Heb jij dat ook wel eens? Dat je een foto ziet en je je afvraagt wat het verhaal achter de foto is. Ik heb dat regelmatig en heb pas rust als ik het verhaal achter de foto weet. En dus ga ik dan op onderzoek uit. Zo ook met deze foto die mij onder ogen kwam:

foto
Het verhaal achter de foto | Foto credits: Ali Rahman Bilgin

HAMDU SENA BILGIN

Het meisje op de foto heet Hamdu Sena Bilgin en is pas 11 jaar oud. Ze woont met haar familie in de Turkse provincie Rize, gelegen aan de Zwarte Zee. Hamdu Sena is naast scholier ook herder en dagelijks trekt zij met haar geiten de bergen van Yagcilar in.

VERRASSING IN DE BERGEN

Op de terugweg van een heerlijke wandeling in de bergen ontdekte Hamdu Sena dat bij één van haar geiten de bevalling was begonnen. De reis naar huis moest nog maar even wachten en het meisje wachtte samen met haar geiten en schaapshond Tommy tot het baby-geitje was geboren.

foto
Samen wachten tot het geitje is geboren | Foto credits: Ali Rahman Bilgin

VEILIG NAAR HUIS

Na de verrassende bevalling in de bergen, deed Hamdu Sena het baby-geitje in haar schoolrugzak en deze bond ze goed vast op de rug van haar schaapshond Tommy. De moedergeit stopte ze in een andere rugzak en deze droeg ze zelf. Samen met haar geiten en Tommy vervolgde ze haar weg naar huis. Ze was een mooi geitje en een bijzondere ervaring rijker!

(Bron: Hürriyet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.