klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Zie je jezelf al zitten met een bordje pasta in de zon?

Door Pauline van der Waal

Klaar met je werk, uitgeblust of nog geen plannen voor deze zomer? Dit is je kans om drie maanden naar Italië te gaan! Leer Italiaans, kook en eet de heerlijkste Italiaanse gerechten en breng je tijd door op het mooie zuidelijke platteland.

Ga naar Grottole

Het piepkleine plaatsje Grottole, met maar 300 inwoners en meer dan 600 leegstaande huizen is wel toe aan wat vers bloed. Als er niets gebeurt is de kans groot dat het hele dorpje zal verdwijnen, en dat is natuurlijk zonde.

Airbnb, waarschijnlijk op zoek naar een manier om z’n sociale gezicht weer terug te krijgen, heeft de handen ineengeslagen met Wonder Grottole. Dit is een lokale organisatie die zich richt op het instandhouding van het platteland. Daarom hebben zij samen een once in a lifetime kans bedacht, waarbij je drie maanden gratis op een prachtige plaats in Italie mag wonen, in ruil voor je inzet om Grottole weer aantrekkelijk te maken!

Vier toeristen worden ‘one of the locals’

Er is deze zomer plek voor vier enthousiastelingen, die door een aantal plaatselijke bewoners worden veranderd in echte Grottolezen. De eerste stap is natuurlijk zorgen dat je een rap woordje Italiaans mee kunt spreken. Verder ga je in de gemeenschappelijke moestuinen aan de slag om daar vervolgens de lekkerste Italiaanse gerechten mee te koken.

Natuurlijk is het ook de bedoeling dat er meer toeristen naar Grottole komen, want Airbnb zou Airbnb niet wezen. Je fungeert dus ook als gastvrouw of -heer voor bezoekers in de huizen waar zij kunnen verblijven. Ook neem je hen mee op sleeptouw bij het verbouwen van groenten, verzamelen van honing, pasta maken of het produceren van olijfolie. Never a dull moment dus, die drie maanden!

Hoor ik daar een hele harde ‘Si’?

Iets voor jou? Check even of je aan de volgende voorwaarden voldoet.

  • 18 jaar of ouder
  • Van juni tot augustus 2019 in Grottole kunnen verblijven
  • Minimaal redelijk tot goed Engels kunnen spreken (Italiaans leer je ter plekke wel)
  • Houden van het buitenleven
  • Actief mee willen draaien in het dorp
  • Eén van de volgende nationaliteiten: US, Canada (muv Quebec), Mexico, Argentinië, Italië, UK, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland, Australië, India of Japan

Solliciteren kan tot en met zondag 17 februari middernacht CET.

Meer lezen of solliciteren? Ga naar de website van Italian Sabbatical.

Foto: Airbnb.com (press)

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer