Als je de film ‘Up’ hebt gezien dan kun je je vast nog wel de scene herinneren dat er een huis hangend aan ballonnen de lucht in vliegt. Professioneel avonturier Tom Morgan dacht ‘dat kan ik ook’. Geïnspireerd door de film maakte hij al hangend aan honderd heliumballonnen een tocht op 2 kilometer hoogte.

Professioneel avonturier

De Britse Tom Morgan en zijn team is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van de stunt. In het dagelijks leven heeft de Brit een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere ervaringen aanbiedt. Zijn familie is dan ook wel wat gewend. Maar dit was een wel heel bijzondere stunt. Zittend in een campingstoeltje en hangend onder honderd heliumballonnen maakte hij uiteindelijk een tocht van 25 kilometer. Morgan had wel een parachute bij zich voor het geval dat er iets mis zou gaan.

Ballonnenrace

De tocht duurde uiteindelijk twee uur en vond net buiten Johannesburg plaats. Het doel is een echte ballonnenrace waarbij mensen voor drie dagen in de lucht blijven. Wij denken er nog even over na of we mee gaan doen.

Bron: www.nos.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer