klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Opgepast als je naar Spanje gaat!

Door: Pauline van der Waal

Slecht nieuws voor reizigers naar Spanje. Zeker die binnen twee dagen vertrekken, zoals Mountainreporter Pauline die op dinsdagmiddag naar Mallorca vliegt om daar een huttentocht te maken. Vanaf maandag 7 juni moet je een negatieve PCR-test laten zien die binnen 48 uur voor aankomt is afgenomen, terwijl dat eerst 72 uur was.

Volledig gevaccineerd heb je toegang

Voor iedereen die z’n prikken al heeft gehad is er wel goed nieuws. Mensen die volledig zijn gevaccineerd (één prik van het Janssen-vaccin of twee prikken van een van de andere) hoeven zich niet meer te laten testen voor hun reis naar Spanje.

Natuurlijk moet je wel kunnen aantonen dat je de vaccinaties hebt gehad en er moet minimaal twee weken zitten tussen de laatste prik en de aankomst in Spanje. Vergeet ook niet de gezondheidsverklaring in te vullen op de website van de Spaanse overheid.

Testen maar weer…

De termijn van test is dus veranderd van 72 naar 48 uur, maar je mag vanaf maandag naast de standaard PCR-test ook een antigeensneltest af laten nemen. In tegenstelling tot de huidige regels mogen beide tests niet ouder zijn dan 48 uur. Omdat de nieuwe regelgeving zo plotseling is ingegaan, is de verwachting dat de autoriteiten coulant zullen omgaan met testen die de termijn slechts licht overschrijden. Wil je zeker weten dat je gene problemen ondervindt, zit er niets anders op dan snel alsnog een test af laten nemen.

Alle informatie over de coronaregels voor Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen) lees je hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer