ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

De Spaanse grenzen gaan open op 21 juni!

Door Edwin Hagenouw | 14 juni 2020

Vandaag bracht premier Sánchez goed nieuws voor de Europese reiziger. De regering heeft namelijk na overleg met de Europese Commissie en andere EU-lidstaten besloten de heropening van grenzen voor EU-burgers te vervroegen. Met ingang van 21 juni zullen de grenscontroles voor EU-burgers worden opgeheven. Ook zal vanaf dat moment voor mensen die vanuit de EU Spanje binnen reizen de quarantaineverplichting komen te vervallen.

Open poorten

Het bruto binnenlands product van Spanje is voor twaalf procent afhankelijk is van toerisme. De economie gaat volgens analisten met bijna twaalf procent krimpen dit jaar, terwijl ten minste een op de vijf Spanjaarden mogelijk werkloos wordt. Ongeveer een op de drie Spanjaarden zou daarnaast hulp nodig hebben van de overheid, meldt persbureau Reuters. Geweldig dus dat Spanje toch nog op tijd voor het vakantiehoogseizoen haar poorten weer kan openen.

Om het coronavirus onder controle te krijgen, gingen in het land strenge maatregelen van kracht. Inwoners mochten alleen nog naar buiten met zwaarwegende redenen en de economie werd aan banden gelegd.

Als Mountainreporters kijken we er naar uit om nog deze zomer nieuwe wandelroutes en fietsmogelijkheden te verkennen in bijvoorbeeld de Pyreneeën en de Sierra Nevada. Het aftellen kan beginnen. Doe je mee?Bron: NU.nl | Hoofdfoto: Herman van Alfen

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.