klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben regelmatig op reis. Een weekendje binnen Nederland, een actieve vakantie in de bergen, een verre reis buiten Europa, noem maar op. Daarom heb ik al sinds jaren een doorlopende reisverzekering en dacht dat ik me dus geen zorgen hoefde te maken mocht er een keertje iets mis gaan.

Soms krijg ik zomaar ineens de geest. Ik duik in die al maanden vakkundig genegeerde stapel paperassen ergens achterin een kast, met oersaaie dingen zoals brieven over pensioenen, hypotheek en verzekeringen.

Ik kwam daarbij ook mijn reisverzekering tegen en bedacht me ineens dat ik weer eens even wilde checken wat daar nou eigenlijk in zit. Risicovolle sporten zijn niet altijd gedekt of moet je apart bijverzekeren, dus ik zocht op hoe dat bij mijn verzekering zat. Het komt erop neer: ik schrok nogal van het rijtje uitsluitingen!

Wat dekt jouw reisverzekering wel en wat niet?

De volgende sporten waren in mijn geval niet gedekt:

  • Bergsporten: abseilen, bergbeklimmen (uitgezonderd ‘langs de gebaande paden, begaanbaar voor ongeoefenden’)
  • Watersporten: raften, canyoning, kitesurfen
  • Luchtsporten: parachutespringen, parasailen, deltavliegen, hanggliding, ultralight vliegen, bungeejumpen
  • Overige: gevechtssporten, deelname aan gemotoriseerde snelheidswedstrijden, paardenwedstrijden, en (neven)beroepssporter
  • Wintersporten: snorkelskiën

Afgelopen jaar kan ik, afhankelijk van hoe streng deze regels worden gehanteerd, tot wel zes sporten uit bovenstaand lijstje afvinken. Risicosporten diepzeeduiken en wintersporten waren in mijn geval overigens wel gedekt, maar alleen omdat ik daar een extra module voor had afgesloten.

Op zoek naar een andere reisverzekering

Ik was er al redelijk snel over uit. Het zal best een goede verzekering zijn, maar niet voor mij. Op zoek naar een andere dus.

Ik vond het belangrijk dat het duidelijk is wat wel en wat niet verzekerd is, zodat je gericht kunt kiezen of het voor jou geschikt is. Zo stond er in de polisvoorwaarden van één van de verzekeringen ‘u bent niet verzekerd wanneer uw schade het gevolg is van een activiteit die bijzonder gevaarlijk of risicovol is’. Ehm, mag het misschien ietsje specifieker?! Het loont sowieso de moeite om altijd te checken of wintersport is opgenomen, omdat dat vaak een uitzondering is.

Verzekering speciaal voor leden van de NKBV

Uiteindelijk werd ik gewezen op de reisverzekering van de NKBV, de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Deze verzekering heeft in principe alles wat een gewone reisverzekering ook heeft, maar zijn vrijwel alle bergsporten automatisch inbegrepen. Dit is bijvoorbeeld klimmen (ook wandklimmen), wintersport en zelfs expedities naar bergen hoger dan 7500 meter en de Noord- en Zuidpool.

Let op, ook deze verzekering kent enkele uitsluitingen. Voor mij persoonlijk geen probleem, want dit betreft bijvoorbeeld skeleton, rugby, skispringen en ijshockey. Check natuurlijk wel altijd of er niet iets is wat voor jou onontbeerlijk is, zoals bijvoorbeeld parachutespringen of downhillen op de mountainbike.

Je kunt overigens naast je reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten bij de NKBV. Kosten in 2022: € 67,72 per jaar. Natuurlijk kun je deze ook ergens anders afsluiten als je wilt.

Meer informatie

Je kunt hier een verzekering afsluiten, tenminste als je lid bent van de NKBV. Lees hier alle informatie over wat het lidmaatschap inhoudt en om direct lid te worden. Je kunt ook eerst de volledige polisvoorwaarden checken.

LEES MEER OVER DE NKBV REISVERZEKERING

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer