Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Niet alleen een gondelritje, maar ook een helikoptervlucht!

Door: Pauline van der Waal

We schreven er vorig jaar nog over, de geweldige gondel waarbij de passagiers boven op het dak in de open lucht kunnen staan, de Stanserhorn. Een technisch hoogstandje, maar helaas niet onfeilbaar. Vanwege een defect moesten alle passagiers met helikopters worden geëvacueerd.

Met de helikopter van de berg af

Bijna 200 mensen kwamen in het Zwitserse Stans vast te zitten in de bekende Cabrio-gondel. Vanwege een defect in één van de omkeerwielen zorgde het veiligheidssysteem een noodstop uit. Het defect kon niet direct worden gerepareerd en al gauw werd duidelijk dat de passagiers niet op een andere manier dan met een helikopter gered konden worden. Rond half zeven ’s avonds werd de evacuatie uitgevoerd.

Vervelend? Helemaal niet!

Natuurlijk is het niet leuk als de gondel waarin je zit stil komt te hangen, maar als je daarvoor in de plaats een stukje met een helikopter mag vliegen ben je dat waarschijnlijk alweer snel vergeten. Er werden drie helikopters ingezet en bij de landingsplaats stonden bussen en taxi’s om de mensen terug te brengen naar hun auto. Bovendien kregen ze nieuwe tickets om nog eens met de gondel te kunnen als die weer gemaakt is. Zo wil ik ook wel een poosje vast komen te zitten!

Eén van de mensen die vast kwam te zitten was de Nederlandse Karen Beijer met haar gezin. Ze zette dit filmpje op Twitter.

Bron: AD

Foto: Needpix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer