klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Kus een koe! Of toch maar niet…

Door: Pauline van der Waal

Sinds afgelopen woensdag is de hashtag #KuhKussChallenge groot nieuws. In het leven geroepen door het Zwitserse Castl om geld in te zamelen voor het goede doel. Deelnemers worden uitgedaagd een koe te kussen, ’met of zonder tong’. Oostenrijk is echter helemaal niet blij met de oproep.

Gevaarlijke uitdaging voor mens en koe

Hoewel de oproep grappig klinkt, is het niet zonder gevaar. In Oostenrijk lopen koeien in de zomer vrij op de Alpenweides en dat is wel wat anders dan een kinderboerderij. Niet voor niets werden er kortgeleden een gedragscode gemaakt voor bergwandelaars ‘hoe om te gaan met een koe’. Aanleiding hiervoor was een dodelijk koeienincident in 2014, waarbij een moederkoe haar kalf wilde verdedigen en een wandelaar aanviel. De Challenge gaat dan ook lijnrecht in tegen de gedragscode en is daarom de Oostenrijkse overheid een doorn in het oog.

Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal
Maar zo’n lief koetje wíl je toch gewoon zoenen?! Foto: Pauline van der Waal

Bron: Telegraaf

Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer