Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Spookschip met mogelijke geldschat gevonden bij Mallorca

Door Edwin Hagenouw

Een duikteam heeft het in 2011 van de aardbodem verdwenen spookschip Andrea Ferrara voor de kust van Mallorca gevonden. Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn. Dat schrijft de Ultimahora.

Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn

De professionele duikers van Tramuntana Diving waren gaan zoeken omdat er de laatste tijd veel vis werd gesignaleerd op deze plek. Het twintig meter lange schip werd op 38 meter diepte gelokaliseerd, schrijft Majorca Daily.

Spookschip
Een beeld uit de video die de Spaanse duikers online hebben gezet.

Plotseling verdwenen

De Andrea Ferrara was jaren eerder aangespoeld op het strand van Pollensa. Bewoners van de streek wisten te melden dat de boot was van een Duitser. Hij zou het houten schip achtergelaten hebben toen hij failliet werd verklaard. Omdat niemand de boot claimde, werd het weer naar open zee versleept en voor anker gelegd tegenover een militaire basis. In 2011 was de Ferrara plotseling verdwenen.

Volgens de Majorca Daily is het plaatselijke gerucht dat het wrak met een grote som geld zou zijn afgezonken. De duikers hebben wel een video van de ontdekking live gezet.

Opvallend is dat op het moment van publicatie van dit bericht op Mountainreporters deze video slechts 84x is bekeken..

Bronnen: Telegraaf.nl en Majorca Daily

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer