ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Spanjaard zet eigen dood in scène

Door: Pauline van der Waal

Het Noord-Spaanse Rosas in Catalonië is een geliefde vakantiebestemming. Voor de kust kun je ook duiken, wat een Spaanse man eind 2017 dan ook deed. Zijn zus, die samen met haar man mee op vakantie was, sloeg alarm toen de man niet meer boven water kwam. Na een grote zoekactie werd ervan uitgegaan dat de man was verdronken. Tot afgelopen week…

Op vakantie aan de Costa Brava

De vijfenveertigjarige Spanjaard had tevens de Amerikaanse nationaliteit en was eind 2017 op vakantie in Catalonië. Nadat zijn zus de hulpdiensten had gealarmeerd werd er een enorme zoekactie op touw gezet die meer dan een week duurde. Ook werd daarbij een onderwaterrobot ingezet. Op een gegeven moment werd de zoektocht gestaakt, omdat de man niet meer werd gevonden. Nogal logisch, naar nu blijkt.

Geen zuivere koffie

Al direct na de vermissing hadden de politie en reddingsdiensten zo hun vraagtekens. Waarom was de man, die helemaal geen ervaren duiker was, tijdens slecht weer gaan duiken? Toch was dat niet genoeg om het verhaal echt in twijfel te trekken. Pas toen zijn familie in Amerika een procedure startte om geld te innen van de maar liefst vier levensverzekeringen die de man had afgesloten, kregen de instanties argwaan. Toen daarna bleek dat de man financiële problemen had ten tijde van zijn verdwijning, nam de verkeringsmaatschappij contact op met de Spaanse politie. Lange tijd gebeurde er echter niets.

Gesignaleerd op Schiphol

Op luchthavens en dus ook de luchthaven Schiphol wordt er gecontroleerd op vermiste personen. De verrassing was dan ook groot toen Miguel Palomino -zoals de man heet- de douane passeerde. Hierop werd er een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd, aangezien hij van fraude wordt verdacht. Of de man inmiddels is opgepakt vermeldt de historie niet.

Bron: AD


Lees hier meer opmerkelijk nieuws


Foto: Pixabay

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.