klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De actieve zomer start op 27 juni in Serfaus-Fiss-Ladis

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Mountainreporters

Serfaus-Fiss-Ladis troont op ongeveer 1.400 meter boven de zeespiegel op een zonnige hoogvlakte boven in het Oberinntal in Tirol. In de winter behoort de vakantieregio tot de top 10 van skigebieden in de Alpen. En in de zomer? Dan biedt Serfaus-Fiss-Ladis de perfecte mogelijkheid tot sport, spel, plezier en ontspanning voor het hele gezin. Deze zomer start het seizoen in de drie bergdorpen op 27 juni met enkele nieuwigheden.

Waarom het zomerseizoen in Serfaus-Fiss-Ladis start op 27 juni

Na enkele onzekere weken gaan in Oostenrijk de eerste versoepelingen in op het vlak van toerisme en gastronomie. Dit geldt ook voor de Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis. Een groot deel van de accommodaties, restaurants, voorzieningen en attracties worden met inachtneming van de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen opnieuw geopend.

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis

Omwille van de huidige onzekerheid kunnen alle vakanties voor de zomer van 2020 die geboekt worden via het Toeristenburo Serfaus-Fiss-Ladis, tot een week voor aankomst kosteloos worden geannuleerd of omgeboekt.

alle vakanties voor zomer 2020 die geboekt worden via het Toeristenburo van Serfaus-Fiss-Ladis kunnen tot een week voor aankomst kosteloos worden geannuleerd of omgeboekt

Op www.serfaus-fiss-ladis.at/nl vind je alle actuele informatie omtrent de geopende voorzieningen, bergrestaurants en attracties, alsook over de annuleringsgarantie en de voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen.

Drie nieuwe beklimmingen bij de burcht van Laudeck

Hoe verover je een burcht? Je klimt gewoon de burchtheuvel op! Op de rotsen van de burcht van Laudeck in Ladis lukt dat bijzonder goed. En zonder gevaar. Drie korte en perfect aangegeven beklimmingen leiden je tot bovenaan de burcht. Ze dragen de welluidende namen Via Claudia Augusta (blauw = makkelijk), Pons Laudes Steig (rood = middelmatig) en Laudecksteig (zwart= moeilijk).

In Ladis kunnen klimfanaten van iedere leeftijd en ieder niveau hun gading vinden. Boven aangekomen wacht meteen een beloning: een hartige “Jause” in Gasthof Rauthof en het panoramische uitzicht over het Inntal en Kaunertal.

Opgelet: voor de drie beklimmingen heb je een volledige klimuitrusting nodig, bestaande uit een klimgordel, een klimsteigset en steenslaghelm.

Wie het liever nog verticaler heeft, die kan oefenen in de Familien-Klettergarten Rappenwand vlak bij Serfaus.

Een nieuwe singletrail naar Serfaus: de Jochtrail

Serfaus-Fiss-Ladis geniet een bijna legendarische reputatie onder mountainbikers Niet enkel vanwege het fantastische Bikepark, maar ook vanwege de perfect bewegwijzerde trails. De gondelbanen nemen mountainbikers mee naar de bergen rond Serfaus, Fiss en Ladis.

Foto: christianwaldegger.com

Het hoogtepunt in de ware zin van het woord: het bergstation van de Schönjochbahn op een hoogte van 2.440 meter boven de zeespiegel. Hierboven bij de Fisser Joch begint de nieuwe Jochtrail: de 5,8 kilometer lange hoogtetrail biedt gevarieerd singletrail-plezier en is voor mountainbikers de directe verbinding van Fiss naar Serfaus.

De singletrail met middelmatige moeilijkheidsgraad bestaat uit een mengeling van natuurlijke paden en Northshore elementen, spannende houtconstructies, waar je indien gewenst ook naast kan rijden. Wie onderweg even wil pauzeren kan terecht bij de relaxstations aan de Mittleren Sattelkopf. De ligstoelen nodigen je uit om je voeten naar boven te leggen en de banken om te lunchen, inclusief een fantastisch panoramisch zicht op de bergen.

Super. Sommer. Card

Serfaus-Fiss-Ladis stelt zijn vakantiegasten altijd dezelfde vraag: “Mag het ook wat meer zijn?”. Meer actie? Meer uitzicht? Meer momenten om te genieten? Meer mobiliteit? Voor deze extra bewegingsvrijheid tussen de drie dorpen en bovenop de bergen zorgt de “Super. Sommer. Card.”. Iedere gast krijgt deze servicekaart bij het boeken van een accommodatie in Serfaus, Fiss of Ladis. Je kan met de kaart gratis gebruik maken van alle geopende gondelbanen, de wandelbus en talrijke activiteiten voor kinderen.


LEES HIER ALLE ARTIKELEN OVER REIZEN NAAR OOSTENRIJK


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer