klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Als je de film ‘Up’ hebt gezien dan kun je je vast nog wel de scene herinneren dat er een huis hangend aan ballonnen de lucht in vliegt. Professioneel avonturier Tom Morgan dacht ‘dat kan ik ook’. Geïnspireerd door de film maakte hij al hangend aan honderd heliumballonnen een tocht op 2 kilometer hoogte.

Professioneel avonturier

De Britse Tom Morgan en zijn team is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van de stunt. In het dagelijks leven heeft de Brit een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere ervaringen aanbiedt. Zijn familie is dan ook wel wat gewend. Maar dit was een wel heel bijzondere stunt. Zittend in een campingstoeltje en hangend onder honderd heliumballonnen maakte hij uiteindelijk een tocht van 25 kilometer. Morgan had wel een parachute bij zich voor het geval dat er iets mis zou gaan.

Ballonnenrace

De tocht duurde uiteindelijk twee uur en vond net buiten Johannesburg plaats. Het doel is een echte ballonnenrace waarbij mensen voor drie dagen in de lucht blijven. Wij denken er nog even over na of we mee gaan doen.

Bron: www.nos.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer