ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Opgepast als je naar Spanje gaat!

Door: Pauline van der Waal

Slecht nieuws voor reizigers naar Spanje. Zeker die binnen twee dagen vertrekken, zoals Mountainreporter Pauline die op dinsdagmiddag naar Mallorca vliegt om daar een huttentocht te maken. Vanaf maandag 7 juni moet je een negatieve PCR-test laten zien die binnen 48 uur voor aankomt is afgenomen, terwijl dat eerst 72 uur was.

Volledig gevaccineerd heb je toegang

Voor iedereen die z’n prikken al heeft gehad is er wel goed nieuws. Mensen die volledig zijn gevaccineerd (één prik van het Janssen-vaccin of twee prikken van een van de andere) hoeven zich niet meer te laten testen voor hun reis naar Spanje.

Natuurlijk moet je wel kunnen aantonen dat je de vaccinaties hebt gehad en er moet minimaal twee weken zitten tussen de laatste prik en de aankomst in Spanje. Vergeet ook niet de gezondheidsverklaring in te vullen op de website van de Spaanse overheid.

Testen maar weer…

De termijn van test is dus veranderd van 72 naar 48 uur, maar je mag vanaf maandag naast de standaard PCR-test ook een antigeensneltest af laten nemen. In tegenstelling tot de huidige regels mogen beide tests niet ouder zijn dan 48 uur. Omdat de nieuwe regelgeving zo plotseling is ingegaan, is de verwachting dat de autoriteiten coulant zullen omgaan met testen die de termijn slechts licht overschrijden. Wil je zeker weten dat je gene problemen ondervindt, zit er niets anders op dan snel alsnog een test af laten nemen.

Alle informatie over de coronaregels voor Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen) lees je hier: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.