Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Hoger, langer en vooral nóg gekker. Het lijkt wel het Tijdperk van de Hangbrug!

Zo schreven we eerder al over de twee langste hangbruggen van Duitsland, een vrije val vanaf een hangburg, het gevaarlijkste wandelpad met hangbrug, de langste klettersteighangbrug en een hangbrug op de gletsjer van Dachstein. Maar in China kan het altijd nog een tandje extra. Zo hebben ze daar een glazen hangbrug, waardoor je precies ziet wat er onder je gebeurt.

Alsof je in het niets ligt te liggen!
Alsof je in het niets ligt te liggen!

Nieuwe hangbrug in het Chinese Hebei

Eind 2017 opende de nieuwe hangbrug in Hebei, met een lengte van 488 meter en een duizelingwekkende 218 meter boven het ravijn. En mocht je dus al niet genoeg onder de indruk zijn als je over de zijkant heen kijkt, is de gehele brug uitgevoerd met een glazen bodem van 4 centimeter dik. Na drie jaar bouwen claimt deze brug de langste overspanning, de beste doorzichtigheid én de meest spectaculaire glazen brug van China te zijn.
De brug is overigens -anders dan je wellicht verwacht bij een hangbrug- vier meter breed en bestaat uit bijna 1100 glazen panelen.

Met een paar honderd man tegelijk op een glazen brug, je moet het maar durven.
Met een paar honderd man tegelijk op een glazen brug, je moet het maar durven.

En dat is nog niet alles

De brug, die op met Kerst 2017 werd geopend, kan 2000 bezoekers kwijt, al mogen er maar maximaal 600 tegelijkertijd op de brug lopen. Waar die andere 1400 op dat moment zijn, vermeldt de historie even niet. Er is in ieder geval genoeg personeel aan beide zijden van de brug om mensen die last krijgen van hoogtevrees te kalmeren. Verder moet je speciale bescherming over je schoenen aan, zodat al die bezoekers het glazen oppervlak niet beschadigen.
Overigens is deze brug dus niet de eerste glazen variant. Dichtbij deze brug is ook de brug van de East Taihang Scenic Area, die als je eroverheen loopt klinkt en eruit ziet alsof het glas onder je breekt! Hoe dat eruit ziet, zie je in onderstaand filmpje. Wat een briljante acteurs die Chinezen. 😉
.

Bron: CNN
Foto’s: Liu Peiran/Xinhua/Sipa USA


El Caminito del Rey: ‘s werelds gevaarlijkste wandelpad!

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in