Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Groots in schoonheid: Picos de Europa

Door de Mountainreporters redactie

Wanneer we naar Spanje gaan en bergen willen zien denken we al snel aan Andalusië. Minstens zo mooi maar uiteraard een stuk kleiner is het berggebied Picos de Europa gelegen in het noorden van Spanje.

Picos de Europa
Geniet van de natuur

Cantabrisch gebergte

Het maakt deel uit van het Cantabrisch gebergte wat in de autonome regio’s  Asturië, Cantabrië, Castilië en Leon ligt. De kust ligt hier maar enkele tientallen kilometers vandaan dus ook dit keer weer een mooie combinatie mogelijk van bergen en zee.

Boer met ezeltjes wandelt rustig langs de weg

Dit landschap kun je het beste omschrijven als een mengeling van heerlijke groene weides, ruige bergpieken, snelstromende rivieren en gezellige oeroude dorpjes. Kijk er niet vanop als de boer met z’n ezeltjes rustig langs de weg wandelt.

Prettige wandelroutes

De Torre de Ceredo is de hoogste berg van de Picos met zijn 2652 meter hoogte. Neem het wandelplad “Garganta del Cares” en wandel ca. 12 kilometer van Poncebos of Cain. Je wandelt hier over een oud onderhoudsspoor langs grillige rotswanden en indrukwekkende ravijnen.

Lagos de Covadonga, wanneer je deze route neemt kom je langs twee gletsjermeren, het Enolmeer en het Ercinameer. Beide liggen op een hoogte van maar liefst 1135 meter en is een ideale plek om prachtige foto’s te maken.

Enol meer
Enol meer, gletsjer meer

Tips

Bezoek ook de brug van het dorp Canga de Onis en wanneer je wilt geniet van een geweldig mooi uitzicht neem dan de téleferico (kabelbaan) van Fuente Dé. Je kunt Picos het beste bereiken door aan te vliegen op Bilbao en vanaf daar een auto te huren. Denk eraan dat je dan nog ca. 230 kilometer moet afleggen.

De Fuente
De teleferico de Fuente
Picos de Europa
Picos de Europa in het noorden van Spanje gelegen

Lees hier alle artikelen en verhalen over Spanje


Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer