Zojuist lezen we op telegraaf.nl de melding van de vermissing van Ayra Heijn.

De familie Heijn van Zwet maakt zich grote zorgen over Albert Heijn-nazaat Ayra Heijn. Hij bevindt zich in de jungle van het door de orkaan Maria getroffen eilandstaatje Dominica in de Caribische Zee. Sinds zaterdagavond is duidelijk dat hij nog leeft, maar de situatie is uiterst gevaarlijk.

Geen elektriciteit, dus geen contact

Hulpdiensten kunnen de 22-jarige niet bereiken en op het eiland heerst totale chaos, vertelt zijn moeder Hera. Na vijf dagen in complete onzekerheid te hebben geleefd, sprak zij zaterdag een paar minuten met haar zoon via de telefoon. „Daarna was zijn batterij leeg. Het is niet mogelijk om zijn mobiel op te laden doordat er geen elektriciteit is op het eiland.”

Nadat de orkaan maandag zijn simpele huis ruïneerde, maakte hij een urenlange wandeltocht

Ayra Heijn woont op Dominica, waar hij midden in de jungle als vrijwilliger werkt aan het opbouwen van natuurlijke voedselvoorzieningen. Nadat de orkaan maandag zijn simpele huis ruïneerde, maakte hij een urenlange wandeltocht naar het dichtstbijzijnde dorp op zoek naar voedsel en mobiel bereik.

Dominica
De jungle van Dominica is wild en ongerept

Hera: „Hij heeft ongeveer tien uur moeten lopen. In zijn eentje. Hij had messen en machetes bij zich omdat het nu erg gevaarlijk is op het eiland. Omdat er geen stromend water en voedsel is, komen mensen in de overlevingsmodus. Ik hoor verhalen over geweld en er zijn filmpjes van bendes. Doodeng.”

„Misschien drinkt hij bergwater en kan hij jagen daar.”

Ze vervolgt: „We zijn dolblij dat we weten dat hij leeft, maar ik had hem graag langer gesproken. Die paar minuten waren te kort. Je hebt zo veel informatie uit te wisselen, maar daar is geen tijd voor.” Ze denkt niet dat haar zoon gewond is, maar sluit het niet volledig uit. Hoe Ayra momenteel overleeft, is onduidelijk. In elk geval is hij teruggelopen naar zijn huis in de jungle omdat het daar veiliger is. „Misschien drinkt hij bergwater en kan hij jagen daar.”

Het gezin is vastberaden om Ayra te helpen. Hera gaat samen met haar tweede zoon en man – een oud-politieagent – richting Dominica. Hoe ze reizen is deels onduidelijk omdat het eiland moeilijk bereikbaar is.

bron: telegraaf.nl

Zusjes wanhopig op zoek naar hun vader op Dominica

De zusjes Mandy en Nikki Brouwer uit Utrecht zijn wanhopig. Hun vader woont op het eiland Dominica dat zwaar is getroffen door orkaan Maria. Sindsdien hebben zij geen contact meer met haar vader en maken zij zich ernstige zorgen.

Ze zijn bang dat hij door de orkaan, die in kracht enorm was toegenomen, iets is overkomen. Het eiland is een van de armste en heeft veel noodhulp nodig, maar die komt niet snel op gang. Met die reden in hun achterhoofd zijn zij samen een doneeractie gestart. Deze actie steunt Mountainreporters van harte en wij wensen Mandy en Nikki veel sterkte!

bron: hartvannederland.nl

Over Dominica

Hier ligt Dominica. Niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek dus..

Dominica (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek) is een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische Zee. Het ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.

Dominica werd op 3 november 1493 ontdekt door Christoffel Columbus, tijdens zijn tweede reis naar wat hij dacht dat India was. De naam komt van de dag waarop het eiland werd ontdekt; een zondag, in het Latijn dies dominica. Dominica was het laatste Caraïbische eiland dat gekoloniseerd werd door Europeanen (Frankrijk), voornamelijk vanwege de hevige tegenstand van de oorspronkelijke bewoners, de Cariben (Indianen). Frankrijk droeg het bezit in 1763 over aan het Verenigd Koninkrijk, dat er in 1805 een kolonie van maakte.

In de jaren zeventig van de 20e eeuw ontstond grote sociale onrust op het eiland. Het werd op 3 november 1978 onafhankelijk. In 1980 kwam een eind aan het toenmalige corrupte bewind, toen Mary Eugenia Charles premier werd. Zij was de eerste vrouwelijke premier van de Caraïben en bestuurde Dominica tot 1995. Dominica is lid van het Britse Gemenebest.

bron: wikipedia

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer