Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Spanjaard zet eigen dood in scène

Door: Pauline van der Waal

Het Noord-Spaanse Rosas in Catalonië is een geliefde vakantiebestemming. Voor de kust kun je ook duiken, wat een Spaanse man eind 2017 dan ook deed. Zijn zus, die samen met haar man mee op vakantie was, sloeg alarm toen de man niet meer boven water kwam. Na een grote zoekactie werd ervan uitgegaan dat de man was verdronken. Tot afgelopen week…

Op vakantie aan de Costa Brava

De vijfenveertigjarige Spanjaard had tevens de Amerikaanse nationaliteit en was eind 2017 op vakantie in Catalonië. Nadat zijn zus de hulpdiensten had gealarmeerd werd er een enorme zoekactie op touw gezet die meer dan een week duurde. Ook werd daarbij een onderwaterrobot ingezet. Op een gegeven moment werd de zoektocht gestaakt, omdat de man niet meer werd gevonden. Nogal logisch, naar nu blijkt.

Geen zuivere koffie

Al direct na de vermissing hadden de politie en reddingsdiensten zo hun vraagtekens. Waarom was de man, die helemaal geen ervaren duiker was, tijdens slecht weer gaan duiken? Toch was dat niet genoeg om het verhaal echt in twijfel te trekken. Pas toen zijn familie in Amerika een procedure startte om geld te innen van de maar liefst vier levensverzekeringen die de man had afgesloten, kregen de instanties argwaan. Toen daarna bleek dat de man financiële problemen had ten tijde van zijn verdwijning, nam de verkeringsmaatschappij contact op met de Spaanse politie. Lange tijd gebeurde er echter niets.

Gesignaleerd op Schiphol

Op luchthavens en dus ook de luchthaven Schiphol wordt er gecontroleerd op vermiste personen. De verrassing was dan ook groot toen Miguel Palomino -zoals de man heet- de douane passeerde. Hierop werd er een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, aangezien hij van fraude wordt verdacht. Of de man inmiddels is opgepakt vermeldt de historie niet.

Bron: AD


Lees hier meer opmerkelijk nieuws


Foto: Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer