Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vrouw teruggevonden na drie dagen dobberen op zee

Bron: HLN.be

Een toeriste heeft in Griekenland drie dagen op volle zee rondgedobberd in een rubberboot. De vrouw uit Nieuw-Zeeland was aan wal gegaan om te shoppen. Toen ze terug wilde roeien naar het jacht waarop ze verbleef, maakte ze een inschattingsfout. Ze dreef bijna honderd kilometer af de open zee op.

Kushila Stein (45) uit Nieuw-Zeeland werd zondagnamiddag door de Griekse kustwacht teruggevonden. De vrouw zat in een rubberboot midden in de Egeïsche Zee, ten noorden Kreta. Ze was al sinds vrijdag vermist. Toen was ze op het eiland Folegrandos aan wal gegaan om te shoppen. Stein verbleef samen met een Britse man op een jacht. Ze stuurde hem na het shoppen een bericht dat ze op de terugweg was, maar kwam nooit aan. De Brit ging er eerst nog van uit dat ze gewoon aan land gebleven was, maar toen ze zaterdagochtend nog steeds niet terug was, sloeg hij alarm.
Reddingsoperatie

Reddingsoperatie

Daarop zette de kustwacht een grote reddingsoperatie op poten. Zeven patrouilleboten van de kustwacht, verschillende privéboten, een vliegtuig en een helikopter gingen op zoek naar de vrouw. Een boot van de kustwacht vond haar uiteindelijk midden op zee en bracht ze naar de haven van Heraklion op Kreta.

Griekenland
Dit was drie dagen lang het uitzicht van de Nieuw-Zeelandse vrouw. Foto: Unsplash

De vrouw, die veel ervaring had op zee, gebruikte haar jas en plastic zakken van het winkelen om zich ’s nachts te beschermen tegen de koude. Ze had geen water bij, alleen wat snoep. Ze was volledig uitgeput en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Ervaring op zee. Hoe het kwam dat de vrouw de wind en stroming onderschatte, is niet duidelijk. Ze zou in het verleden nochtans hebben deelgenomen aan verschillende internationale vaarwedstrijden op zee.

Waar heb ik dit eerder gehoord?

Het verhaal doet denken aan dat van Kay Longstaff (46). Die Britse toeriste overleefde vorig jaar zo’n tien uur in de Adriatische zee nadat ze ’s nachts, op honderd kilometer van de kust, van een cruiseschip viel. “Liedjes zingen hielp me erdoor”, verklaarde ze aan een reddingswerker.

Bron: HLN.be

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer