klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Hoe duurzaam reis jij? Doe hier de test!

Door Edwin Hagenouw | Bron: milieucentraal.nl

Met het team reporters en fotografen van Mountainreporters en Snowrepublic maken we ruim 100 reizen per jaar. Daarbij bezoeken we de mooiste plekken ter wereld, vol ongerepte natuur en altijd op zoek naar die ene bijzondere ervaring die voor altijd in je gedachten blijft.

Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu

Vanzelfsprekend weten we dat de puurheid van onze mooie aarde ernstig bedreigt wordt door de enorme hoeveelheid plastic soep in de oceanen, de ontbossing in Azië en Zuid-Amerika en natuurlijk door de uitstoot van schadelijke gassen in de lucht. Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu.

Duurzaam
Wat is jouw vakantievoetafdruk? Foto: Remi Yuan

Wat is de impact van jouw reis?

Gemiddeld gaan Nederlanders bijna drie keer per jaar op vakantie, waarvan de helft naar het buitenland. De manier van reizen, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de ‘Mondiale Voetafdruk’ van je vakantie, zeg maar, de hoeveelheid milieu die jouw vakantie kost. Dit is de berekening van het effect van jouw aanstaande reis op het milieu kunt berekenen.

BEREKEN HIER DE IMPACT VAN JOUW REIS

Uiteraard kun je er ook de voetafdruk voor een geplande vakantie mee bepalen. Door het rekenmodel een paar keer achter elkaar te gebruiken en steeds je vakantie op een andere wijze in te vullen, kun je de voetafdruk verkleinen. Een super handige tool dus om wel de mooiste reizen te maken, maar dan met een zo klein mogelijk negatief effect op de aarde.

Sankt Anton
Bergmeer in de bergen van Sankt Anton. Zo mooi en puur moet het wel blijven! Foto: Edwin Hagenouw

De Klimaatwijs op Vakantie tool is ontwikkeld door www.milieucentraal.nl. Bekijk de Bereken hier zelf de klimaatimpact van jouw reis


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer