Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Clean2Antarctica

Door: Ilonne Bongers

De afgelopen weken waren ze veel in het nieuws: Edwin en Liesbeth ter Velde. Zij gaan met een zelfgebouwde auto genaamd de ”Solar Voyager” naar Antarctica. Deze auto is gemaakt van afvalplastic en wordt aangedreven door zonne-energie.

Schonere wereld
Met hun Clean2Antarctica expeditie vragen Edwin en Liesbeth aandacht voor een schonere wereld. Al jaren streven zij zelf een zero-waste levensstijl na en bedenken ze oplossingen voor het hergebruik van materialen.

Edwin en Liesbeth zijn klaar voor de expeditie naar Antarctica

Hart van Nederland
Aan deze expeditie gingen jaren van voorbereidingen aan vooraf. Voorbereidingen die niet zonder meer succesvol waren. Met vallen en opstaan is de Solar Voyager uiteindelijk klaar om richting de Zuidpool te rijden. Hart van Nederland heeft een groot gedeelte van deze voorbereidingen vastgelegd in een wekelijkse update.

Degelijk materiaal
Op Antarctica zijn de weersomstandigheden extreem en dat vraagt natuurlijk om degelijk materiaal. Ik vond het een mooie uitdaging dat ik met mijn outdoorwinkel een bijdrage kon leveren in de vorm van outdoorspullen. Ik bezocht het hoofdkantoor van Clean2Antarctica en aanschouwde de bijzondere Solar Voyager met eigen ogen.

Selecteren artikelen
Na een goed gesprek met Edwin en Liesbeth waarin ze aangeven wat ze echt nodig hebben kon mijn zoektocht beginnen. The North Face hadden zij bereid gevonden om bovenkleding te leveren. Mijn zoektocht zou zich beperken tot de onderkleding, warme sokken en de losse items die het leven in de Solar Voyager gedurende de expeditie wat aangenamer zouden maken.

Toilet als krukje
Uiteindelijk maakte ik een mooie selectie met als belangrijkste items de onderkleding van Woolpower, thermosflessen uit de Master serie van Stanley, slaapmatjes met donsvulling van Exped en een sneeuwschep van MSR. Leuk detail: de toiletemmer gaat uiteindelijk ook dienstdoen als krukje. In de Solar Voyager wordt immers multi-functioneel gebruik gemaakt van de ruimte!

Union Glacier
De Solar Voyager is afgelopen week door Edwin en Liesbeth ingepakt en op transport gezet richting het basiskamp Union Glacier op Antarctica. Het duurt tot eind dit jaar voordat de wagen daar aankomt en de expeditie kan starten.

Volg de expeditie!
Ik ben ontzettend benieuwd hoe de expeditie gaat verlopen. Edwin is overtuigd dat de wagen het extreme gebied aankan. Echter zo zegt hij zelf: ”de weersomstandigheden bepalen uiteindelijk of we de Zuidpool gaan bereiken”. Bij harde wind zal de Solar Voyager namelijk niet kunnen rijden.

Bekijk hier een videoverslag van mijn bezoek aan de Solar Voyager eerder dit jaar.


Ben jij ook benieuwd naar het vervolg van deze bijzondere expeditie? Volg hen via de website van Clean2Antarctica en schrijf je in voor hun nieuwsbrief.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer