Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Met je barrel een roadtrip van 2500 kilometer

Door Pauline van der Waal

Hoe cool is dat? Twee keer per jaar -in de zomer en in de winter- wordt de Carbage Run georganiseerd. Dit betekent dat je met een auto die maximaal € 500,- mag kosten een supergave trip van 2500 kilometer gaat maken. En de editie van 2019 staat op het punt te beginnen!

Wat is The Carbage Run?

Nog nooit van deze wedstrijd gehoord? Da’s jammer, want het is alweer de achtste wintereditie die gaat starten. Elk jaar wordt er een andere route uitgestippeld en dit jaar is Finland er bij gekomen. Maar ook loopt de route door Denemarken en Zweden. De start is in Kopenhagen en de finish in Helsinki. De race vindt plaats van 11 tot en met 15 februari 2019. Om te zien hoe dat eruit ziet hier de aftermovie van vorig jaar!

De auto

Het meest belangrijke onderdeel van de run is natuurlijk de auto. Hier zijn wat bijzondere maar strikte voorwaarden aan verbonden. Zo mag de dagwaarde van de auto niet meer dan € 500,- zijn en moet het bouwjaar 1999 of eerder zijn. Natuurlijk moet ‘ie wel aan alle wettelijke eisen voldoen, maar verder maakt het geen klap uit hoe de auto er verder uitziet. Een challenge op zich!

En er zijn prijzen te winnen!

Tijdens de ‘race’ gaat het niet om tijd of snelheid, maar dien je de meest uiteenlopende opdrachten goed uit te voeren. Ook is er een prijs voor de meest originele auto. De eerste prijs is een geldprijs van € 1000,-. Kun je toch mooi weer minimaal twee auto’s van kopen om het jaar erna weer mee te doen!

Meer weten of meedoen?

Inschrijven voor deze run gaat niet meer. Maar niet getreurd, ook voor van de zomer staat er alweer een editie op de rol. Ook is er een speciale run waar alleen brommers aan mee mogen doen. Aanmoedigen langs de route mag natuurlijk altijd.

Wil je meer informatie kijk dan even op de website van The Carbage Run.

Foto: Facebook Carbage Run

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer