In hotel ‘Der Weinmesser’ in Schenna breng je gegarandeerd een heerlijke vakantie door. De winter maakt hier al snel plaats voor bloeiende boomgaarden, veel zon en fascinerende buitenactiviteiten. Het Flower Festival en andere festivals in het Meraner Land geven je de eerste lentekriebels. Der Weinmesser zorgt met veel aandacht voor welzijn voor lentedagen vol levensvreugde en lichtheid.   

Het boven Meran gelegen Hotel Der Weinmesser legt zich toe op de mooie dingen van het leven: wine, food en design staan hier centraal. Fijnproevers hebben het hotel al lang uitgeroepen tot een must-see bestemming. Hotel Der Weinmesser is door Falstaff uitgeroepen tot een van de ‘5 lekkerste fijnproevershotels van Zuid-Tirol’. Hotelmanager Christian Kohlgruber is zelf de chef-kok van het hotel. Hij selecteert zorgvuldig de beste regionale producten om ze samen met zijn keukenteam te verwerken tot verfijnde gerechten. De heerlijke voorjaarsgerechten, vergezeld van passende wijnen, geven fijnproevers de perfecte start van het warme seizoen.

Wandelen en wijnen

Wat zou een vakantie in Zuid-Tirol zijn zonder mooie wijnen? In Hotel Der Weinmesser kunnen wijnliefhebbers hun passie voor fijne wijnen delen met grote wijnkenners. De persoonlijke contacten die de twee gastheren en sommeliers Doris en Christian Kohlgruber met de wijnboeren onderhouden, maken van de populaire wijngaardrondleidingen een unieke belevenis. Je onderdompelen in de wijncultuur, de fascinatie voor het edele druivensap beleven en bijzondere insidertips krijgen – dat kan allemaal in Hotel Der Weinmesser. Tijdens een heerlijk diner lekkere Zuid-Tiroolse wijnen proeven is hier een ervaring op zich.

Het bijzonder gunstige klimaat van het Meraner Land komt niet alleen de wijnstokken ten goede. Het buitenseizoen begint vroeg in Schenna, en het Meraner Land wordt terecht beschouwd als een van de mooiste bestemmingen om de lente te verwelkomen. Rond Hotel Der Weinmesser ligt een uitgestrekt wandelgebied. De wijngaarden in de vallei nodigen al in maart uit tot wandelen.

Zodra de sneeuw smelt, veroveren bergbeklimmers de toppen van het hooggebergte. Naast fervente wandelaars komen ook fietsers, nordic walkers, ruiters en golfers hier aan hun trekken. Tandempiloten en parapenters genieten van hun vlucht boven het Natuurpark Texelgruppe. Met het oog op duurzaamheid kunnen alle gasten van Hotel Der Weinmesser vanaf 2024 met de Mobilcard Schenna GuestPass gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en de meeste liften in Zuid-Tirol.

VineaSpa

Geniet van het frisse lentegevoel. De prachtige VineaSpa van Der Weinmesser is daarvoor de ideale plek. Hier doen de hotelgasten nieuwe energie op terwijl ze ontspannen, zwemmen en een sauna nemen. De prachtige, grote tuin met zoutwaterzwembad is weer klaar voor ontspannende uren in de zon. Het beautyteam heeft alle aandacht voor je persoonlijke wensen en behandelt je met veel gevoel.

Een bijzonder highlight biedt Der Weinmesser met zijn vinotherapie. De actieve bestanddelen in de pitten, schillen, het sap en de pulp van druiven worden gebruikt om schoonheid, gezondheid en welzijn te bevorderen met baden, peelings, pakkingen en massages. Met een work-out in de panorama-fitnessruimte rond je je relaxsessies in Der Weinmesser op sportieve wijze af. ’s Avonds wordt de buitensauna in de tuin opgewarmd voor de Private Wine Sauna Night. Het is met z’n tweetjes heerlijk genieten van de zalige, ongestoorde saunabeleving, met een fles Zuid-Tiroolse schuimwijn, fruit en chocolaatjes.

Inspirerende time-out

Een time-out in Hotel Der Weinmesser werkt inspirerend. Wijn vormt de rode draad in de stijlvolle feelgood-oase. Met het gevarieerde aanbod aan culinaire avonturen en verwenprogramma’s zijn je vakantiedagen in de mediterraan-alpiene omgeving van het Meraner Land snel gevuld. Meran, Bozen en Trient verleiden ‘stedentrippers’ tot een bezoek. Ondernemende vakantiegangers kunnen vanuit Der Weinmesser de stad Verona of het Gardameer verkennen. In Hotel Der Weinmesser vind je alles wat goed is voor lichaam en geest.

Ga voor meer informatie, inspiratie en beschikbaarheid naar www.weinmesser.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.