Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Hier krijgt je echt het gevoel hoog boven een van de mooiste fjorden van Noorwegen te zweven. Met zijn kenmerkende ontwerp en locatie aan de Lysefjord is The Bolder een van de meest opmerkelijke accommodaties van Noorwegen geworden. De drie nieuwe hutten, ontworpen door architectenbureau Snøhetta, zijn nu klaar om gasten een natuurbeleving te bieden die ver boven het gewone uitgaat.

Het weer is echt nat en winderig als we de auto parkeren in de schemering op een winterdag, enkele tientallen kilometers van Stavanger in Fjord-Noorwegen. De sfeer wordt steeds magischer als we uit de auto stappen en over het smalle en slecht verlichte wandelpad lopen. Er is een golf van opwinding als we een blik werpen op de omtrek van een van de vijfzijdige houten hutten tussen de dennenbomen, die op een kolom staat een paar meter boven de grond, helemaal aan de rand van de ontsluiting. Het enige dat erachter zit, zijn de lucht en de fjord.

Zwevend boven de Lysefjord

De haren in onze nek gaan overeind staan als we de deur van de lodge openen. Onze blik wordt getrokken naar het enorme panoramische raam dat uitkijkt op de Lysefjord – als een landschap dat rechtstreeks uit een schilderij komt. De deur rechts is naar een badkamer, die voldoet aan onze verwachtingen van torenhoge normen. Wauw, dit is echt exclusief. Voor ons staat een heerlijk uitnodigend tweepersoonsbed met panoramische ramen aan twee kanten en uitzicht over de Lysefjord.

Daarnaast is er een smalle, steile en elegante trap die naar de bovenverdieping leidt, waar zich een moderne en goed uitgeruste keuken bevindt. Het uitzicht vanuit het panoramische raam is gewoonweg adembenemend. Het hoge plafond geeft je het gevoel dat de lucht en de lodge één zijn met elkaar. Onder ons is alleen lucht en het voelt alsof we hoog boven de fjord zweven zonder dat er iemand anders in de buurt is. Praten over het winnen van de jackpot. Er is nergens anders waar ik liever zou zijn.

Het ietwat wilde geesteskind

De eerste twee lodges, genaamd The Bolder Skylodge, zijn een enorm succes. Wat voortkwam uit het ietwat wilde geesteskind van drukker en oprichter Tom B. Norland werd al snel bekend als een van de meest opmerkelijke plekken om te verblijven in Noorwegen. De ontmoeting tussen unieke architectuur en natuur was het uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van het project The Bolder Starlodge.

‘De nieuwe Starlodges bouwen voort op de ervaring die we hebben opgedaan met de eerste twee lodges die we hebben gebouwd. Ze zijn veertig procent groter, hebben een nog hogere standaard en zijn qua ligging en materiaalkeuze meer één met de natuur’, zegt Norland. De ervaring leert dat tot nu toe tachtig procent van de gasten koppels zijn, dus de nieuwe lodges hebben maar één tweepersoonsbed.

Ze zijn ontworpen als hoogwaardige accommodatie voor mensen die willen genieten van de natuur, het uitzicht en van elkaar. Twee van de lodges bevinden zich direct aan de rand, wat gasten een uniek gevoel geeft van zweven in en één zijn met de natuur en de elementen. Deze lodges zijn uniek.

Copyright Elin Engelsvoll / thebolder.com

Een nieuwe manier om de natuur te ervaren

‘Verblijven in deze lodges doet echt iets met je. Het is een geheel nieuwe manier om de natuur te ervaren en een van de mooiste fjorden van Noorwegen te zien. U kunt tot aan de lodges rijden, dus de accommodatie is het hele jaar toegankelijk. De ervaring is misschien wel het meest magisch in de herfst, winter en lente’, vervolgt Norland.

Copyright Elin Engelsvoll / thebolder.com

Oog voor detail, kwaliteit en natuur inspireerde het gerenommeerde Noorse architectenbureau Snøhetta om het project The Bolder op zich te nemen. Creativiteit en een gedeelde interesse in en respect voor de natuur zorgden ervoor dat de samenwerking snel tot stand kwam. De hutten vloeien samen met de natuur en laten bijna geen voetafdruk achter.

Copyright Elin Engelsvoll / thebolder.com

De fundering waarop de hutten ‘drijven’, is gemaakt van gesteente van de granieten berg waarop het rust. Het hout is van dezelfde boomsoort die de lodges omringen, en de keuze van de materialen in het interieur creëert een gevoel van beschutting, dat respect toont voor het landschap waarin de lodges zich bevinden. De lodges zijn hoog en het licht zorgt voor een uniek gevoel van ruimte.

Een nacht of twee verblijven in de kleine lodges belooft een zeldzame ervaring van de natuur en de mogelijkheid om de Noorse fjordlandschappen op een geheel nieuwe manier te ervaren. Er is een netwerk van paden in het gebied dat naar uitkijkpunten leidt waar je op verschillende manieren kunt genieten van het uitzicht op de fjord. Een van de paden maakt deel uit van een nieuwe route naar Preikestolen, die voor iedereen toegankelijk is.

Als je hier verblijft wordt al het andere on hold gezet. Je kunt het niet helpen dat je wordt meegetrokken in het ‘hier en nu’ en je wilt gewoon nergens anders zijn. Het is de time-out die iedereen nodig heeft en waar velen naar op zoek zijn.

Als je een relatie hebt, is het een geweldige plek voor een goed gesprek, en als je alleen bent, is het een geweldige plek om jezelf te vinden. De drie nieuwe hutten, The Bolder, Starlodge kunnen nu worden geboekt op thebolder.no.

Alle foto’s: copyright Elin Engelsvoll / thebolder.com

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer