De weg bergop naar Oberkühnreit wekt reeds hoge verwachtingen. Eerst kom je door de schilderachtige Dürnbachau met zijn dichte bossen. En dan klimt de weg naar de Marktberg. Met elke hoogtemeter krijg je meer zon en een beter uitzicht op de Hohe Tauern. En plots zijn ze daar: de acht volledig houten chalets voor maximaal acht personen, ver weg van het verkeer, aan de zonzijde van de Wildkogel, met de hoogste berg van Salzburg als overbuurman.

Als een wereldje op zich liggen de huisjes van 55 tot 120 m2 losjes verspreid rond een grote tuin met fruitbomen, groenten en kruiden op de berghelling. Elk huisje biedt je de privacy van thuis en meer ruimte om te bewegen dan in welk hotel ook. De typisch alpiene stijl met veel hout maakt de chalets oergezellig en knus. Met haar Naturdorf Oberkühnreit ontving gastvrouw Anika Steixner Ensmann-Heim in 2020 al voor de vierde keer de award van Top-of-the-Mountains. Haar aanbod scoort 9,2 punten met de vermelding “fantastisch” op booking.com

Regionale producten

In de perfect uitgeruste keuken kunnen gezinnen hun eigen potje koken maar niks moet. Op aanvraag staat elke morgen een met regionale producten gevuld ontbijtmandje klaar aan je chalet. Daarin zitten onder andere zelfgemaakte jam van gastvrouw Anika, eitjes uit de Naturdorf-kippenren, boerenbrood, gebak, thee- en kruidenmengelingen uit de Naturdorf-kruidentuin en honig uit de eigen imkerij. In feite kun je snoepen van alles wat groeit in de grote tuin van het Naturdorf.

In de lente kunnen grote en kleine tuinliefhebbers helpen met wieden, zaaien en planten. En kom je in de zomer of de herfst naar het Naturdorf, dan ben je precies op tijd voor de oogst. Alles wat rijp is aan de fruitbomen of in de groente- en kruidenbedden wordt dan geplukt en opgegeten – of samen ingemaakt. Ook de reuzenkonijnen en cavia’s, schapen en geiten in de kinderboerderij zijn blij met het dagelijkse bezoek. Helpende kinderhandjes zijn ook onmisbaar op de nabijgelegen paardenboerderij met manege. Goed nieuws voor gezinnen met een hond: jullie trouwe viervoeter is altijd van harte welkom in het Naturdorf Oberkühnreit.

Actief

Voor groot en klein die goed ter been zijn begint de dag op het netwerk van panoramische mountainbike- en wandelroutes vlak voor de deur – of met een ritje in de gondellift naar de Wildkogel. Op de top van deze prachtige 2.224 meter hoge panoramaberg ontvouwt zich een wijdvertakt netwerk van hoogtepaden. De Panoramaweg van het bergstation naar het middenstation en de aansluitende Rutschenweg, een wandelpad met tien extra lange roestvrijstalen glijbanen tot aan Gasthof Stockenbaum, zijn erg populair.

Wie na al deze actie nog een vaste hand heeft, kan het ongeveer twee uur durende 3D-boogschietparcours afleggen. Het WildkogelAktiv-programma biedt ook een “beestig” leuke middag op de bioboerderij in Neukirchen, een kidsavontuur aan het meer Blausee met barbecue, een viltcursus in het Salzburger Wollstadel en een mineralenexcursie naar het Smaragdtal. De accommodatieprijs is inclusief de Nationalpark Sommercard met 60 bezienswaardigheden die je gratis of met korting kunt bezoeken, musea en natuurspektakels, vrijetijds- en sportfaciliteiten. Je maakt ook gratis gebruik van de bergliften en alle openbaar vervoer.

Nieuwe energie

Na je avonturen in de natuur levert de Naturdorf-keuken je weer de nodige nieuwe energie. Pizza, wienerschnitzel, kasnocken of een boerengebraadje worden rechtstreeks naar je chalet gebracht. In de Naturdorf-winkel is lekkers te koop zoals gebak, muffins en geroosterde amandelen, evenals likeuren en schnaps uit de Naturdorf-stokerij. Terwijl de kinderen afkoelen in de kleine zwemvijver, gunnen de ouders zich een ontspannende sessie in de alpenden-saunahut. Zelfs een massage of een wellnessbehandeling in je eigen chalet is in een handomdraai georganiseerd. 

Voor meer informatie en beschikbaarheid ga je naar www.naturdorf-neukirchen.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.