Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

#Outdoor Dichtbij: Op vakantie in Coronatijd

Door Marloes van Pareren | fan van Outdoordichtbij.nl

Het is mei 2020. Inmiddels leven we alweer een paar maanden in een andere wereld. Zelfs nu de lock-down langzaam opgeheven wordt, is het de komende maanden waarschijnlijk nog steeds lastig om op reis te gaan buiten Nederland. De zomervakantie zal zich dan ook grotendeels binnen de landsgrenzen van ons eigen kikkerlandje afspelen dit jaar.

Ameland
Op vakantie in eigen land. Waar kunnen we heen? Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Zo begint de zoektocht naar afwisselende natuur en opties om actief bezig te zijn. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
De meeste van ons zijn wel toe aan een verandering van omgeving. Foto: Marloes van Pareren

Op vakantie in Nederland

En zo begint voor velen van ons een zoektocht naar vakantieplekken in Nederland. Plekken waar we even helemaal weg kunnen zijn van thuis. Waar we onbezorgd kunnen wandelen, fietsen of wildzwemmen. Waar we ons even geen zorgen hoeven te maken om afstandsregels en samenscholen. Maar waar het “nieuwe normaal” altijd al normaal was.

Ameland
Een plek waar het “nieuwe normaal” altijd al normaal was. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Waar 1,5 meter afstand houden geen probleem is. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
En waar je de wandelpaden voor jezelf hebt. Foto: Marloes van Pareren

Strand, heel veel strand

En zo komen we aan op Ameland. Zon, zee, bossen en strand, heel veel strand. Ameland is een outdoor paradijs bij uitstek. Je kunt hier uren wandelen, fietsen, kitesurfen, trailrunnen of paardrijden. En wat te denken van meer onbekende sporten zoals paragliden boven de duinen, blowkarten, suppen en wadlopen.

Ameland
Ameland is een outdoorparadijs bij uitstek. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren

Natuur

Het strand van Ameland strekt zich uit over de gehele Noordkant en is erg breed. Achter het strand ligt veel natuur: duinen, heidevelden en bossen met hier en daar een camping of vakantiepark. Zelfs als het eiland vol toeristen zit is het nog steeds mogelijk het gevoel te hebben dat je alleen bent.

Ameland
Je vindt op Ameland behalve strand ook veel bos, heide en weilanden. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren
Ameland
De afwisselende natuur trekt natuurlijk ook genoeg ander leven aan. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Zo kun je met gemak heel afwisselende wandelingen maken. Foto: Marloes van Pareren

Fietsen

Het oosten van het eiland bestaat volledig uit natuur: Het Oerd. Een drassig natuurgebied waar veel vogels leven en waar zeewater via een aantal geulen vrijelijk in- en uitstroomt. Een groot deel van de zuidkant bestaat uit dijken en weilanden. Het is mogelijk de auto mee te nemen als je hier op vakantie gaat, maar fietsen zijn een stuk praktischer. Veel plekken zijn niet of moeilijk bereikbaar met de auto terwijl je wel overal goed aangelegde fietspaden vindt.

Ameland
Fietspaden zijn breed en goed onderhouden en brengen je op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Foto: Marloes van Pareren

Wandelen

Je kunt op Ameland eindeloos wandelen. Er zijn heel wat uitgezette routes te vinden, maar je kunt ook op goed geluk wandelen en op ieder kruispunt achter je gevoel aanlopen. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

Ameland
Wandel op gevoel en ontdek zo het hele eiland! Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Tijdens je wandel-of fietstocht zijn er genoeg mooie plekken te vinden voor een lunch in de natuur. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren

Actief in water en wind

Wil je echt even actief bezig zijn, neem dan een kitesurfles, ga kajakken in de branding of laat de wind je over het strand blazen tijdens een rondje blowkarten. Eén ding is zeker, je hoeft je geen moment te vervelen! En voel je je na een dag buiten actief bezig te zijn geweest moe en rozig; dan is daar het warme zand van het strand waar je onder het genot van een drankje in alle rust kunt genieten van de zon die in de zee zakt.

Ameland
Neem een keer een kitesurfles. Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Foto: Marloes van Pareren
Ameland
Of laat jezelf door de wind over de duinen dragen. Foto: Marloes van Pareren

Tips en websites

  • Meer informatie over Ameland vindt je op de website van de VVV. Hier staat ook de laatste informatie omtrent Corona en de regels die hierdoor op het eiland van toepassing zijn.
Ameland
Foto: Marloes van Pareren
  • Ameland Adventure is een organisatie die je mee op avontuur neemt op Ameland. Hier is voor iedereen wel een avontuur te vinden wat bij hem of haar, groot of klein, past.
  • Op Ameland zijn vele campings, vakantieparken en huurhuizen te vinden. Op de website van de VVV vindt je een mooi overzicht van de verschillende verhuurmogelijkheden.
  • De overtocht naar Ameland duurt ongeveer 50 minuten en vertrekt vanaf Holwerd in Friesland. Op de website van Wagenborg Passagiersdiensten kun je online je overtocht boeken.
  • En neem je geen auto of fiets mee, dan kun je direct na aankomst in de haven van Ameland bij fietsverhuur Kiewit een fiets huren. Heb je veel bepakking bij je? Huur er dan een fietskarretje bij!
  • Altijd al over een drooggevallen zeebodem willen wandelen? Het is mogelijk om vanuit Friesland naar Ameland te wandelen tijdens eb. Meer informatie hierover vind je hier.

Nog meer inspiratie voor vakanties binnen onze landsgrenzen vind je op de nieuwe website www.Outdoordichtbij.nl en op Mountainreporters via de hashtag #outdoordichtbij. Ga bijvoorbeeld mee wandelen in de Oostvaardersplassen, ga mee op bizonjacht of ontdek de beste mountainbike routes van Nederland.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer