Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Zelf ben ik van de school ‘weerstand komt niet vanzelf’, maar blijkbaar stikt het in Nederland van de mensen met smetvrees. John Williams (bekend van programma’s als Help mijn man is klusser, Een dubbeltje op zijn kant en SOS mijn vakantie is een hel) brengt namelijk de zogenaamde Mr. John Travel Hygiene kit op de markt.

De Mr. John Travel-wattes?

Presentator John Williams zag vooral tijdens zijn programma SOS mijn vakantie is een hel de meest smerige hotelkamers. Dat geloof ik graag, want dat zijn meestal voor een appel en een ei door jongeren gehuurde aftandse onderkomens. Daar red je het niet met een emmertje sop.

Het inspireerde John echter om iets te bedenken waarmee je kunt onderzoeken hoe schoon de hotelkamer of het appartement is waar je verblijft. Het werd een etuitje waarin onder meer een uv-lamp, handschoenen en hygiënische doekjes zitten. En blijkbaar slaat hij de spijker hiermee op z’n kop (om even in de Help mijn man is klusser-termen te blijven), want er is veel interesse in vanuit binnen- en buitenland.

John Williams met z'n kit onder z'n arm
John Williams met z’n kit onder z’n arm

En dit zit er in het tasje

Tsja, wat moet je je voorstellen bij een ‘Travel Hygiene kit’? Volgens John zijn de volgende attributen essentieel voor een schone hotelkamer. Komt ‘ie.

Uv-lamp
Met de uv-lamp waan je je een echte CSI-rechercheur. Licht uit, lampje aan, en lekker zoeken naar achtergebleven lichaamsvocht in beddengoed, gordijnen of tegen de muur. Misschien vind je nog wel wat bewijsmateriaal voor die nooit opgeloste moord van lang geleden!

Desinfectiedoekjes
Vanaf nu pak je niet eerst je koffer uit of ga je met een biertje in de hand van die mooie zonsondergang genieten. Nee, nee. Eerst is het tijd voor de desinfectiedoekjes voor de schoonmaak. Aangeraden wordt in ieder geval de deurklinken, lichtknopjes en het sanitair te desinfecteren.

Desinfecterende spray
Om te voorkomen dat er ook nog maar ergens één eigenwijze bacterie te vinden is, kun je na de doekjes nog even lekker aan de gang met de desinfecterende spray. Vergeet ook je eigen handen niet, stel je voor dat je in al je enthousiasme toch al ergens het licht hebt aangedaan voordat je de doekjes uit je tas kon halen.

Hygiënehoes voor de afstandsbediening
Laat dit even op je inwerken, mensen. Er zit dus een plastic zakje in de kit. Dat je om de afstandsbediening kunt doen. Dat betekent dat er mensen zijn die behoefte hebben aan een plastic hoesje om de afstandsbediening. En dus mensen die op vakantie televisie gaan kijken, maar dat terzijde.

Mr. John cleaning check
Dacht je dat het niet gekker kon na het afstandsbedieningszakje? Jawel hoor! Je kunt bijvoorbeeld je bedlinnen of het sanitair markeren met een onzichtbare smiley. Nadat je kamer is schoongemaakt haal je je uv-lamp weer uit het vet om te zien of dat wel goed gedaan is.

Hygiënehandschoenen
Stel je voor dat je ook maar iets in je hotelkamer met je blote handen zou moeten aanraken. Ieeeeeehhhw!!! Neen, beter trek je een paar van Johns hygiënehandschoenen aan, om ze pas in het vliegtuig terug weer uit te trekken. Of nee, hou ze daar dan ook maar aan, want het uitklaptafeltje voor je schijnt pas écht smerig te zijn.

De Travel Hygiene kit is inmiddels te koop

Goed. Als Mr. John dit bericht een maand of vier eerder naar buiten had gebracht, had ik mijn schoen opgegeten mocht het geen 1-aprilgrap zijn. Maar aangezien de kit nu toch echt in de schappen ligt, kun je ‘m dus daadwerkelijk kopen. Zou het een grote hit worden?

De Mr. John Travel Hygiene kit is vanaf 10 juli 2018 verkrijgbaar in alle Nederlandse en Belgische filialen van de Trekpleister en de Kruidvat.

Bron: Johnwilliams.nl en Kruidvat
Foto: Johnwilliams.nl en Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer