klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Niet alleen een gondelritje, maar ook een helikoptervlucht!

Door: Pauline van der Waal

We schreven er vorig jaar nog over, de geweldige gondel waarbij de passagiers boven op het dak in de open lucht kunnen staan, de Stanserhorn. Een technisch hoogstandje, maar helaas niet onfeilbaar. Vanwege een defect moesten alle passagiers met helikopters worden geëvacueerd.

Met de helikopter van de berg af

Bijna 200 mensen kwamen in het Zwitserse Stans vast te zitten in de bekende Cabrio-gondel. Vanwege een defect in één van de omkeerwielen zorgde het veiligheidssysteem een noodstop uit. Het defect kon niet direct worden gerepareerd en al gauw werd duidelijk dat de passagiers niet op een andere manier dan met een helikopter gered konden worden. Rond half zeven ’s avonds werd de evacuatie uitgevoerd.

Vervelend? Helemaal niet!

Natuurlijk is het niet leuk als de gondel waarin je zit stil komt te hangen, maar als je daarvoor in de plaats een stukje met een helikopter mag vliegen ben je dat waarschijnlijk alweer snel vergeten. Er werden drie helikopters ingezet en bij de landingsplaats stonden bussen en taxi’s om de mensen terug te brengen naar hun auto. Bovendien kregen ze nieuwe tickets om nog eens met de gondel te kunnen als die weer gemaakt is. Zo wil ik ook wel een poosje vast komen te zitten!

Eén van de mensen die vast kwam te zitten was de Nederlandse Karen Beijer met haar gezin. Ze zette dit filmpje op Twitter.

Bron: AD

Foto: Needpix

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer