klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Groots in schoonheid: Picos de Europa

Door de Mountainreporters redactie

Wanneer we naar Spanje gaan en bergen willen zien denken we al snel aan Andalusië. Minstens zo mooi maar uiteraard een stuk kleiner is het berggebied Picos de Europa gelegen in het noorden van Spanje.

Picos de Europa
Geniet van de natuur

Cantabrisch gebergte

Het maakt deel uit van het Cantabrisch gebergte wat in de autonome regio’s  Asturië, Cantabrië, Castilië en Leon ligt. De kust ligt hier maar enkele tientallen kilometers vandaan dus ook dit keer weer een mooie combinatie mogelijk van bergen en zee.

Boer met ezeltjes wandelt rustig langs de weg

Dit landschap kun je het beste omschrijven als een mengeling van heerlijke groene weides, ruige bergpieken, snelstromende rivieren en gezellige oeroude dorpjes. Kijk er niet vanop als de boer met z’n ezeltjes rustig langs de weg wandelt.

Prettige wandelroutes

De Torre de Ceredo is de hoogste berg van de Picos met zijn 2652 meter hoogte. Neem het wandelplad “Garganta del Cares” en wandel ca. 12 kilometer van Poncebos of Cain. Je wandelt hier over een oud onderhoudsspoor langs grillige rotswanden en indrukwekkende ravijnen.

Lagos de Covadonga, wanneer je deze route neemt kom je langs twee gletsjermeren, het Enolmeer en het Ercinameer. Beide liggen op een hoogte van maar liefst 1135 meter en is een ideale plek om prachtige foto’s te maken.

Enol meer
Enol meer, gletsjer meer

Tips

Bezoek ook de brug van het dorp Canga de Onis en wanneer je wilt geniet van een geweldig mooi uitzicht neem dan de téleferico (kabelbaan) van Fuente Dé. Je kunt Picos het beste bereiken door aan te vliegen op Bilbao en vanaf daar een auto te huren. Denk eraan dat je dan nog ca. 230 kilometer moet afleggen.

De Fuente
De teleferico de Fuente
Picos de Europa
Picos de Europa in het noorden van Spanje gelegen

Lees hier alle artikelen en verhalen over Spanje


Bewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer