Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Hoe duurzaam reis jij? Doe hier de test!

Door Edwin Hagenouw | Bron: milieucentraal.nl

Met het team reporters en fotografen van Mountainreporters en Snowrepublic maken we ruim 100 reizen per jaar. Daarbij bezoeken we de mooiste plekken ter wereld, vol ongerepte natuur en altijd op zoek naar die ene bijzondere ervaring die voor altijd in je gedachten blijft.

Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu

Vanzelfsprekend weten we dat de puurheid van onze mooie aarde ernstig bedreigt wordt door de enorme hoeveelheid plastic soep in de oceanen, de ontbossing in Azië en Zuid-Amerika en natuurlijk door de uitstoot van schadelijke gassen in de lucht. Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu.

Duurzaam
Wat is jouw vakantievoetafdruk? Foto: Remi Yuan

Wat is de impact van jouw reis?

Gemiddeld gaan Nederlanders bijna drie keer per jaar op vakantie, waarvan de helft naar het buitenland. De manier van reizen, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de ‘Mondiale Voetafdruk’ van je vakantie, zeg maar, de hoeveelheid milieu die jouw vakantie kost. Dit is de berekening van het effect van jouw aanstaande reis op het milieu kunt berekenen.

BEREKEN HIER DE IMPACT VAN JOUW REIS

Uiteraard kun je er ook de voetafdruk voor een geplande vakantie mee bepalen. Door het rekenmodel een paar keer achter elkaar te gebruiken en steeds je vakantie op een andere wijze in te vullen, kun je de voetafdruk verkleinen. Een super handige tool dus om wel de mooiste reizen te maken, maar dan met een zo klein mogelijk negatief effect op de aarde.

Sankt Anton
Bergmeer in de bergen van Sankt Anton. Zo mooi en puur moet het wel blijven! Foto: Edwin Hagenouw

De Klimaatwijs op Vakantie tool is ontwikkeld door www.milieucentraal.nl. Bekijk de Bereken hier zelf de klimaatimpact van jouw reis


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer