Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Groots in schoonheid: Picos de Europa

Door de Mountainreporters redactie

Wanneer we naar Spanje gaan en bergen willen zien denken we al snel aan Andalusië. Minstens zo mooi maar uiteraard een stuk kleiner is het berggebied Picos de Europa gelegen in het noorden van Spanje.

Picos de Europa
Geniet van de natuur

Cantabrisch gebergte

Het maakt deel uit van het Cantabrisch gebergte wat in de autonome regio’s  Asturië, Cantabrië, Castilië en Leon ligt. De kust ligt hier maar enkele tientallen kilometers vandaan dus ook dit keer weer een mooie combinatie mogelijk van bergen en zee.

Boer met ezeltjes wandelt rustig langs de weg

Dit landschap kun je het beste omschrijven als een mengeling van heerlijke groene weides, ruige bergpieken, snelstromende rivieren en gezellige oeroude dorpjes. Kijk er niet vanop als de boer met z’n ezeltjes rustig langs de weg wandelt.

Prettige wandelroutes

De Torre de Ceredo is de hoogste berg van de Picos met zijn 2652 meter hoogte. Neem het wandelplad “Garganta del Cares” en wandel ca. 12 kilometer van Poncebos of Cain. Je wandelt hier over een oud onderhoudsspoor langs grillige rotswanden en indrukwekkende ravijnen.

Lagos de Covadonga, wanneer je deze route neemt kom je langs twee gletsjermeren, het Enolmeer en het Ercinameer. Beide liggen op een hoogte van maar liefst 1135 meter en is een ideale plek om prachtige foto’s te maken.

Enol meer
Enol meer, gletsjer meer

Tips

Bezoek ook de brug van het dorp Canga de Onis en wanneer je wilt geniet van een geweldig mooi uitzicht neem dan de téleferico (kabelbaan) van Fuente Dé. Je kunt Picos het beste bereiken door aan te vliegen op Bilbao en vanaf daar een auto te huren. Denk eraan dat je dan nog ca. 230 kilometer moet afleggen.

De Fuente
De teleferico de Fuente
Picos de Europa
Picos de Europa in het noorden van Spanje gelegen

Lees hier alle artikelen en verhalen over Spanje


Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer