Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Heb jij dat ook wel eens? Dat je een foto ziet en je je afvraagt wat het verhaal achter de foto is. Ik heb dat regelmatig en heb pas rust als ik het verhaal achter de foto weet. En dus ga ik dan op onderzoek uit. Zo ook met deze foto die mij onder ogen kwam:

foto
Het verhaal achter de foto | Foto credits: Ali Rahman Bilgin

HAMDU SENA BILGIN

Het meisje op de foto heet Hamdu Sena Bilgin en is pas 11 jaar oud. Ze woont met haar familie in de Turkse provincie Rize, gelegen aan de Zwarte Zee. Hamdu Sena is naast scholier ook herder en dagelijks trekt zij met haar geiten de bergen van Yagcilar in.

VERRASSING IN DE BERGEN

Op de terugweg van een heerlijke wandeling in de bergen ontdekte Hamdu Sena dat bij één van haar geiten de bevalling was begonnen. De reis naar huis moest nog maar even wachten en het meisje wachtte samen met haar geiten en schaapshond Tommy tot het baby-geitje was geboren.

foto
Samen wachten tot het geitje is geboren | Foto credits: Ali Rahman Bilgin

VEILIG NAAR HUIS

Na de verrassende bevalling in de bergen, deed Hamdu Sena het baby-geitje in haar schoolrugzak en deze bond ze goed vast op de rug van haar schaapshond Tommy. De moedergeit stopte ze in een andere rugzak en deze droeg ze zelf. Samen met haar geiten en Tommy vervolgde ze haar weg naar huis. Ze was een mooi geitje en een bijzondere ervaring rijker!

(Bron: Hürriyet)

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer