Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Heb jij je ook altijd al eens afgevraagd hoe het leven er als berggeit uitziet? Ik moet onmiddellijk bekennen: Ik ook niet! Maar de Engelsman Thomas Thwaites deed dat wel. Hij besloot om drie dagen te gaan leven als berggeit in Zwitserland.

HET VERHAAL ACHTER DE FOTO

Getriggerd door deze foto ging ik voor jullie op zoek naar het verhaal erachter. Een bijzonder en tegelijkertijd ook een bizar verhaal zo bleek.

berggeit
DE FOTO | Credits: Tim Bowditch

GEEN ZORGEN

Wandelend met de hond van zijn vriend door de straten van Londen, viel het onderzoeker Thomas Thwaites op dat het beest zo gelukkig leek met zijn leven. Geen zorgen en geen stress van alledag, wat moest het heerlijk zijn om te leven als een dier. Ingegeven door het feit dat het wellicht wat absurd zou zijn om zelf als hond door Londen te lopen, besloot Thomas dat berggeit een beter idee was. Berggeit in Zwitserland.

EEN GEITENMAAG EN GEITENBENEN

Voordat zijn onderzoek in de Zwitserse bergen daadwerkelijk van start kon gaan, volgde Thomas de studie ‘geitenpsychologie’ en liet hij geitenbenenprotheses aanmeten in een kliniek in Manchester. Ook liet hij een geitenmaag maken dat het gras tijdens zijn leven als berggeit makkelijk kon verteren. Deze geitenmaag in de vorm van een tas zou hij vastmaken aan zijn lichaam. Het gekauwde gras zou hij dan in deze tas kunnen spugen zodat het verteerd zou worden en daarna zou hij met een rietje de gekweekte microben en vetzuren als een soort milkshake naar zijn eigen maag kunnen zuigen. als hij zou gaan leven als berggeit, dan moest het ook echt zijn zoals het was. Dat was het plan erachter. Het liep echter anders.

Thomas leefde drie dagen als berggeit in Zwitserland | Credits: Thomas Thwaites

EEN MILKSHAKE VAN GRAS

Na allerlei alarmerende waarschuwingen van gezondheidsinstanties, besloot Thomas het in de praktijk toch anders te gaan doen. Zijn gezondheid was hem immers lief. Hij besloot het gras ter plaatse eerst in een snelkookpan op te warmen om het vervolgens te eten, in de zak te spugen en daarna weer op te zuigen. Hij was klaar voor een 3-daags leven als berggeit en voegde zich bij de kudde van een geitenherder in het Zwitserse Wolffenschiessen.

GEITENVIJANDEN EN ÉÉN GEITENVRIEND

Het leven als berggeit in Zwitserland was zwaar, zo beschrijft hij in zijn boek ‘Goatman: How I took a Holiday from being Human’. Hij viel constant om op de hellingen vanwege het feit dat hij enkel gras at. Daarnaast leken de echte geiten niet bijzonder blij met deze vreemde geit in de groep. Vaak was Thomas bang om aangevallen te worden. Pas later realiseerde hij zich dat de geiten hem waarschijnlijk duidelijk wilden maken dat er een hiërarchie was binnen de groep en dat Thomas zijn plaats moest weten binnen deze hiërarchie. Met slechts één geit werd hij vrienden op de berg. Deze geit week niet van zijn zijde en ze werden vrienden. Waar Thomas ging, ging zijn nieuwe geitenvriend!

Thomas en zijn geitenvriend | Credits: Thomas Thwaites
(Bron: Telegraph)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer