Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Als je de film ‘Up’ hebt gezien dan kun je je vast nog wel de scene herinneren dat er een huis hangend aan ballonnen de lucht in vliegt. Professioneel avonturier Tom Morgan dacht ‘dat kan ik ook’. Geïnspireerd door de film maakte hij al hangend aan honderd heliumballonnen een tocht op 2 kilometer hoogte.

Professioneel avonturier

De Britse Tom Morgan en zijn team is maandenlang bezig geweest met de voorbereiding van de stunt. In het dagelijks leven heeft de Brit een eigen bedrijf waarmee hij bijzondere ervaringen aanbiedt. Zijn familie is dan ook wel wat gewend. Maar dit was een wel heel bijzondere stunt. Zittend in een campingstoeltje en hangend onder honderd heliumballonnen maakte hij uiteindelijk een tocht van 25 kilometer. Morgan had wel een parachute bij zich voor het geval dat er iets mis zou gaan.

Ballonnenrace

De tocht duurde uiteindelijk twee uur en vond net buiten Johannesburg plaats. Het doel is een echte ballonnenrace waarbij mensen voor drie dagen in de lucht blijven. Wij denken er nog even over na of we mee gaan doen.

Bron: www.nos.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer