Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Herinner je je nog dat we schreven over de langste glazen hangbrug ter wereld in Hebei, China? Deze is bijna 490 meter lang, en bestaat geheel uit glazen panelen, zodat het lijkt alsof je in het niets wandelt.
Met het zetten van dit nieuwe record verloor echter een ándere glazen hangbrug hun record, en de Chinezen zouden de Chinezen niet zijn als het dan nog verder, groter, harder mooier kan. Om die reden heeft de inmiddels nummer twee in het rijtje langste hangbruggen ter wereld iets anders bedacht: bungeejumpen!

Bungeejump van de brug af

Is alleen zo’n glazen brug je nog te min, kun je vanaf de Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge een bungeejump maken vanaf het platform halverwege de brug op 260 meter hoogte. Nog wel heel even geduld, want het platform wordt vanaf augustus dit jaar in gebruik genomen. Op dat moment heeft Zhangjiajie weer een nieuw record in handen: het hoogste officiële bungeejumpplatform ter wereld. Dat record pakken ze dan weer af van de Macau Tower Bungy Jump, met 233 meter boven de grond.

De bungeejump wordt ook nog eens aangeprezen vanwege het schitterende uitzicht op het omliggende landschap. Alsof je tijdens zo’n sprong om je heen gaat zitten kijken, maar soit. Voor andere bezoekers is de glazen brug natuurlijk een pluspunt, want daardoor zijn de daredevils die daadwerkelijk aan zo’n elastiek gaan hangen goed te volgen.

Voorproefje op het echte werk

Voordat je een bungeejump kunt boeken, was er in mei al een heuse Bungee Jump Challenge. Hierbij kwamen de bungee-addicts vanuit de hele wereld bijeen om alvast een proefsprong te doen en zo de attractie te promoten. Zo was daar de Engelse Ollie Headon die al meer dan 200 keer heeft gebungeejumped op 20 verschillende locaties en ook Stephanie Shields, de enige vrouwelijke bungeecoach in Azië.

Een compleet attractiepark in de maak

Naast de brug, het bungeejumpen, een bungeejump-café waarvandaan je de springers kunt gadeslaan en bungeejump-thema-hapjes kunt bestellen, komt er in de toekomst ook nog een enorme ‘Big Swing’ die vast weer één of ander record gaat breken.

Sinds de opening in 2016 heeft de brug al bijna 6 miljoen (!) bezoekers mogen verwelkomen. Dat de glazen brug vrij populair is is dan ook een understatement. Wil je ook gaan? Zorg dan dat je op tijd online je tickets bestelt. Veel plezier!

Zien hoe diep die jump is? Check dan onderstaand filmpje maar even.

Bron: CNN

Foto: tour-zhangjiajie.com

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in