Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Clean2Antarctica

Door: Ilonne Bongers

De afgelopen weken waren ze veel in het nieuws: Edwin en Liesbeth ter Velde. Zij gaan met een zelfgebouwde auto genaamd de ”Solar Voyager” naar Antarctica. Deze auto is gemaakt van afvalplastic en wordt aangedreven door zonne-energie.

Schonere wereld
Met hun Clean2Antarctica expeditie vragen Edwin en Liesbeth aandacht voor een schonere wereld. Al jaren streven zij zelf een zero-waste levensstijl na en bedenken ze oplossingen voor het hergebruik van materialen.

Edwin en Liesbeth zijn klaar voor de expeditie naar Antarctica

Hart van Nederland
Aan deze expeditie gingen jaren van voorbereidingen aan vooraf. Voorbereidingen die niet zonder meer succesvol waren. Met vallen en opstaan is de Solar Voyager uiteindelijk klaar om richting de Zuidpool te rijden. Hart van Nederland heeft een groot gedeelte van deze voorbereidingen vastgelegd in een wekelijkse update.

Degelijk materiaal
Op Antarctica zijn de weersomstandigheden extreem en dat vraagt natuurlijk om degelijk materiaal. Ik vond het een mooie uitdaging dat ik met mijn outdoorwinkel een bijdrage kon leveren in de vorm van outdoorspullen. Ik bezocht het hoofdkantoor van Clean2Antarctica en aanschouwde de bijzondere Solar Voyager met eigen ogen.

Selecteren artikelen
Na een goed gesprek met Edwin en Liesbeth waarin ze aangeven wat ze echt nodig hebben kon mijn zoektocht beginnen. The North Face hadden zij bereid gevonden om bovenkleding te leveren. Mijn zoektocht zou zich beperken tot de onderkleding, warme sokken en de losse items die het leven in de Solar Voyager gedurende de expeditie wat aangenamer zouden maken.

Toilet als krukje
Uiteindelijk maakte ik een mooie selectie met als belangrijkste items de onderkleding van Woolpower, thermosflessen uit de Master serie van Stanley, slaapmatjes met donsvulling van Exped en een sneeuwschep van MSR. Leuk detail: de toiletemmer gaat uiteindelijk ook dienstdoen als krukje. In de Solar Voyager wordt immers multi-functioneel gebruik gemaakt van de ruimte!

Union Glacier
De Solar Voyager is afgelopen week door Edwin en Liesbeth ingepakt en op transport gezet richting het basiskamp Union Glacier op Antarctica. Het duurt tot eind dit jaar voordat de wagen daar aankomt en de expeditie kan starten.

Volg de expeditie!
Ik ben ontzettend benieuwd hoe de expeditie gaat verlopen. Edwin is overtuigd dat de wagen het extreme gebied aankan. Echter zo zegt hij zelf: ”de weersomstandigheden bepalen uiteindelijk of we de Zuidpool gaan bereiken”. Bij harde wind zal de Solar Voyager namelijk niet kunnen rijden.

Bekijk hier een videoverslag van mijn bezoek aan de Solar Voyager eerder dit jaar.


Ben jij ook benieuwd naar het vervolg van deze bijzondere expeditie? Volg hen via de website van Clean2Antarctica en schrijf je in voor hun nieuwsbrief.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer