ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Het zal je maar gebeuren, je bent op kamp en je wordt wakker van een krakend geluid. Opeens besef je dat je hoofd in de bek van een beer zit en dat hij je uit je slaapzak probeert te trekken!

Hij dacht dat hij aan het dromen was

Dit overkwam een Amerikaanse jongen van 19 jaar die op kamp was bij Glacier View Ranch, 70 km ten noordwesten van Denver. Hij dacht dat hij aan het dromen was maar het bleek helaas de harde werkelijkheid.

beer
Best een gevaarlijke locatie dus

Dylan leert de deelnemers van dit kamp overlevingstechnieken voor de wildernis. Maar goed ook dat hij zelf zo goed getraind is want hij kon het direct in de praktijk brengen. De beer sleurde Dylan zo’n drie meter mee voordat hij zich zelf kon bevrijden uit deze benarde positie.

Het krakende geluid waren de tanden van de beer die tegen mijn schedel schraapten

beer

Jennifer Churchill van Colorada Parks en Wildlife vertelde dat Dylan de beer is gaan slaan en dat dat zijn redding is geweest. Uiteraard is hij wel naar het ziekenhuis gebracht maar gelukkig mocht hij al snel weer naar huis.

Beren zijn normaal gesproken geen agressieve dieren maar worden wel vaak gesignaleerd in de buurt van tenten waar voedsel te vinden is. In dit kamp werd echter geen voedsel gevonden wat een beer naar je tent zou hebben gelokt. Nu hebben de rangers berenvallen uitgezet om de beer te pakken te krijgen die Dylan zo bruut heeft wakker gemaakt.

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.