Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Paraglider wordt honderden meters meegesleurd door zware onweersbuien!

Door: Karin Nijhof

Een Duitse paraglider beleefde afgelopen week angstige momenten in de lucht toen hij werd getroffen door zware onweersbuien. De 51e jarig man begon zijn horrorvlucht vanaf de 1004 meter hoge Grünberg in Oostenrijk voor een vlucht boven het Traunmeer.
Na enkele minuten in de lucht te hebben gecirculeerd probeerde de man te landen omdat er een donkere onweerslucht naderde. Veilig landen lukte hem niet. Voordat de paraglider kon landen werd hij door de opwaartse luchtstroom maar liefst 1300 meter de lucht in getrokken.

Meerdere onweersbuien treffen paraglider

Boven in de lucht beleefde de man tot twee keer toe spannende momenten. Hij kwam namelijk niet in één maar in twee zware onweersbuien terecht voordat hij weer met beide benen op de grond stond. In de eerste onweersbui dreef de man naar het zuiden af. Hij probeerde volgens de politie een aantal keer zijn parachute te sturen door zijn parachute in en uit elkaar te klappen. Hij vloog namelijk regelrecht op de top van een berg af. Uiteindelijk is de paraglider erin geslaagd om weg te sturen van de berg en over het Traunmeer te vliegen.

Tweede onweersbui zorgt opnieuw voor angstige momenten

Maar er kwam nog geen eind aan de vlucht. De Duitser kwam vervolgens in een tweede onweersbui terecht. Hij belandde dit keer niet door de luchtstroom in de wolken maar werd wel acht kilometer naar het westen “meegesleurd”.
Na ruim 40 angstige minuten in de lucht lukte het de 51 jarige man om zonder kleerscheuren of verwondingen te landen nabij de plaats Altmünster.
Gelukkig kwam de man met de schrik vrij en kan hij zijn avontuur na vertellen.

Bron HLN

Meer nieuwsartikelen lees je hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer