Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een Noorse vrouw en een Nepalese berggids hebben in recordtempo alle veertien bergen van boven de 8.000 meter beklommen. Kristin Harila en Tenjen Sherpa deden er 92 dagen over, terwijl het oude record op zes maanden en een week stond. De 37-jarige Harila en de 35-jarige Sherpa begonnen op 26 april aan hun eerste beklimming. Donderdag bereikten ze de top van de laatste berg op de lijst, de 8.611 meter hoge K2. Dat is de hoogste berg na de 8.849 meter hoge Mount Everest.

Harila ontdekte haar passie voor bergbeklimmen toen ze in 2015 een reis won naar de Kilimanjaro in Tanzania. Ze verkocht haar appartement om haar recordpoging te financieren, omdat ze moeite had sponsoren te vinden. Sherpa begon op zestienjarige leeftijd als gids.

Het beklimmen van de veertien hoogste bergen wordt door ambitieuze bergbeklimmers gezien als het ultieme doel. Meer dan veertig mensen, vooral mannen, zijn erin geslaagd alle toppen te bereiken. Zij deden over het algemeen jaren over het voltooien van de uitdaging. Het vorige record stond sinds 2019 op naam van de in Nepal geboren Brit Nirmal Purja.

Bron: nu.nl

Bron: wikipedia

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer