ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Als je de film ‘Up’ hebt gezien dan kun je je vast nog wel de scene herinneren dat er een huis hangend aan ballonnen de lucht in vliegt. Professioneel avonturier Tom Morgan dacht ‘dat kan ik ook’. Geïnspireerd door de film maakte hij al hangend aan honderd heliumballonnen een tocht op 2 kilometer hoogte.

Professioneel avonturier

De Britse Tom Morgan en zijn team is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van de stunt. In het dagelijks leven heeft de Brit een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere ervaringen aanbiedt. Zijn familie is dan ook wel wat gewend. Maar dit was een wel heel bijzondere stunt. Zittend in een campingstoeltje en hangend onder honderd heliumballonnen maakte hij uiteindelijk een tocht van 25 kilometer. Morgan had wel een parachute bij zich voor het geval dat er iets mis zou gaan.

Ballonnenrace

De tocht duurde uiteindelijk twee uur en vond net buiten Johannesburg plaats. Het doel is een echte ballonnenrace waarbij mensen voor drie dagen in de lucht blijven. Wij denken er nog even over na of we mee gaan doen.

Bron: www.nos.nl

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.