Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Opgepast als je naar Spanje gaat!

Door: Pauline van der Waal

Slecht nieuws voor reizigers naar Spanje. Zeker die binnen twee dagen vertrekken, zoals Mountainreporter Pauline die op dinsdagmiddag naar Mallorca vliegt om daar een huttentocht te maken. Vanaf maandag 7 juni moet je een negatieve PCR-test laten zien die binnen 48 uur voor aankomt is afgenomen, terwijl dat eerst 72 uur was.

Volledig gevaccineerd heb je toegang

Voor iedereen die z’n prikken al heeft gehad is er wel goed nieuws. Mensen die volledig zijn gevaccineerd (één prik van het Janssen-vaccin of twee prikken van een van de andere) hoeven zich niet meer te laten testen voor hun reis naar Spanje.

Natuurlijk moet je wel kunnen aantonen dat je de vaccinaties hebt gehad en er moet minimaal twee weken zitten tussen de laatste prik en de aankomst in Spanje. Vergeet ook niet de gezondheidsverklaring in te vullen op de website van de Spaanse overheid.

Testen maar weer…

De termijn van test is dus veranderd van 72 naar 48 uur, maar je mag vanaf maandag naast de standaard PCR-test ook een antigeensneltest af laten nemen. In tegenstelling tot de huidige regels mogen beide tests niet ouder zijn dan 48 uur. Omdat de nieuwe regelgeving zo plotseling is ingegaan, is de verwachting dat de autoriteiten coulant zullen omgaan met testen die de termijn slechts licht overschrijden. Wil je zeker weten dat je gene problemen ondervindt, zit er niets anders op dan snel alsnog een test af laten nemen.

Alle informatie over de coronaregels voor Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen) lees je hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer