Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Hoe duurzaam reis jij? Doe hier de test!

Door Edwin Hagenouw | Bron: milieucentraal.nl

Met het team reporters en fotografen van Mountainreporters en Snowrepublic maken we ruim 100 reizen per jaar. Daarbij bezoeken we de mooiste plekken ter wereld, vol ongerepte natuur en altijd op zoek naar die ene bijzondere ervaring die voor altijd in je gedachten blijft.

Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu

Vanzelfsprekend weten we dat de puurheid van onze mooie aarde ernstig bedreigt wordt door de enorme hoeveelheid plastic soep in de oceanen, de ontbossing in Azië en Zuid-Amerika en natuurlijk door de uitstoot van schadelijke gassen in de lucht. Het blijft dus belangrijk om steeds bewust te  zijn van de effecten die wij als individu hebben op het milieu.

Duurzaam
Wat is jouw vakantievoetafdruk? Foto: Remi Yuan

Wat is de impact van jouw reis?

Gemiddeld gaan Nederlanders bijna drie keer per jaar op vakantie, waarvan de helft naar het buitenland. De manier van reizen, de bestemming, de activiteiten, het onderkomen, duur van de vakantie en het reisgezelschap bepalen de ‘Mondiale Voetafdruk’ van je vakantie, zeg maar, de hoeveelheid milieu die jouw vakantie kost. Dit is de berekening van het effect van jouw aanstaande reis op het milieu kunt berekenen.

BEREKEN HIER DE IMPACT VAN JOUW REIS

Uiteraard kun je er ook de voetafdruk voor een geplande vakantie mee bepalen. Door het rekenmodel een paar keer achter elkaar te gebruiken en steeds je vakantie op een andere wijze in te vullen, kun je de voetafdruk verkleinen. Een super handige tool dus om wel de mooiste reizen te maken, maar dan met een zo klein mogelijk negatief effect op de aarde.

Sankt Anton
Bergmeer in de bergen van Sankt Anton. Zo mooi en puur moet het wel blijven! Foto: Edwin Hagenouw

De Klimaatwijs op Vakantie tool is ontwikkeld door www.milieucentraal.nl. Bekijk de Bereken hier zelf de klimaatimpact van jouw reis


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer