ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In juni 2008 begon een internationaal team van bergbeklimmers, vrienden die in het verleden samen hebben geklommen, een reis naar de top van de K2. Gewapend met videocamera’s startten ze hun poging om deze meedogenloze berg te veroveren. De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven. In een opeenvolging van tragische gebeurtenissen in augustus 2008 verloren elf mensen hun leven tegen de dodelijkste berg op aarde: de K2.

De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven

De reis naar K2 leidt van de luchthaven van Skardu in Pakistan tot de Karakorum Highway, de hoogste internationale verharde weg ter wereld. Na vele uren met de Jeep eindigt de weg in de stad Askole. Vanaf daar is het een lange 8-daagse wandeling door diepe valleien, smalle paden en rotsachtige hellingen om zo de verraderlijke K2 te bereiken. De hoogte is zo extreem op de K2-top dat klimmers onderweg moeten stoppen in een van de vier basiskampen om te acclimatiseren aan de verschillende hoogten.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Fatal Altitude: Tragedy on K2 is een indrukwekkende documentaire over deze catastrofe, gevuld met unieke beelden van de expeditie en diepte-interviews met enkele overlevenden. Het is een verhaal van zowel moed als wanhoop en een grimmige herinnering aan een van de donkerste dagen op Killer Mountain. Dit is waarom de K2 bekend staat als de Savage Mountain. De ultieme reis die leidde tot de ramp, geeft een zeldzame blik in de hoofden van de klimmers, deze mannen en vrouwen die zich genoodzaakt voelen om hun grenzen voortdurend te verleggen en te gaan tot wat menselijk nog net mogelijk is.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Bekijk hier de totale documentaire op National Geographic.

Credits hoofdfoto: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.