Wie een ontspannende time-out doorbrengt in viersterren-hotel Klausnerhof in Hintertux, beleeft de bergen vanaf de eerste rij. Dieren in het wild observeren, kruidenwandelingen, tochten begeleid door een ranger, natuurfotografie, boskabouterdagen voor kinderen. Er staan meer dan tweehonderd begeleide wandelingen rond meer dan dertig thema’s op het programma van het Natuurpark Zillertaler Alpen. Vanuit hotel Klausnerhof trek je rechtstreeks de bergen in.

Relaxen doen de natuurverkenners in de Panorama SPA aan de voet van de gletsjer. De keuken werkt met topproducten uit het eigen landbouwbedrijf van het hotel. En Martins wijnkelder is de ‘insidertip’ voor kenners.

Wandelen en fietsen

De wandelgids van Hotel Klausnerhof heeft als motto: “Niets is mooier dan onze gasten de prachtige bergwereld te laten zien en hen vertrouwd te maken met een stuk van onze geboortestreek.” Hij begeleidt wandelliefhebbers op hun tochten. Naast het veelzijdige programma van het natuurpark organiseert hotel Klausnerhof zelf vijf maal per week begeleide wandelingen. Niet zelden zul je een adelaar op grote hoogte spotten of een marmot zien die zich uit zijn schuilplaats waagt. Tijdens een rustpauze in een gezellige hut genieten de ijverige wandelaars van plaatselijke specialiteiten.

Ook voor sportieve verkenningstochten per fiets is hotel Klausnerhof de ideale uitvalsbasis. Van beginners- en gezinstochten tot uitdagende mountainbikeroutes: fietsers vinden hier alles wat hun hart begeert. De door het hotel begeleide e-biketochten zijn erg populair en starten aan het hotel. Hotel Klausnerhof voorziet de actieve vakantiegangers van een praktische metgezel: de Zillertal Activcard is de sleutel tot buitengewone belevenissen in de bergen en garandeert onbeperkte mobiliteit met de kabelbanen en het openbaar vervoer.

Een krachtoord

Hotel Klausnerhof is een krachtoord aan de voet van de indrukwekkende Hintertuxer Gletscher. De gezellige kamers en suites kijken uit op het machtige bergmassief van de Tuxer Alpen. De Panorama SPA bevindt zich op de bovenste verdieping en biedt een exclusief uitzicht op het eeuwige ijs. Het dakterras is ideaal om te zonnen en te relaxen. Een sport- en activiteitsmassage maakt vermoeide wandelaars weer fit, een ritueel met essentiële olie van sint-janskruid bundelt energie en ontspant het hele lichaam, en een volledige lichaamspeeling verbetert zon- en ouderdomsgerelateerde huidveranderingen… In de handen van het beauty- en massageteam regenereren lichaam en geest.

De eisen die aan de keuken en de kelder worden gesteld zijn even hoog als de bergen rond hotel Klausnerhof. Regionale en seizoensgebonden lekkernijen begeleiden de fijnproevers tijdens hun vakantie. Boter en zuivelproducten komen van de gemeenschappelijke zuivelfabriek in het Tuxertal of rechtstreeks van het eigen landbouwbedrijf van het hotel, dat met toewijding en passie wordt gerund door Martin Klausner. Hij is bovendien een ervaren wijnkenner en bevriend met vele Oostenrijkse topwijnboeren. Dochter Magdalena is gediplomeerd sommelier en geeft de gasten van hotel Klausnerhof deskundig advies over de wijnkeuze bij het diner.

Aanbieding | Wij beginnen de zomer (8 – 16 juli 2023)

Inbegrepen: 7 nachten incl. Klausnerhofs verwenpension en inbegrepen services, gratis babyfoon, kinderbed en kinderstoelen, gezellige en ontspannende wandelingen van maandag tot en met vrijdag, gratis verhuur van walking- en wandeluitrusting (rugzakken en stokken). Prijs p.p.: vanaf 756 euro

Ga voor meer informatie en beschikbaarheid naar: www.klausnerhof.at

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.