ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Paraglider wordt honderden meters meegesleurd door zware onweersbuien!

Door: Karin Nijhof

Een Duitse paraglider beleefde afgelopen week angstige momenten in de lucht toen hij werd getroffen door zware onweersbuien. De 51e jarig man begon zijn horrorvlucht vanaf de 1004 meter hoge Grünberg in Oostenrijk voor een vlucht boven het Traunmeer.
Na enkele minuten in de lucht te hebben gecirculeerd probeerde de man te landen omdat er een donkere onweerslucht naderde. Veilig landen lukte hem niet. Voordat de paraglider kon landen werd hij door de opwaartse luchtstroom maar liefst 1300 meter de lucht in getrokken.

Meerdere onweersbuien treffen paraglider

Boven in de lucht beleefde de man tot twee keer toe spannende momenten. Hij kwam namelijk niet in één maar in twee zware onweersbuien terecht voordat hij weer met beide benen op de grond stond. In de eerste onweersbui dreef de man naar het zuiden af. Hij probeerde volgens de politie een aantal keer zijn parachute te sturen door zijn parachute in en uit elkaar te klappen. Hij vloog namelijk regelrecht op de top van een berg af. Uiteindelijk is de paraglider erin geslaagd om weg te sturen van de berg en over het Traunmeer te vliegen.

Tweede onweersbui zorgt opnieuw voor angstige momenten

Maar er kwam nog geen eind aan de vlucht. De Duitser kwam vervolgens in een tweede onweersbui terecht. Hij belandde dit keer niet door de luchtstroom in de wolken maar werd wel acht kilometer naar het westen “meegesleurd”.
Na ruim 40 angstige minuten in de lucht lukte het de 51 jarige man om zonder kleerscheuren of verwondingen te landen nabij de plaats Altmünster.
Gelukkig kwam de man met de schrik vrij en kan hij zijn avontuur na vertellen.

Bron HLN

Meer nieuwsartikelen lees je hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.