Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Reizen geeft energie, nieuwe inzichten, diepgang aan het leven en verbinding met de natuur en elkaar. Als schrijvers en fotografen van Mountainreporters hebben we ook in 2021 weer prachtige natuurbestemmingen in Europa bezocht en hier de mooiste wandelingen en fietstochten gemaakt. In dit artikel laten we je de meest bijzondere reiservaringen van een deel van ons team zien. In een eerder artikel zag je al een eerste selectie van geweldige reiservaringen. Deze kun je bekijken via deze link.

Marloes in Frankrijk en Zweden

“Mijn meest bijzondere reismoment van 2021? In dit jaar van afwisselend thuisblijven en volle vrijheid waren dat er zoveel! Iedere reis in binnen-en buitenland voelde op zichzelf al als een bijzondere ervaring. Een koffietje in Duitsland, een wandeling in Frankrijk, een museumbezoek in Italië. Het is lastig hier één enkele ervaring uit te pikken. Daarom kies ik voor één allesomvattende ervaring: het mogen aanschouwen van de kracht en schoonheid van de natuur.

Bretagne. Foto: Marloes van Pareren
Zweden. Foto: Marloes van Pareren

Zo door mijn foto’s heen scrollend springen de foto’s van verschillende natuurverschijnselen er voor mij toch wel het meeste uit. Zo was ik tijdens een herfststorm in Bretagne en een paar weken later stond ik bovenop een besneeuwde berg in Zweden en aanschouwde ik één van de mooiste zonsondergangen ooit! Het zijn simpele belevenissen die waarschijnlijk velen keren per jaar voor komen, maar toch voelde het voor mij als een cadeau van moeder aarde aan mijzelf! Ik wens jullie allemaal heel veel onvergetelijke ervaringen toe in 2022. Sta af en toe even stil en geniet van de kleine dingen die de natuur ons te bieden heeft.”

Lees hier alle verhalen van Marloes van Pareren

Karin op Madeira

Dit zijn twee foto’s van de Pico do Arieiro op Madeira. Samen met mijn zus, en medereporter, Ilse was ik hier in november. We maakten onvergetelijke wandelingen en genoten van de uitbundige natuur op verrassende plekken vol energie. Dit geeft mij zoveel inspiratie om steeds weer nieuwe dingen op te pakken en alles uit het leven te halen. Zoals je kunt zien wordt ik gelukkig van sensationele zonsopkomsten en zonsondergangen.

Lees hier alle reisverhalen van Karin Nijhof

Aimee en RP in Zwitserland en Italië

In coronatijd is de beste reisbestemming toch wel de bergen. Frisse buitenlucht, weinig mensen, perfect. In januari konden we als reporters naar Zwitserland reizen vanwege de Laax Open. Geïnspireerd door de capriolen van ’s werelds beste snowboarders hebben we onze skikilometers voor een heel seizoen gemaakt.  We vielen met onze neus in de boter met ontzettend veel verse sneeuw.

In de zomer zijn we veel in de Noord-Italiaanse Alpen geweest, in Aosta en Piemonte. Onder andere om naar berghuisjes te kijken als tweede huis. Natuurlijk waren we op reis met onze terreinwaardige 4×4 Sprinter en het rondrijden en kamperen op zoveel mooie plekjes heeft ons doen beseffen dat we nog geen vast huis willen in de bergen.

Daarom is 2021 ook het jaar van de geboorte van het “Mountain Yacht” idee. Een compleet “tiny” berghuisje op 4×4 wielen zodat we niet hoeven vastleggen op een locatie. Het bouwen zal nog veel tijd gaan kosten dus voorlopig zullen we nog reizen met onze Sprinter. 2022 wordt dus het jaar van bouwen van ons Mountain Yacht en reizen in de Sprinter.

Lees hier alle verhalen van Aimee en RP

Maaike in Oostenrijk

In 2021 maakten we eindelijk weer een actieve trip naar de bergen. In de Oostenrijkse regio Montafon deden we een prachtige hike naar de Drei Türme en beklommen we de enorme stuwmeerwand. 

Lees hier alle verhalen van Maaike Somers

Ilse op Madeira

Mijn mooiste reismoment was Madeira. Ooit al eens op persreis naar toe geweest en toen verliefd geworden op het eiland, net zoals mn zus en tevens mountainreporter Karin. Aangeraden aan onze ouders die in 2020 zouden gaan, helaas gooide corona toen roet in het eten. Nu stond de reis opnieuw gepland, maar dan met zn vieren! Opnieuw was het spannend of we konden gaan maar het lukte, en nu dubbel zo hard genoten van het gezelschap en het meer dan prachtige eiland! 

Lees alle reisverhalen van Ilse Nijhof

Annelies op IJsland

Mijn meest bijzonder reismoment was uiteraard de uitbarsting van de IJslandse vulkaan bijwonen. Na het verslag van mei, ging ik in totaal nog 25 keer (het moest maar niet zo bijzonder zijn!). Ik zag de vulkaan groeien, liep alle mogelijke paden in de omgeving af om de vulkaan vanuit verschillende hoeken te bekijken,
beleefde eind augustus weer mooie donkere nachten vol vuur, en sloot de reeks af met een niet meer actieve vulkaan in de sneeuw.

Zelf ben ik nu een week terug uit het voor mij mooiste land ter wereld, en kijk ik weer uit naar nieuwe reizen en ervaringen volgend jaar!

Lees hier meer van Annelies Barentsen


Ben je ook gek op reizen, schrijven en/of fotografie? Misschien wil je dan wel (gast)reporter worden van Mountainreporters. In dit artikel lees je er meer over.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer