Advertentie

De afgelopen week verbleef ik in Turkije en om precies te zijn in het bijzondere plaatsje Fethiye. Gelegen aan de Lycische kust tegenover het Griekse eiland Rhodos. Je vliegt aan op Dalaman en vanuit daar ben je binnen 40 minuten in Fethiye. Turkije? Dat is toch alleen maar op het strand liggen? Echt niet! Ik heb zelf onderstaande plaatsen bezocht en vertel er graag wat over.

Een gület in de haven van Fethye

Vanuit Fethiye kun je naar boven klimmen naar de Lycische rotsgraven. Je vindt hier het graf van Koning Amynthas uitgehouwen in de rotsen, net als alle andere graven er omheen. Heel indrukwekkend om dit te zien!

Lycische rotsgraven

Vanuit hier heb je ook een fantastisch uitzicht op de rest van de baai en de jachthaven van Fethiye. De prachtigste blauw en turquoise kleuren van het heldere water en de vele eilandjes die in de zee zijn “gekwakt”. Tenminste zo ziet het er uit natuurlijk. Wanneer je beneden bent gekomen kun je ergens in één van de vele theehuizen een glaasje thee drinken met een stukje baklava. Heerlijk zoet maar het glazuur springt bijna van je tanden. Ga ook even een wandeling maken op de wandelpromenade die langs de haven loopt. Hier liggen de vele vissersboten te schommelen of ga een dagje de zee op met een traditionele houten gület waarmee je een eilandentour kunt maken. Vergeet je snorkelspullen dus niet. Zeilen is trouwens ook heel goed mogelijk hier.

Vanuit hier heb je ook een fantastisch uitzicht over de rest van de baai

Ölüdeniz

Wat mij opviel is dat dit gedeelte van Turkije zo mooi groen is en wordt omringd door vele bergen. In Ölüdeniz bijvoorbeeld vind je de prachtige baai “Blue Lagoon” welke ook echt gebruikt is in de film met Brooke Shields en Christopher Atkins. Een waar paradijs! Staat paragliden op je bucketlist, dan is het nu de tijd om dit af te vinken. Vanaf de Babadag-berg zweef je in zo’n 20 minuten naar beneden. Geniet van de vele tinten blauw!

Kayakoy
De overblijfselen van het verlaten dorp Kayaköy. Foto: Natasja

Ik vond het een hele bijzondere ervaring om tussen de verlaten huizen en kerken te lopen

Kayaköy

Dit is het grootste Griekse spookstadje van Turkije, waar eens 3500 Grieken woonden en ligt 7 kilometer ten westen van Ölüdeniz. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om tussen de verlaten huizen en kerken te lopen. Het stadje ligt in een schitterende groene bergachtige omgeving. Overigens zijn er in de nabijheid wel hele leuke bijzondere theehuizen, restaurantjes en boutique hotels gekomen dus zeker geen straf om hier te verblijven.

Theehuisje
Tussen de ruïnes is er een plekje om even Turkse thee te drinken. Foto: Natasja
Kayaköy

Merhaba!

Welkom in mijn huis! Gastvrijheid is werkelijk waar een ‘lifestyle’ van de Turken. Wat een ontzettend lieve mensen hebben wij ontmoet, wij zijn nergens anders zo gastvrij ontvangen als hier.


Het is nu mogelijk om een visum voor Turkije online aan te vragen via Visum voor Turkije


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.