Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Groots in schoonheid: Picos de Europa

Door de Mountainreporters redactie

Wanneer we naar Spanje gaan en bergen willen zien denken we al snel aan Andalusië. Minstens zo mooi maar uiteraard een stuk kleiner is het berggebied Picos de Europa gelegen in het noorden van Spanje.

Picos de Europa
Geniet van de natuur

Cantabrisch gebergte

Het maakt deel uit van het Cantabrisch gebergte wat in de autonome regio’s  Asturië, Cantabrië, Castilië en Leon ligt. De kust ligt hier maar enkele tientallen kilometers vandaan dus ook dit keer weer een mooie combinatie mogelijk van bergen en zee.

Boer met ezeltjes wandelt rustig langs de weg

Dit landschap kun je het beste omschrijven als een mengeling van heerlijke groene weides, ruige bergpieken, snelstromende rivieren en gezellige oeroude dorpjes. Kijk er niet vanop als de boer met z’n ezeltjes rustig langs de weg wandelt.

Prettige wandelroutes

De Torre de Ceredo is de hoogste berg van de Picos met zijn 2652 meter hoogte. Neem het wandelplad “Garganta del Cares” en wandel ca. 12 kilometer van Poncebos of Cain. Je wandelt hier over een oud onderhoudsspoor langs grillige rotswanden en indrukwekkende ravijnen.

Lagos de Covadonga, wanneer je deze route neemt kom je langs twee gletsjermeren, het Enolmeer en het Ercinameer. Beide liggen op een hoogte van maar liefst 1135 meter en is een ideale plek om prachtige foto’s te maken.

Enol meer
Enol meer, gletsjer meer

Tips

Bezoek ook de brug van het dorp Canga de Onis en wanneer je wilt geniet van een geweldig mooi uitzicht neem dan de téleferico (kabelbaan) van Fuente Dé. Je kunt Picos het beste bereiken door aan te vliegen op Bilbao en vanaf daar een auto te huren. Denk eraan dat je dan nog ca. 230 kilometer moet afleggen.

De Fuente
De teleferico de Fuente
Picos de Europa
Picos de Europa in het noorden van Spanje gelegen

Lees hier alle artikelen en verhalen over Spanje


Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer