Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het is weer tijd voor een mooi lijstje. Zo eentje waarmee je de succes boekt op verjaardagen, of extra punten scoort bij de eerstvolgende pubquiz. Dit keer: welke hoofdsteden liggen het allerhoogste? Ik had ze niet allemaal paraat en moest het allemaal even opzoeken bij onze grote vrienden van Google. Let’s go, we tellen af van vijftien naar één.

15. Guatemala-Stad, Guatemala – 1529 meter

De hekkensluiter -of opener, zo je wilt- van dit lijstje is het Midden-Amerikaanse Guatemala-Stad. En ondanks dat het niet de meest aantrekkelijke stad van Latijns-Amerika is, levert het wel het onderstaande mooie plaatje op en is het een prima plek om je reis in het land Guatemala te starten.

14. Kigali, Rwanda – 1567 meter

Rwanda staat met name bekend om de berggorilla’s, en de vroegere burgeroorlog, helaas. Die is gelukkig al een tijd voorbij, waardoor het land een flinke inhaalslag heeft gemaakt op toeristisch vlak. De aantrekkelijke hoofdstad Kigali is zeker een bezoekje waard!

13. Maseru, Losotho – 1673 meter

Lesotho heeft een hooggelegen hoofdstad, maar het land heeft eigenlijk vooral juist géén laaggelegen punten. Het laagste punt van het land is nog altijd 1400 meter hoog. Lesotho wordt dan ook wel Hemels Koninkrijk genoemd. Het scheelt immers niet veel!

12. Windhoek, Namibië – 1721 meter

Windhoek dient in de meeste gevallen als uitvalsbasis om de indrukwekkende natuur van Namibië te gaan bekijken, maar heeft zelf ook genoeg te bieden. Denk aan lekker eten en een levendig nachtleven; ideaal om je op te laden voor pittige safari’s of natuurlijk juist om je reis mee af te sluiten.

11. Kabul, Afganistan – 1790 meter

Tsja, Kabul. De vraag is wat er nog wat over is, en het ziet er niet naar uit dat we dat de komende tijd met eigen ogen kunnen gaan bekijken.

10. Nairobi, Kenia – 1795 meter

Oké, er is natuurlijk genoeg te vertellen over deze enorme stad met bijna vier miljoen inwoners, maar kijk gewoon even naar deze waanzinnige foto hieronder…

9. Teheran, Iran – 900-1830 meter

Teheran is zeker een bezoekje waard vanwege de rijke culturele historie, met galeries, museums en architectuur. Ondanks dat het misschien niet de eerste stad is waar je aan denkt om te bezoeken, neemt het aantal toeristen de afgelopen jaren gestaag toe.

8. Mexico-Stad, Mexico – 2240 meter

Met meer dan negen miljoen mensen in de stad, en meer dan 21 miljoen mensen in de gehele regio, is Mexico-Stad met recht een metropool te noemen. Het oude centrum, maar zeker ook de diverse wijken eromheen zorgen ervoor dat je dagen zoet kunt zijn in deze levendige stad.

7. Sana’a, Jemen – 2250 meter

Jemen staat niet bepaald bekend als vakantieland, eerder een land waar regelmatig mensen ontvoerd en langdurig vastgehouden worden. Toch zou ik, als ik onderstaand plaatje bekijk, ooit wel eens een bezoek willen brengen aan deze stad. Ziet er mooi uit toch? Helaas is er vooralsnog een negatief reisadvies van kracht.

6. Asmara, Eritrea – 2325 meter

Over Asmara weet ik eigenlijk bar weinig. Het blijkt dat deze stad in de dertiger jaren van de vorige eeuw is ontworpen door Italiaanse architecten, dat heeft geleid tot een bijzondere mix van bouwstijlen.

5. Addis Abeba, Ethiopië – 2355 meter

Geen idee of deze Afrikaanse stad op jouw lijstje staat, maar je komt er terecht in een stad met meer dan drie miljoen inwoners, inclusief de oudste mensachtige ter wereld: het skelet van de 3.2 miljoen jaar oude Lucy! En ook voor lekker eten en goede jazz ben je hier aan het juiste adres.

4. Bogotá, Colombia – 2625 meter

Door veel mensen nog gezien als een lévensgevaarlijke stad, maar echt, het valt mee. Ik ben het levende (pun intended) bewijs daarvan. Mij is bijgebleven dat de mensen er zo ongelofelijk vriendelijk waren. Oh ja, en dat je er erg goed naar de kapper, nagelstudio, manicure en pedicure kunt gaan, want als er een volk is dat veel tijd en geld in hun voorkomen stopt, dan zijn het de Colombianen wel.

3. Thimphu, Bhutan – 2648 meter

Waarschijnlijk weet je net zo weinig van deze stad als ik, dus ik heb even een highlight voor je opgezocht. Het herdenkingsmonument voor de derde koning is de moeite waard, waar de lokale bewoners dagelijks komen bidden en aan een soort rad komen draaien, wat een flinke happening schijnt te zijn. Oké…

2. Quito, Ecuador – 2850 meter

Quito is de hoofdstad van het op de evenaar gelegen Ecuador. De stad is niet alleen erg hooggelegen, maar ligt ook nog eens verspreid over verschillende heuvels. Daarom zijn er verschillende gondels (Teleferico) gebouwd waarmee je de top kunt bereiken.

1. La Paz/Sucre, Bolivia – 3640/2750 meter

Tot slot en met stip op één: La Paz in Bolivia. Wel moeten we daar even bij vertellen dat Sucre (de stad die haar naam dankt aan de vele witte huizen) de eigenlijke hoofdstad is. Echter, de regering zetelt in La Paz. De absolute kroon spant trouwens Potosí, de hoogste stad van de wereld met 3600 meter, ook in Bolivia.

Bron: Telegraphklik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

2 Reactie op “De 15 hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld”

 • Maarten van Mook
  21 januari 2020 at 01:50

  En Lhasa dan? Ligt op 3650 meter hoogte.

  • Pauline van der Waal
   Pauline van der Waal
   21 januari 2020 at 18:13

   Oehhhh, goeie! Tijd om het lijstje nog eens tegen het licht te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer