Eind augustus 2018, ongeveer zeven jaar na mijn ongeval met de auto, sta ik opnieuw op de rand van het ravijn. Ik vertoon alle tekenen van een burn-out. Na die eerste noodkreet van mijn lichaam ben ik ongeremd doorgegaan. Zijn ezels inderdaad slimmer dan wij…? Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, is het spreekwoord. Mensen zijn duidelijk geen ezels. Soms stoten wij ons namelijk veel vaker en veranderen niets. We rennen gewoon verder.

Gelukkig kwam ik bij de tweede keer snel tot de conclusie dat ik niet op de oude weg voort kan blijven gaan zonder mijzelf volledig te slopen. De onvermijdelijke, ongemakkelijke en niet simpel te beantwoorden vraag was: hoe breek je los, hoe ontsnap je?

Maanden verstrijken. Maanden waarin ik met hulp weer langzaam opkrabbel. Ik leg de focus in eerste instantie op mentaal herstel, op de been komen en weer goed functioneren. Dit lukt, sterker nog de sessies hebben me hongerig en gretig gemaakt. Ik sta aan en dat smaakt naar meer. Via een intensief persoonlijk ontwikkeltraject leer ik mijzelf op een diepere laag kennen. Het is tijdens dit traject dat vitaliteit weer mijn aandacht krijgt en ik de kracht van buiten zijn ervaar.

365 dagen

Tijdens het persoonlijk ontwikkeltraject leer ik verandering en groei te omarmen. Gevolg: ik zegde mijn baan op en gaf mijzelf een jaar cadeau: 365 dagen van maximale vrijheid, zonder baangarantie, zonder inkomsten en zonder een vooraf strak uitgewerkte planning. Het wordt een jaar vol avonturen, leermomenten en bijzondere ontmoetingen. Een jaar waarin ik leef uit een rugzak, dromen realiseer en maximaal in verbinding sta met mijzelf. De natuur, het buitenspeelgebied, krijgt een grote rol in mijn leven. Trailrunning en hiken worden de pijlers van mijn persoonlijke ontwikkeling.

Terug naar de basis

In mijn cadeaujaar trek ik onder andere met rugzak maanden door nationale parken en natuurreservaten in Italië en zwerf door de Spaanse Pyreneeën. Ik ontdek leven uit een rugzak, voed mijn belangrijkste kernwaarde vrijheid en keer terug naar de basis. Voldoen aan mijn basisbehoeften: warmte, eten, drinken en veiligheid en de connectie maken met mijzelf en de natuur.

De bergen geven inspiratie en zijn een prachtig buitenspeelgebied. Ik raak mijzelf geregeld volledig kwijt in deze omgeving. Over het algemeen loop ik solo, over technische paadjes, door groene, grillige landschappen en over natte graslanden. Om mij heen bergen en rotsformaties. Op de achtergrond het geluid van de wind en geritsel in de begroeiing om me heen. Ik voel me één met de intense natuur. Het is overweldigend. Het is echt. Ik voel me in de bergen meer dan thuis.

Ontsnapt, met Mountainreporters korting

Na mijn cadeaujaar weet ik het voor honderd procent zeker: geen tredmolen meer en geen ratrace. Ik keer mijn oude bestaan definitief de rug toe. Ik kies voor een nieuw, relaxed, krachtdadig en avontuurlijk leven waarin ik dromen realiseer, anderen inspireer en het gewoon op mijn manier doe.

Mijn reis die, letterlijk en figuurlijk, over hoge toppen liep en diepe dalen kende heb ik beschreven in het boek ‘Ontsnapt’. Ga je met me mee op deze reis? Bestel dan hierOntsnapt’. Als lezer van Mountainreporters ontvang je tot 15 april 2023 een mooie korting van 10% op de aanschaf van het boek. gebruik hiervoor de code “MOUNTAIN”.

Alvast veel leesplezier en nog duizelingwekkend veel mooie reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.