Kus een koe! Of toch maar niet…

Door: Pauline van der Waal

Sinds afgelopen woensdag is de hashtag #KuhKussChallenge groot nieuws. In het leven geroepen door het Zwitserse Castl om geld in te zamelen voor het goede doel. Deelnemers worden uitgedaagd een koe te kussen, ’met of zonder tong’. Oostenrijk is echter helemaal niet blij met de oproep.

Gevaarlijke uitdaging voor mens en koe

Hoewel de oproep grappig klinkt, is het niet zonder gevaar. In Oostenrijk lopen koeien in de zomer vrij op de Alpenweides en dat is wel wat anders dan een kinderboerderij. Niet voor niets werden er kortgeleden een gedragscode gemaakt voor bergwandelaars ‘hoe om te gaan met een koe’. Aanleiding hiervoor was een dodelijk koeienincident in 2014, waarbij een moederkoe haar kalf wilde verdedigen en een wandelaar aanviel. De Challenge gaat dan ook lijnrecht in tegen de gedragscode en is daarom de Oostenrijkse overheid een doorn in het oog.

Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal
Maar zo’n lief koetje wíl je toch gewoon zoenen?! Foto: Pauline van der Waal

Bron: Telegraaf

Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer