Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

De populariteit van privé-vluchten blijft toenemen, zowel in Europa als wereldwijd. Uit onderzoek dat CE Delft verrichtte in opdracht van Greenpeace blijkt dat de hoeveelheid vluchten met privéjets in Europa de afgelopen jaren fors is toegenomen. Nederland staat met 12.176 privéjetvluchten op de zevende plaats. De Nederlandse overheid reageerde hierop recent met een aanpassing op het vliegbelastingbeleid.

Ook lichtere toestellen, voornamelijk privéjets, worden vanaf 2025 belast. Flowings, het eerste Nederlandse boekingsplatform voor ‘empty leg’-privé-vluchten werkt aan het maximaliseren van efficiëntie door het vullen van privéjets die anders leeg terug zouden vliegen. Als pionier in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod draagt Flowings een steentje bij aan het verduurzamen van de luchtvaartindustrie.   

Revolutie in een ondoorzichtige markt

Het groeiende succes van privévluchten werd ingezet vlak na de coronacrisis. Privéjetbedrijven konden als eerste weer de lucht in, de kans op besmetting was met zo weinig passagiers immers minimaal. Ondernemers die het zich konden veroorloven, begonnen privé te vliegen en kregen de smaak te pakken. Omdat sommige toestellen door ruimtegebrek niet op kleine vliegvelden kunnen blijven staan, moeten ze door. Regelmatig zonder passagiers. Flowings biedt een eenvoudige, transparante en kostenbesparende oplossing om deze empty leg-vluchten te boeken. Een revolutie in een markt die voorheen volledig ondoorzichtig was.

Foto: Flowings

Uitdagingen qua duurzaamheid

Floris van den Ende, bedenker en oprichter van Flowings, is optimistisch over de toekomst van het privévliegen: “Hoewel het in de huidige vorm uitdagingen kent op het gebied van duurzaamheid, zien we een toekomst vol mogelijkheden. De ontwikkeling van duurzamere brandstoffen en zelfs volledig elektrische privéjets, is een spannend vooruitzicht. Het eerste elektrische vliegtuig dat 500 kilometer kan afleggen is al bijna realiteit. Met Flowings willen we het boeken van privévluchten naadloos, snel en transparant maken. We zetten ons in voor positieve verandering, nu en in de hopelijk emissievrije toekomst.”

Emissievrij vliegen

Er leiden meerdere wegen naar emissievrij vliegen. “Diverse airlines investeren in biobrandstof. Een deel van de kerosine wordt vervangen, maar helemaal overstappen is lastig, vanwege de hoge kosten en vanwege de beschikbaarheid van reststoffen om brandstof te winnen. Een ander duurzaam alternatief is waterstof. Omdat daarvoor grotere tanks nodig zijn, is een van de uitdagingen het ontwikkelen van een aandrijfsysteem dat de aerodynamische efficiëntie van een vliegtuig niet in de weg zit. En dan elektrisch vliegen, in eerste instantie geschikt voor lichtere toestellen zoals privéjets. Rotterdam The Hague Airport realiseerde in elk geval alvast een elektrische laadvoorziening” aldus CEO van Flowings, Floris van den Ende.   

Meer informatie op Flowings.com


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer