Spookschip met mogelijke geldschat gevonden bij Mallorca

Door Edwin Hagenouw

Een duikteam heeft het in 2011 van de aardbodem verdwenen spookschip Andrea Ferrara voor de kust van Mallorca gevonden. Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn. Dat schrijft de Ultimahora.

Al langere tijd gaan er onder de lokale bevolking geruchten dat er nog veel geld aan boord zou zijn

De professionele duikers van Tramuntana Diving waren gaan zoeken omdat er de laatste tijd veel vis werd gesignaleerd op deze plek. Het twintig meter lange schip werd op 38 meter diepte gelokaliseerd, schrijft Majorca Daily.

Spookschip
Een beeld uit de video die de Spaanse duikers online hebben gezet.

Plotseling verdwenen

De Andrea Ferrara was jaren eerder aangespoeld op het strand van Pollensa. Bewoners van de streek wisten te melden dat de boot was van een Duitser. Hij zou het houten schip achtergelaten hebben toen hij failliet werd verklaard. Omdat niemand de boot claimde, werd het weer naar open zee versleept en voor anker gelegd tegenover een militaire basis. In 2011 was de Ferrara plotseling verdwenen.

Volgens de Majorca Daily is het plaatselijke gerucht dat het wrak met een grote som geld zou zijn afgezonken. De duikers hebben wel een video van de ontdekking live gezet.

Opvallend is dat op het moment van publicatie van dit bericht op Mountainreporters deze video slechts 84x is bekeken..

Bronnen: Telegraaf.nl en Majorca Daily

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer