Wil jij woensdagochtend een supermaan zien? Dat kan!

Door Edwin Hagenouw | 6 april 2020

De grootste supermaan van dit jaar is in de nacht van dinsdag op woensdag (8 april 2020) te zien aan een heldere hemel. Om 4.35 uur bedraagt de afstand tussen de aarde en de maan 363.595 kilometer. Ter vergelijking: de vorige supermaan, die maandag 9 maart aan de hemel stond, was op het ‘hoogtepunt’ 363.972 kilometer verwijderd van de aarde.

Het verschijnsel vindt een paar keer per jaar plaats. De maan lijkt groter dan normaal en omdat de afstand tot de aarde korter is, schijnt het maanlicht ook veel feller. Er worden dan ook veel foto’s gemaakt door (amateur)fotografen als de supermaan aan de hemel staat.

Supermaan
Maan. Foto: Pedro Lastra

De verwachting is dat de supermaan in het hele land goed te zien zal zijn door de heldere lentehemel. Pas donderdag draait de wind wat, zo meldt Weerplaza, en zal het mogelijk wat minder zacht worden in de kustgebieden en het noorden.

Bron: NU.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer