klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Paraglider wordt honderden meters meegesleurd door zware onweersbuien!

Door: Karin Nijhof

Een Duitse paraglider beleefde afgelopen week angstige momenten in de lucht toen hij werd getroffen door zware onweersbuien. De 51e jarig man begon zijn horrorvlucht vanaf de 1004 meter hoge Grünberg in Oostenrijk voor een vlucht boven het Traunmeer.
Na enkele minuten in de lucht te hebben gecirculeerd probeerde de man te landen omdat er een donkere onweerslucht naderde. Veilig landen lukte hem niet. Voordat de paraglider kon landen werd hij door de opwaartse luchtstroom maar liefst 1300 meter de lucht in getrokken.

Meerdere onweersbuien treffen paraglider

Boven in de lucht beleefde de man tot twee keer toe spannende momenten. Hij kwam namelijk niet in één maar in twee zware onweersbuien terecht voordat hij weer met beide benen op de grond stond. In de eerste onweersbui dreef de man naar het zuiden af. Hij probeerde volgens de politie een aantal keer zijn parachute te sturen door zijn parachute in en uit elkaar te klappen. Hij vloog namelijk regelrecht op de top van een berg af. Uiteindelijk is de paraglider erin geslaagd om weg te sturen van de berg en over het Traunmeer te vliegen.

Tweede onweersbui zorgt opnieuw voor angstige momenten

Maar er kwam nog geen eind aan de vlucht. De Duitser kwam vervolgens in een tweede onweersbui terecht. Hij belandde dit keer niet door de luchtstroom in de wolken maar werd wel acht kilometer naar het westen “meegesleurd”.
Na ruim 40 angstige minuten in de lucht lukte het de 51 jarige man om zonder kleerscheuren of verwondingen te landen nabij de plaats Altmünster.
Gelukkig kwam de man met de schrik vrij en kan hij zijn avontuur na vertellen.

Bron HLN

Meer nieuwsartikelen lees je hier

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer