klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Spookschip met mogelijke geldschat gevonden bij Mallorca

Door Edwin Hagenouw

Een duikteam heeft het in 2011 van de aardbodem verdwenen spookschip Andrea Ferrara voor de kust van Mallorca gevonden. Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn. Dat schrijft de Ultimahora.

Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn

De professionele duikers van Tramuntana Diving waren gaan zoeken omdat er de laatste tijd veel vis werd gesignaleerd op deze plek. Het twintig meter lange schip werd op 38 meter diepte gelokaliseerd, schrijft Majorca Daily.

Spookschip
Een beeld uit de video die de Spaanse duikers online hebben gezet.

Plotseling verdwenen

De Andrea Ferrara was jaren eerder aangespoeld op het strand van Pollensa. Bewoners van de streek wisten te melden dat de boot was van een Duitser. Hij zou het houten schip achtergelaten hebben toen hij failliet werd verklaard. Omdat niemand de boot claimde, werd het weer naar open zee versleept en voor anker gelegd tegenover een militaire basis. In 2011 was de Ferrara plotseling verdwenen.

Volgens de Majorca Daily is het plaatselijke gerucht dat het wrak met een grote som geld zou zijn afgezonken. De duikers hebben wel een video van de ontdekking live gezet.

Opvallend is dat op het moment van publicatie van dit bericht op Mountainreporters deze video slechts 84x is bekeken..

Bronnen: Telegraaf.nl en Majorca Daily

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer