Zie je jezelf al zitten met een bordje pasta in de zon?

Door Pauline van der Waal

Klaar met je werk, uitgeblust of nog geen plannen voor deze zomer? Dit is je kans om drie maanden naar Italië te gaan! Leer Italiaans, kook en eet de heerlijkste Italiaanse gerechten en breng je tijd door op het mooie zuidelijke platteland.

Ga naar Grottole

Het piepkleine plaatsje Grottole, met maar 300 inwoners en meer dan 600 leegstaande huizen is wel toe aan wat vers bloed. Als er niets gebeurt is de kans groot dat het hele dorpje zal verdwijnen, en dat is natuurlijk zonde.

Airbnb, waarschijnlijk op zoek naar een manier om z’n sociale gezicht weer terug te krijgen, heeft de handen ineengeslagen met Wonder Grottole. Dit is een lokale organisatie die zich richt op het instandhouding van het platteland. Daarom hebben zij samen een once in a lifetime kans bedacht, waarbij je drie maanden gratis op een prachtige plaats in Italie mag wonen, in ruil voor je inzet om Grottole weer aantrekkelijk te maken!

Vier toeristen worden ‘one of the locals’

Er is deze zomer plek voor vier enthousiastelingen, die door een aantal plaatselijke bewoners worden veranderd in echte Grottolezen. De eerste stap is natuurlijk zorgen dat je een rap woordje Italiaans mee kunt spreken. Verder ga je in de gemeenschappelijke moestuinen aan de slag om daar vervolgens de lekkerste Italiaanse gerechten mee te koken.

Natuurlijk is het ook de bedoeling dat er meer toeristen naar Grottole komen, want Airbnb zou Airbnb niet wezen. Je fungeert dus ook als gastvrouw of -heer voor bezoekers in de huizen waar zij kunnen verblijven. Ook neem je hen mee op sleeptouw bij het verbouwen van groenten, verzamelen van honing, pasta maken of het produceren van olijfolie. Never a dull moment dus, die drie maanden!

Hoor ik daar een hele harde ‘Si’?

Iets voor jou? Check even of je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • 18 jaar of ouder
  • Van juni tot augustus 2019 in Grottole kunnen verblijven
  • Minimaal redelijk tot goed Engels kunnen spreken (Italiaans leer je ter plekke wel)
  • Houden van het buitenleven
  • Actief mee willen draaien in het dorp
  • Eén van de volgende nationaliteiten: US, Canada (muv Quebec), Mexico, Argentinië, Italië, UK, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland, Australië, India of Japan

Solliciteren kan tot en met zondag 17 februari middernacht CET.

Meer lezen of solliciteren? Ga naar de website van Italian Sabbatical.

Foto: Airbnb.com (press)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer