Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Spanjaard zet eigen dood in scène

Door: Pauline van der Waal

Het Noord-Spaanse Rosas in Catalonië is een geliefde vakantiebestemming. Voor de kust kun je ook duiken, wat een Spaanse man eind 2017 dan ook deed. Zijn zus, die samen met haar man mee op vakantie was, sloeg alarm toen de man niet meer boven water kwam. Na een grote zoekactie werd ervan uitgegaan dat de man was verdronken. Tot afgelopen week…

Op vakantie aan de Costa Brava

De vijfenveertigjarige Spanjaard had tevens de Amerikaanse nationaliteit en was eind 2017 op vakantie in Catalonië. Nadat zijn zus de hulpdiensten had gealarmeerd werd er een enorme zoekactie op touw gezet die meer dan een week duurde. Ook werd daarbij een onderwaterrobot ingezet. Op een gegeven moment werd de zoektocht gestaakt, omdat de man niet meer werd gevonden. Nogal logisch, naar nu blijkt.

Geen zuivere koffie

Al direct na de vermissing hadden de politie en reddingsdiensten zo hun vraagtekens. Waarom was de man, die helemaal geen ervaren duiker was, tijdens slecht weer gaan duiken? Toch was dat niet genoeg om het verhaal echt in twijfel te trekken. Pas toen zijn familie in Amerika een procedure startte om geld te innen van de maar liefst vier levensverzekeringen die de man had afgesloten, kregen de instanties argwaan. Toen daarna bleek dat de man financiële problemen had ten tijde van zijn verdwijning, nam de verkeringsmaatschappij contact op met de Spaanse politie. Lange tijd gebeurde er echter niets.

Gesignaleerd op Schiphol

Op luchthavens en dus ook de luchthaven Schiphol wordt er gecontroleerd op vermiste personen. De verrassing was dan ook groot toen Miguel Palomino -zoals de man heet- de douane passeerde. Hierop werd er een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, aangezien hij van fraude wordt verdacht. Of de man inmiddels is opgepakt vermeldt de historie niet.

Bron: AD


Lees hier meer opmerkelijk nieuws


Foto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer