klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Super League Triathlon komt in oktober terug naar Malta

Door Edwin Hagenouw

De Super League Triathlon (SLT) keert in 2019 terug naar Malta voor een Championship Series evenement, groter en beter dan ooit tevoren. Na Super League Jersey, op 28-29 september, organiseert het mediterrane eiland op zaterdag 19 en zondag 20 oktober de tweede SLT van het seizoen 2019/2020. Aan het triatlonweekend vol actie doen grote namen uit de sport mee, waaronder Jonny Brownlee en Katie Zaferes.

Toeschouwers genieten een weekend lang van de topprestaties van professionele triatleten. Daarnaast zijn er een Youth and Junior races, Age Group (AG) Aquathlons, Regatta’s, Fun Runs, Corporate Team Enduro races en allerlei spannende activiteiten in de Fanzone.

Inschrijven voor de AG Aquathlon en Fun Run kan nu vanaf €10.

Triathlon groeit in populariteit

SLT is opnieuw een samenwerking aangegaan met de Malta Tourism Authority (MTA) om een groots evenement neer te zetten, zowel voor sporters als voor fans. Konrad Mizzi, minister van Toerisme van Malta, zei: “Na het succes van vorig jaar zijn we verheugd om de Super League van dit seizoen opnieuw te ondersteunen.

De triatlon en SLT groeien in populariteit en wij vinden het fantastisch dat de beste atleten ter wereld naar Malta komen. Het is een mooie aanvulling op een jaar vol evenementen, die verschillende merken en artiesten van wereldklasse naar het eiland hebben gebracht.”

Sociaal belangrijk

De staatssecretaris voor Jongeren, Sport en Vrijwilligersorganisaties Clifton Grima stelde: “De aanwezigheid van wereldberoemde sporters in Malta toont aan dat sport niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook sociaal belangrijk is. Ons land heeft alle ingrediënten om zulke grootse evenementen te organiseren, zoals goede accommodatie, het hele jaar door lekker weer, ultramoderne faciliteiten en een fantastische sfeer.”

Zware beproeving

Zaterdag is een ware beproeving van het uithoudingsvermogen van alle racers. De Junior en Youth Eduros bijten het spits af op Dag 1, gevolgd door de Corporate Team Enduro. De Enduro Heats met de professionele mannen en vrouwen vinden ’s middags plaats (swim-bike-run x 2).

De atleten worden opgesplitst in twee verschillende groepen, A en B. De top acht atleten uit deze twee groepen kwalificeren zich automatisch voor de Equalizer Race (een tijdrit, gevolgd door swim-bike-run x 2 met achtervolgingsstart) op Dag 2. De twee snelste atleten in heats gaan door naar de finaledag voor de top 20 atleten.

Groter en beter

Michael D’hulst, CEO en medeoprichter van SLT, zei: “De Super League is verheugd om in 2019 terug te keren naar Malta voor onze Championschip Series. We zullen groter en beter zijn dan ooit. We focussen niet alleen op onze fantastische professionals, maar willen ook onze atleten van de Age Group en toeschouwers een verbeterde ervaring bieden.

Samen met de Fun Runs, Aquathlons en allerlei evenementen voor deelnemers van alle niveaus zetten we een geweldig evenement neer, waarbij de beste triatleten ter wereld met elkaar strijden in een prachtige omgeving.”

Kijk op www.superleaguetriathlon.com voor meer informatie over Super League Malta en de andere SLT-evenementen.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer