klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het is weer tijd voor een mooi lijstje. Zo eentje waarmee je de succes boekt op verjaardagen, of extra punten scoort bij de eerstvolgende pubquiz. Dit keer: welke hoofdsteden liggen het allerhoogste? Ik had ze niet allemaal paraat en moest het allemaal even opzoeken bij onze grote vrienden van Google. Let’s go, we tellen af van vijftien naar één.

15. Guatemala-Stad, Guatemala – 1529 meter

De hekkensluiter -of opener, zo je wilt- van dit lijstje is het Midden-Amerikaanse Guatemala-Stad. En ondanks dat het niet de meest aantrekkelijke stad van Latijns-Amerika is, levert het wel het onderstaande mooie plaatje op en is het een prima plek om je reis in het land Guatemala te starten.

14. Kigali, Rwanda – 1567 meter

Rwanda staat met name bekend om de berggorilla’s, en de vroegere burgeroorlog, helaas. Die is gelukkig al een tijd voorbij, waardoor het land een flinke inhaalslag heeft gemaakt op toeristisch vlak. De aantrekkelijke hoofdstad Kigali is zeker een bezoekje waard!

13. Maseru, Losotho – 1673 meter

Lesotho heeft een hooggelegen hoofdstad, maar het land heeft eigenlijk vooral juist géén laaggelegen punten. Het laagste punt van het land is nog altijd 1400 meter hoog. Lesotho wordt dan ook wel Hemels Koninkrijk genoemd. Het scheelt immers niet veel!

12. Windhoek, Namibië – 1721 meter

Windhoek dient in de meeste gevallen als uitvalsbasis om de indrukwekkende natuur van Namibië te gaan bekijken, maar heeft zelf ook genoeg te bieden. Denk aan lekker eten en een levendig nachtleven; ideaal om je op te laden voor pittige safari’s of natuurlijk juist om je reis mee af te sluiten.

11. Kabul, Afganistan – 1790 meter

Tsja, Kabul. De vraag is wat er nog wat over is, en het ziet er niet naar uit dat we dat de komende tijd met eigen ogen kunnen gaan bekijken.

10. Nairobi, Kenia – 1795 meter

Oké, er is natuurlijk genoeg te vertellen over deze enorme stad met bijna vier miljoen inwoners, maar kijk gewoon even naar deze waanzinnige foto hieronder…

9. Teheran, Iran – 900-1830 meter

Teheran is zeker een bezoekje waard vanwege de rijke culturele historie, met galeries, museums en architectuur. Ondanks dat het misschien niet de eerste stad is waar je aan denkt om te bezoeken, neemt het aantal toeristen de afgelopen jaren gestaag toe.

8. Mexico-Stad, Mexico – 2240 meter

Met meer dan negen miljoen mensen in de stad, en meer dan 21 miljoen mensen in de gehele regio, is Mexico-Stad met recht een metropool te noemen. Het oude centrum, maar zeker ook de diverse wijken eromheen zorgen ervoor dat je dagen zoet kunt zijn in deze levendige stad.

7. Sana’a, Jemen – 2250 meter

Jemen staat niet bepaald bekend als vakantieland, eerder een land waar regelmatig mensen ontvoerd en langdurig vastgehouden worden. Toch zou ik, als ik onderstaand plaatje bekijk, ooit wel eens een bezoek willen brengen aan deze stad. Ziet er mooi uit toch? Helaas is er vooralsnog een negatief reisadvies van kracht.

6. Asmara, Eritrea – 2325 meter

Over Asmara weet ik eigenlijk bar weinig. Het blijkt dat deze stad in de dertiger jaren van de vorige eeuw is ontworpen door Italiaanse architecten, dat heeft geleid tot een bijzondere mix van bouwstijlen.

5. Addis Abeba, Ethiopië – 2355 meter

Geen idee of deze Afrikaanse stad op jouw lijstje staat, maar je komt er terecht in een stad met meer dan drie miljoen inwoners, inclusief de oudste mensachtige ter wereld: het skelet van de 3.2 miljoen jaar oude Lucy! En ook voor lekker eten en goede jazz ben je hier aan het juiste adres.

4. Bogotá, Colombia – 2625 meter

Door veel mensen nog gezien als een lévensgevaarlijke stad, maar echt, het valt mee. Ik ben het levende (pun intended) bewijs daarvan. Mij is bijgebleven dat de mensen er zo ongelofelijk vriendelijk waren. Oh ja, en dat je er erg goed naar de kapper, nagelstudio, manicure en pedicure kunt gaan, want als er een volk is dat veel tijd en geld in hun voorkomen stopt, dan zijn het de Colombianen wel.

3. Thimphu, Bhutan – 2648 meter

Waarschijnlijk weet je net zo weinig van deze stad als ik, dus ik heb even een highlight voor je opgezocht. Het herdenkingsmonument voor de derde koning is de moeite waard, waar de lokale bewoners dagelijks komen bidden en aan een soort rad komen draaien, wat een flinke happening schijnt te zijn. Oké…

2. Quito, Ecuador – 2850 meter

Quito is de hoofdstad van het op de evenaar gelegen Ecuador. De stad is niet alleen erg hooggelegen, maar ligt ook nog eens verspreid over verschillende heuvels. Daarom zijn er verschillende gondels (Teleferico) gebouwd waarmee je de top kunt bereiken.

1. La Paz/Sucre, Bolivia – 3640/2750 meter

Tot slot en met stip op één: La Paz in Bolivia. Wel moeten we daar even bij vertellen dat Sucre (de stad die haar naam dankt aan de vele witte huizen en is afgebeeld op de foto hieronder) de eigenlijke hoofdstad is. Echter, de regering zetelt in La Paz.
De absolute kroon spant trouwens Potosí, de hoogste stad van de wereld met 3600 meter, ook in Bolivia.

Bron: Telegraph


Lees hier alle reisverhalen van de mountainreporters


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “De 15 hoogstgelegen hoofdsteden ter wereld”

 • Maarten van Mook
  21 januari 2020 at 01:50

  En Lhasa dan? Ligt op 3650 meter hoogte.

  • Pauline van der Waal
   Pauline van der Waal
   21 januari 2020 at 18:13

   Oehhhh, goeie! Tijd om het lijstje nog eens tegen het licht te houden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer