klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Uit eerder onderzoek bleek al dat Nederlanders zonder morren een paar tientjes extra betalen voor een vlucht zonder kinderen. Onderzoek van VakantieDiscounter onder 1500 respondenten bevestigt dat, want de grootste ergernis voor vakantiegangers zijn huilende kinderen in het vliegtuig. Maar dat is niet het enige waar Nederlanders zich aan storen. Wanneer Nederlanders op vakantie gaan, pakken ze vaak het vliegtuig. Daar beginnen de eerste irritaties al.

Met stip op één staan huilende kinderen (18,4%) als het gaat om de grootste ergernis. Daarna volgen medereizigers die hun stoel te ver naar achteren zetten en te weinig (been)ruimte met 17,5 en 16,3%. Zou dit veroorzaakt worden doordat we nog steeds één van de langste volkeren ter wereld zijn?

De rest van de ergernissen hebben allemaal met medereizigers te maken. Zo storen we ons aan een stinkende buurman/vrouw, onbeschofte mensen, luidruchtige reizigers, mensen in het gangpad en medereizigers die trolleys meenemen, zodat jouw tas onder de stoel voor je moet. Ach, ach, als je het zo leest is op vakantie gaan toch wel kommer en kwel!

We gaan door met klagen

Tsja, we blijven Hollanders natuurlijk. Dat betekent dat we ook op bestemming lekker doorgaan met klagen. De grootste ergernis is, en dat begrijpen we heel goed, een kamer die niet schoon is. Met 33,1% steekt een vieze kamer met kop en schouders boven de rest uit.

Over dit hotel valt waarschijnlijk weinig te klagen. Foto: Pixabay
Over dit hotel valt waarschijnlijk weinig te klagen. Foto: Pixabay

Op nummer twee komt met 15,2% oncomfortabele bedden. Daarna volgt het eten dat niet goed genoeg is met 11,4% en het feit dat de accommodatie op de foto’s mooier leek dan in het echt staat op vier met 10,2%. Verder worden nog genoemd: onvriendelijk personeel, geen of slechte Wifi, faciliteiten waarvoor onverwacht betaald moet worden en tot slot de kamer die nog niet gereed is wanneer je aankomt.

Deze medereizigers komen we liever niet tegen

Tot slot is de respondenten gevraagd welke nationaliteiten we liever niet tegenkomen op vakantie. Daar is de Nederlander tamelijk eensgezind over. Met overweldigende voorsprong staat op één: de Rus. Dit was namelijk het antwoord van bijna 60% van de respondenten. Op nummer twee komen Engelsen met 18,2% en op de derde plek staan… Nederlanders met 5,4%. Eigenlijk komen we op vakantie dus het liefst niet onze eigen klagende zelf tegen…

De hele uitslag van het onderzoek lees je hier.

Foto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer