Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vijf dodelijke slachtoffers door vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland

Door Edwin Hagenouw | Bron: NU.nl

Bij de uitbarsting van de vulkaan White Island in Nieuw-Zeeland zijn maandag (9 december 2019) minstens vijf dodelijke slachtoffers gevallen, zo vertelde een woordvoerder van de politie vandaag tijdens een persconferentie. Een aantal mensen wordt nog vermist. De politie kan de nationaliteiten van de slachtoffers nog niet bekendmaken. Wel bekend is dat het zou gaan om Nieuw-Zeelanders en toeristen. Achttien mensen raakten gewond.

Een deel van de toeristen op het eiland was op reis met het cruiseschip Ovation of the Seas. De mensen die nog op het cruiseschip zitten, hebben te horen gekregen dat ze het schip niet mogen verlaten ’tot nader order’.

Lastig te bereiken

Het is voor de reddingsdiensten lastig om het eiland te bereiken, vertelt de politie tijdens de persconferentie. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen nog op het eiland vastzitten. De landelijke ambulancedienst heeft voor de reddingsoperatie elf helikopters en twaalf ambulances ingezet. De as- en rookpluim reikte tot een hoogte van bijna vier kilometer en is tot in de wijde omtrek te zien geweest. De Nieuw-Zeelandse luchtvaartautoriteiten zeggen dat de pluim geen invloed heeft op het vliegverkeer.

White Island Nieuw-Zeeland

White Island is al een tijd actief en regelmatig vinden er aardbevingen en kleine uitbarstingen plaats. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen vanwege het unieke landschap en de vogelpopulatie. De uitbarsting op White Island vond maandag plaats om 14.11 uur (lokale tijd).

Bron: NU.nl

UPDATE 10 december 2019 (via NOS.nl)

De politie van Nieuw-Zeeland heeft bekendgemaakt dat er 47 mensen uit zeven landen op White Island waren tijdens de vulkaanuitbarsting gisteren. Het gaat om twee Britten, vier Duitsers, 24 Australiërs, vijf Nieuw-Zeelanders, twee Chinezen, één Maleisiër en negen Amerikanen.

Er zijn nog acht vermisten, onder wie een Australisch gezin van vier melden lokale media. De politie houdt niet meer rekening met overlevenden en heeft aangekondigd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de dood van de toeristen.

Vorige maand werd het dreigingsniveau op een uitbarsting van de vulkaan opgeschaald. Toch konden toeristen het eiland blijven bezoeken. Volgens premier Ardern moeten alle vragen worden beantwoord.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer