Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De actieve zomer start op 27 juni in Serfaus-Fiss-Ladis

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Mountainreporters

Serfaus-Fiss-Ladis troont op ongeveer 1.400 meter boven de zeespiegel op een zonnige hoogvlakte boven in het Oberinntal in Tirol. In de winter behoort de vakantieregio tot de top 10 van skigebieden in de Alpen. En in de zomer? Dan biedt Serfaus-Fiss-Ladis de perfecte mogelijkheid tot sport, spel, plezier en ontspanning voor het hele gezin. Deze zomer start het seizoen in de drie bergdorpen op 27 juni met enkele nieuwigheden.

Waarom het zomerseizoen in Serfaus-Fiss-Ladis start op 27 juni

Na enkele onzekere weken gaan in Oostenrijk de eerste versoepelingen in op het vlak van toerisme en gastronomie. Dit geldt ook voor de Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis. Een groot deel van de accommodaties, restaurants, voorzieningen en attracties worden met inachtneming van de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen opnieuw geopend.

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

Omwille van de huidige onzekerheid kunnen alle vakanties voor de zomer van 2020 die geboekt worden via het Toeristenburo Serfaus-Fiss-Ladis, tot een week voor aankomst kosteloos worden geannuleerd of omgeboekt.

alle vakanties voor zomer 2020 die geboekt worden via het Toeristenburo van Serfaus-Fiss-Ladis kunnen tot een week voor aankomst kosteloos worden geannuleerd of omgeboekt

Op www.serfaus-fiss-ladis.at/nl vind je alle actuele informatie omtrent de geopende voorzieningen, bergrestaurants en attracties, alsook over de annuleringsgarantie en de voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen.

Drie nieuwe beklimmingen bij de burcht van Laudeck

Hoe verover je een burcht? Je klimt gewoon de burchtheuvel op! Op de rotsen van de burcht van Laudeck in Ladis lukt dat bijzonder goed. En zonder gevaar. Drie korte en perfect aangegeven beklimmingen leiden je tot bovenaan de burcht. Ze dragen de welluidende namen Via Claudia Augusta (blauw = makkelijk), Pons Laudes Steig (rood = middelmatig) en Laudecksteig (zwart= moeilijk).

In Ladis kunnen klimfanaten van iedere leeftijd en ieder niveau hun gading vinden. Boven aangekomen wacht meteen een beloning: een hartige “Jause” in Gasthof Rauthof en het panoramische uitzicht over het Inntal en Kaunertal.

Opgelet: voor de drie beklimmingen heb je een volledige klimuitrusting nodig, bestaande uit een klimgordel, een klimsteigset en steenslaghelm.

Wie het liever nog verticaler heeft, die kan oefenen in de Familien-Klettergarten Rappenwand vlak bij Serfaus.

Een nieuwe singletrail naar Serfaus: de Jochtrail

Serfaus-Fiss-Ladis geniet een bijna legendarische reputatie onder mountainbikers Niet enkel vanwege het fantastische Bikepark, maar ook vanwege de perfect bewegwijzerde trails. De gondelbanen nemen mountainbikers mee naar de bergen rond Serfaus, Fiss en Ladis.

Foto: christianwaldegger.com

Het hoogtepunt in de ware zin van het woord: het bergstation van de Schönjochbahn op een hoogte van 2.440 meter boven de zeespiegel. Hierboven bij de Fisser Joch begint de nieuwe Jochtrail: de 5,8 kilometer lange hoogtetrail biedt gevarieerd singletrail-plezier en is voor mountainbikers de directe verbinding van Fiss naar Serfaus.

De singletrail met middelmatige moeilijkheidsgraad bestaat uit een mengeling van natuurlijke paden en Northshore elementen, spannende houtconstructies, waar je indien gewenst ook naast kan rijden. Wie onderweg even wil pauzeren kan terecht bij de relaxstations aan de Mittleren Sattelkopf. De ligstoelen nodigen je uit om je voeten naar boven te leggen en de banken om te lunchen, inclusief een fantastisch panoramisch zicht op de bergen.

Super. Sommer. Card

Serfaus-Fiss-Ladis stelt zijn vakantiegasten altijd dezelfde vraag: “Mag het ook wat meer zijn?”. Meer actie? Meer uitzicht? Meer momenten om te genieten? Meer mobiliteit? Voor deze extra bewegingsvrijheid tussen de drie dorpen en bovenop de bergen zorgt de “Super. Sommer. Card.”. Iedere gast krijgt deze servicekaart bij het boeken van een accommodatie in Serfaus, Fiss of Ladis. Je kan met de kaart gratis gebruik maken van alle geopende gondelbanen, de wandelbus en talrijke activiteiten voor kinderen.


LEES HIER ALLE ARTIKELEN OVER REIZEN NAAR OOSTENRIJK


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer