Een groot wolfachtig dier dat op 16 mei is doodgeschoten door een rancher bij Denton (Montana) heeft natuurambtenaren en het publiek voor de bijzondere vraag gezet: welk dier is dit?

Dit zijn de feiten

het dier kwam binnen enkele honderden meters van het vee van de rancher. De man schoot het dier neer en meldde het voorval, zoals vereist door de wet, aan de instanties. Het dier was een jonge, niet-melkgevende vrouw, een lid van de hondenfamilie, die honden, vossen, coyotes en wolven omvat. Die feiten zijn niet ongebruikelijk op het platteland van Montana.

de hoektanden waren te kort, de voorpoten te klein en de klauwen aan de voorpoot waren te lang

Het dier werd oorspronkelijk als een wolf gerapporteerd, maar verschillende wolf-specialisten van Fish, Wildlife and Parks (FWP) keken naar foto’s van het dier en twijfelden er collectief aan dat het een rasloze wolf was: de hoektanden waren te kort, de voorpoten te klein en de klauwen aan de voorpoot waren te lang.

Wolf
De lange klauwen aan de voorpoot. Foto: Montana Fish, Wildlife and Parks

Op de wereldwijde sociale media waren de meningen al snel duidelijk: het zou gaan om te verklaren om welk dier het zou gaan, van een nazaat van Bigfoot tot een hybride wolf, een prehistorisch wezen of een mythisch dier.

DNA

In plaats van te raden, stuurde FWP het karkas naar het laboratorium in Bozeman, waar weefselmonsters zullen worden verzameld en vervolgens naar het Amerikaanse Vis- en Wildservice Laboratorium in Ashland, Oregon. In een laboratorium halen wetenschappers DNA uit cellen, op zoek naar markers die specifiek zijn voor individuele soorten. Die markers worden vervolgens vergeleken met monsters van bekende soorten.

Hoewel het proces een week in beslag kan nemen, kan het weken of maanden duren voordat er duidelijkheid is over de ras van het dier, dat is afhankelijk van de drukte bij het laboratorium. Wij van Mountainreporters zijn erg benieuwd en houden voor jullie de vinger aan de pols.

PS. De foto’s vind ik niet leuk om hier te laten zien, maar ze zijn beschikbaar via www.foxnews.com/science/

Bron: Persbericht Montana Fish, Wildlife and Parks

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer