Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Logeren op je eigen berg? Check deze unieke B&B in Montana, USA!

Door Redactie Mountainreporters

Voor de eerste keer ooit kun je deze herfst via Airbnb de privébewoner zijn van een gigantische berg in Big Sky, Montana. Op een hoogte van bijna 2700 meter boven zeeniveau is dit bijzondere avontuur te beleven. Met 160 km aan wandel- en fietspaden in de regio en exclusieve toegang tot de top van Lone Mountain, op ruim 3400 meter boven zeeniveau, is dit een zeldzame beleving die de je als echte avonturier en lezer van Mountainreporters-lezer zeker niet wil missen.

Afgelegen bestemmingen

Omdat reizen naar centra van grote steden en populaire toeristische bestemmingen het afgelopen jaar zijn verstoord, ontdekken steeds meer mensen de schoonheid van de natuur en wordt de voorkeur gegeven aan uitjes naar meer afgelegen bestemmingen. Sterker nog, wishlists op Airbnb met de zoekwoorden ‘berg’, ‘wandelen’ of ‘landelijk’ in de titel zijn het afgelopen jaar met 68% gestegen. En dat merken we op Mountainreporters ook aan onze groeiende stroom lezers.

Privébewoner van Andesite Mountain

En precies daarom hebben Big Sky Resort en de wereldberoemde rots- en bergbeklimmer, Conrad Anker, de handen ineengeslagen om twee gasten deze herfst de kans te bieden om de natuur te ervaren als privébewoners van de majestueuze  in Big Sky, Montana.

Terwijl Anker op expeditie is naar de Mount Everest, krijgen gasten de zeldzame kans om de 5.850 hectare van het ongerepte terrein te ontdekken en deel te nemen aan een verscheidenheid aan activiteiten. Zo kun je 160 km aan wandel- en fietspaden in de regio verkennen of een ritje met de tram maken naar de top van Lone Mountain.

Natuurlijke wonderen

Tijdens het verblijf kun je de natuurlijke wonderen van Montana op verschillende manieren beleven. Zo wordt er een privé-expeditie georganiseerd naar Lone Peak, Montana’s hoogste en meest schilderachtige uitzicht. Ook kunnen gasten genieten van een rondleiding tussen de flora en fauna van Big Sky.

Vervolgens ontspan je diep tussen de bergen in een prachtige yurt inclusief diner voor twee. En om je niet te vervelen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een cursus vliegvissen op de Gallatin Rivier, rodelen tussen de bergtoppen en kun je de prachtige sterrenhemel bewonderen tijdens de Draconiden-meteorenregen die de eerste nacht van het verblijf te zien is.

Eenmalig

Het eenmalige verblijf van twee nachten boven op de adembenemende Andesite Mountain van Big Sky Resort vindt plaats van donderdag 7 oktober tot en met zaterdag 9 oktober en is vanaf 13 mei 2021 te boeken voor twee avonturiers.

Momenteel kan het verblijf vanwege de Covid-19 pandemie alleen geboekt worden door reizigers uit de V.S. Echter kunnen internationale geïnteresseerden wel Airbnb’s wishlistDesign in the Wild’ bekijken om andere architectonische verblijven in de wildernis te ontdekken.


Lees hier meer verhalen en reistips over Noord-Amerika


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer