen, coyotes en wolven omvat. Die feiten zijn niet ongebruikelijk op het platteland van Montana.

de hoektanden waren te kort, de voorpoten te klein en de klauwen aan de voorpoot waren te lang

Het dier werd oorspronkelijk als een wolf gerapporteerd, maar verschillende wolf-specialisten van Fish, Wildlife and Parks (FWP) keken naar foto’s van het dier en twijfelden er collectief aan dat het een rasloze wolf was: de hoektanden waren te kort, de voorpoten te klein en de klauwen aan de voorpoot waren te lang.

Wolf
De lange klauwen aan de voorpoot. Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks

Op de wereldwijde sociale media waren de meningen al snel duidelijk: het zou gaan om te verklaren om welk dier het zou gaan, van een nazaat van Bigfoot tot een hybride wolf, een prehistorisch wezen of een mythisch dier.

DNA

In plaats van te raden, stuurde FWP het karkas naar het laboratorium in Bozeman, waar weefselmonsters zullen worden verzameld en vervolgens naar het Amerikaanse Vis- en Wildservice Laboratorium in Ashland, Oregon. In een laboratorium halen wetenschappers DNA uit cellen, op zoek naar markers die specifiek zijn voor individuele soorten. Die markers worden vervolgens vergeleken met monsters van bekende soorten.

Hoewel het proces een week in beslag kan nemen, kan het weken of maanden duren voordat er duidelijkheid is over de ras van het dier, dat is afhankelijk van de drukte bij het laboratorium. Wij van Mountainreporters zijn erg benieuwd en houden voor jullie de vinger aan de pols.

PS. De foto’s vind ik niet leuk om hier te laten zien, maar ze zijn beschikbaar via www.foxnews.com/science/

Bron: Persbericht Montana Fish, Wildlife and Parks

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer