klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

In juni 2008 begon een internationaal team van bergbeklimmers, vrienden die in het verleden samen hebben geklommen, een reis naar de top van de K2. Gewapend met videocamera’s startten ze hun poging om deze meedogenloze berg te veroveren. De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven. In een opeenvolging van tragische gebeurtenissen in augustus 2008 verloren elf mensen hun leven tegen de dodelijkste berg op aarde: de K2.

De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven

De reis naar K2 leidt van de luchthaven van Skardu in Pakistan tot de Karakorum Highway, de hoogste internationale verharde weg ter wereld. Na vele uren met de Jeep eindigt de weg in de stad Askole. Vanaf daar is het een lange 8-daagse wandeling door diepe valleien, smalle paden en rotsachtige hellingen om zo de verraderlijke K2 te bereiken. De hoogte is zo extreem op de K2-top dat klimmers onderweg moeten stoppen in een van de vier basiskampen om te acclimatiseren aan de verschillende hoogten.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Fatal Altitude: Tragedy on K2 is een indrukwekkende documentaire over deze catastrofe, gevuld met unieke beelden van de expeditie en diepte-interviews met enkele overlevenden. Het is een verhaal van zowel moed als wanhoop en een grimmige herinnering aan een van de donkerste dagen op Killer Mountain. Dit is waarom de K2 bekend staat als de Savage Mountain. De ultieme reis die leidde tot de ramp, geeft een zeldzame blik in de hoofden van de klimmers, deze mannen en vrouwen die zich genoodzaakt voelen om hun grenzen voortdurend te verleggen en te gaan tot wat menselijk nog net mogelijk is.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Bekijk hier de totale documentaire op National Geographic.

Credits hoofdfoto: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer