klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Opgepast als je naar Spanje gaat!

Door: Pauline van der Waal

Slecht nieuws voor reizigers naar Spanje. Zeker die binnen twee dagen vertrekken, zoals Mountainreporter Pauline die op dinsdagmiddag naar Mallorca vliegt om daar een huttentocht te maken. Vanaf maandag 7 juni moet je een negatieve PCR-test laten zien die binnen 48 uur voor aankomt is afgenomen, terwijl dat eerst 72 uur was.

Volledig gevaccineerd heb je toegang

Voor iedereen die z’n prikken al heeft gehad is er wel goed nieuws. Mensen die volledig zijn gevaccineerd (één prik van het Janssen-vaccin of twee prikken van een van de andere) hoeven zich niet meer te laten testen voor hun reis naar Spanje.

Natuurlijk moet je wel kunnen aantonen dat je de vaccinaties hebt gehad en er moet minimaal twee weken zitten tussen de laatste prik en de aankomst in Spanje. Vergeet ook niet de gezondheidsverklaring in te vullen op de website van de Spaanse overheid.

Testen maar weer…

De termijn van test is dus veranderd van 72 naar 48 uur, maar je mag vanaf maandag naast de standaard PCR-test ook een antigeensneltest af laten nemen. In tegenstelling tot de huidige regels mogen beide tests niet ouder zijn dan 48 uur. Omdat de nieuwe regelgeving zo plotseling is ingegaan, is de verwachting dat de autoriteiten coulant zullen omgaan met testen die de termijn slechts licht overschrijden. Wil je zeker weten dat je gene problemen ondervindt, zit er niets anders op dan snel alsnog een test af laten nemen.

Alle informatie over de coronaregels voor Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen) lees je hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer