Volg de tocht van Jean-Jacques Savin online

Door: Pauline van der Waal

Hoe tof is dit! Jean-Jacques Savin mag dan 71 zijn, achter de geraniums zitten doet ‘ie niet. Sterker nog: hij doet zo ongeveer het tegenovergestelde! Hij heeft namelijk bedacht dat het een super goed idee is om de Atlantische Oceaan over te steken in een zelfgemaakte ton.

Vertrek vanaf de Canarische Eilanden

Op Tweede Kerstdag vertrok de 71-jarige avonturier vanaf El Hierro, het meest westelijke eiland van de Canarische Eilanden. Hij hoopt ergens eind maart in het Caraïbisch gebied aan te komen, aan de andere kant van de oceaan. Met behulp van de stromingen in de oceaan zou dat moeten lukken. Op dit moment gaat hij zo’n twee tot drie kilometer per uur, maar in ieder geval wel de goede kant op. Je kunt hem op de voet volgen via deze website.

Waar hij precies aan land zal komen ligt natuurlijk aan de wind en de stromingen, maar Barbados lijkt hem wel wat. Aan de andere kant zou een Frans eiland als Guadeloupe of Martinique ook wel handig zijn, omdat hij verwacht dat dat het papierwerk wat makkelijker maakt.

In een zelfgemaakte ton

De speciale ton die Savin naar de overkant moet brengen is geheel ontworpen en gemaakt door hem zelf. Hij heeft er een flink aantal maanden over gedaan, maar het bouwwerk voldoet nu wel geheel aan zijn wensen.
Hij heeft er een bed en een klein keukentje. Ook zit er een patrijspoort in de bodem, zodat hij naar het zeeleven onder zich kan kijken. Onderweg laat hij markeringen achter op zee, zodat de stroming en getijden bestudeerd kunnen worden door zeeonderzoekers.

Verder heeft hij voor Oudjaarsavond een lekker wit wijntje en foie gras meegenomen en voor zijn verjaardag die hij in januari hoopt te vieren een goede fles rood.

Bekijk hier een filmpje dat over hem gemaakt werd.

Sponsors en Crowdfunding

Om de overtocht mogelijk te maken heeft Savin flink wat geld opgehaald. Zo is zijn ton volgeplakt met namen van zijn sponsoren. Ook heeft hij een Crowdfundingactie opgezet en post hij regelmatig op zijn Facebookpagina.

 

Kijk ‘m zitten dan!

Bron: CNN

Hoofdfoto: Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in