In juni 2008 begon een internationaal team van bergbeklimmers, vrienden die in het verleden samen hebben geklommen, een reis naar de top van de K2. Gewapend met videocamera’s startten ze hun poging om deze meedogenloze berg te veroveren. De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven. In een opeenvolging van tragische gebeurtenissen in augustus 2008 verloren elf mensen hun leven tegen de dodelijkste berg op aarde: de K2.

De groep bergbeklimmers wordt geconfronteerd met de zwaarste beproeving van hun leven

De reis naar K2 leidt van de luchthaven van Skardu in Pakistan tot de Karakorum Highway, de hoogste internationale verharde weg ter wereld. Na vele uren met de Jeep eindigt de weg in de stad Askole. Vanaf daar is het een lange 8-daagse wandeling door diepe valleien, smalle paden en rotsachtige hellingen om zo de verraderlijke K2 te bereiken. De hoogte is zo extreem op de K2-top dat klimmers onderweg moeten stoppen in een van de vier basiskampen om te acclimatiseren aan de verschillende hoogten.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Fatal Altitude: Tragedy on K2 is een indrukwekkende documentaire over deze catastrofe, gevuld met unieke beelden van de expeditie en diepte-interviews met enkele overlevenden. Het is een verhaal van zowel moed als wanhoop en een grimmige herinnering aan een van de donkerste dagen op Killer Mountain. Dit is waarom de K2 bekend staat als de Savage Mountain. De ultieme reis die leidde tot de ramp, geeft een zeldzame blik in de hoofden van de klimmers, deze mannen en vrouwen die zich genoodzaakt voelen om hun grenzen voortdurend te verleggen en te gaan tot wat menselijk nog net mogelijk is.

Foto credits: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Bekijk hier de totale documentaire op National Geographic.

Credits hoofdfoto: Chris Klinke and Mastiff Sweden. Fatal Altitude: Tragedy on K2

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer