Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Vijf dodelijke slachtoffers door vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland

Door Edwin Hagenouw | Bron: NU.nl

Bij de uitbarsting van de vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland zijn maandag (9 december 2019) minstens vijf dodelijke slachtoffers gevallen, zo vertelde een woordvoerder van de politie vandaag tijdens een persconferentie. Een aantal mensen wordt nog vermist. De politie kan de nationaliteiten van de slachtoffers nog niet bekendmaken. Wel bekend is dat het zou gaan om Nieuw-Zeelanders en toeristen. Achttien mensen raakten gewond.

Een deel van de toeristen op het eiland was op reis met het cruiseschip Ovation of the Seas. De mensen die nog op het cruiseschip zitten, hebben te horen gekregen dat ze het schip niet mogen verlaten ’tot nader order’.

Lastig te bereiken

Het is voor de reddingsdiensten lastig om het eiland te bereiken, vertelt de politie tijdens de persconferentie. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen nog op het eiland vastzitten. De landelijke ambulancedienst heeft voor de reddingsoperatie elf helikopters en twaalf ambulances ingezet. De as- en rookpluim reikte tot een hoogte van bijna vier kilometer en is tot in de wijde omtrek te zien geweest. De Nieuw-Zeelandse luchtvaartautoriteiten zeggen dat de pluim geen invloed heeft op het vliegverkeer.

White Island Nieuw-Zeeland

White Island is al een tijd actief en regelmatig vinden er aardbevingen en kleine uitbarstingen plaats. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het unieke landschap en de vogelpopulatie. De uitbarsting op White Island vond maandag plaats om 14.11 uur (lokale tijd).

Bron: NU.nl

UPDATE 10 december 2019 (via NOS.nl)

De politie van Nieuw-Zeeland heeft bekendgemaakt dat er 47 mensen uit zeven landen op White Island waren tijdens de vulkaanuitbarsting gisteren. Het gaat om twee Britten, vier Duitsers, 24 Australiërs, vijf Nieuw-Zeelanders, twee Chinezen, één Maleisiër en negen Amerikanen.

Er zijn nog acht vermisten, onder wie een Australisch gezin van vier melden lokale media. De politie houdt niet meer rekening met overlevenden en heeft aangekondigd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de dood van de toeristen.

Vorige maand werd het dreigingsniveau op een uitbarsting van de vulkaan opgeschaald. Toch konden toeristen het eiland blijven bezoeken. Volgens premier Ardern moeten alle vragen worden beantwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer