Huilende kinderen, stinkende medereizigers en vieze hotelkamers. De horror!

Door: Pauline van der Waal

Uit eerder onderzoek bleek al dat Nederlanders zonder morren een paar tientjes extra betalen voor een vlucht zonder kinderen. Nieuw onderzoek van de VakantieDiscounter onder 1500 respondenten bevestigt dat, want de grootste ergernis voor vakantiegangers zijn huilende kinderen in het vliegtuig. Maar dat is niet het enige waar Nederlanders zich aan storen.

Op weg naar de bestemming

Wanneer Nederlanders op vakantie gaan, pakken ze vaak het vliegtuig. Daar beginnen de eerste irritaties al. Met stip op één staan huilende kinderen (18,4%) als het gaat om de grootste ergernis. Daarna volgen medereizigers die hun stoel te ver naar achteren zetten en te weinig (been)ruimte met 17,5 en 16,3%. Zou dit veroorzaakt worden doordat we nog steeds één van de langste volkeren ter wereld zijn?
De rest van de ergernissen hebben allemaal met medereizigers te maken. Zo storen we ons aan een stinkende buurman/vrouw, onbeschofte mensen, luidruchtige reizigers, mensen in het gangpad en medereizigers die trolleys meenemen, zodat jouw tas onder de stoel voor je moet. Ach, ach, als je het zo leest is op vakantie gaan toch wel kommer en kwel!

Over dit hotel valt waarschijnlijk weinig te klagen. Foto: Pixabay
Over dit hotel valt waarschijnlijk weinig te klagen. Foto: Pixabay

We zijn er!

Tsja, we blijven Hollanders natuurlijk. Dat betekent dat we ook op bestemming lekker doorgaan met klagen. De grootste ergernis is -begrijpelijk-  een kamer die niet schoon is. Met 33,1% steekt een vieze kamer met kop en schouders boven de rest uit.
Op nummer twee komt met 15,2% oncomfortabele bedden. Daarna volgt het eten dat niet goed genoeg is met 11,4% en het feit dat de accommodatie op de foto’s mooier leek dan in het echt staat op vier met 10,2%. Verder worden nog genoemd: onvriendelijk personeel, geen of slechte Wifi, faciliteiten waarvoor onverwacht betaald moet worden en tot slot de kamer die nog niet gereed is wanneer je aankomt.

Deze medereizigers komen we liever niet tegen

Tot slot is de respondenten gevraagd welke nationaliteiten we liever niet tegenkomen op vakantie. Daar is de Nederlander tamelijk eensgezind over. Met overweldigende voorsprong staat op één: de Rus! Dit was namelijk het antwoord van bijna 60% van de respondenten. Op nummer twee komen Engelsen met 18,2% en op de derde plek staan… Nederlanders met 5,4%! Eigenlijk komen we op vakantie dus het liefst niet onze eigen klagende zelf tegen…

De hele uitslag van het onderzoek lees je hier.

Foto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer