Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Niet alleen een gondelritje, maar ook een helikoptervlucht!

Door: Pauline van der Waal

We schreven er vorig jaar nog over, de geweldige gondel waarbij de passagiers boven op het dak in de open lucht kunnen staan, de Stanserhorn. Een technisch hoogstandje, maar helaas niet onfeilbaar. Vanwege een defect moesten alle passagiers met helikopters worden geëvacueerd.

Met de helikopter van de berg af

Bijna 200 mensen kwamen in het Zwitserse Stans vast te zitten in de bekende Cabrio-gondel. Vanwege een defect in één van de omkeerwielen zorgde het veiligheidssysteem een noodstop uit. Het defect kon niet direct worden gerepareerd en al gauw werd duidelijk dat de passagiers niet op een andere manier dan met een helikopter gered konden worden. Rond half zeven ’s avonds werd de evacuatie uitgevoerd.

Vervelend? Helemaal niet!

Natuurlijk is het niet leuk als de gondel waarin je zit stil komt te hangen, maar als je daarvoor in de plaats een stukje met een helikopter mag vliegen ben je dat waarschijnlijk alweer snel vergeten. Er werden drie helikopters ingezet en bij de landingsplaats stonden bussen en taxi’s om de mensen terug te brengen naar hun auto. Bovendien kregen ze nieuwe tickets om nog eens met de gondel te kunnen als die weer gemaakt is. Zo wil ik ook wel een poosje vast komen te zitten!

Eén van de mensen die vast kwam te zitten was de Nederlandse Karen Beijer met haar gezin. Ze zette dit filmpje op Twitter.

Bron: AD

Foto: Needpix

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer