Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een geheim agent die zijn Martini “shaken, not stirred” drinkt en die menig vrouwenhart sneller doet slaan. Het gaat over niemand minder dan Bond natuurlijk. James Bond. Niet alleen de charismatische persoonlijkheid van Bond, maar ook de machtige filmlocaties maken van de Bondfilms een groot succes. Zo komen in de film Spectre bijvoorbeeld de besneeuwde bergtoppen van Tirol in de picture. Op de top van de Gaislachkogel, in de Ötztaler Alpen, is de aanwezigheid van Bond vereeuwigd. Sinds 2018 kan je er immers 007 ELEMENTS bezoeken, een high-tech filminstallatie die de Bondfans onderdompelt in een wereld vol avontuur.

Een ritje met de Gaislachkoglbahn

In Sölden kan je vlakbij het dalstation van de Gaislachkoglbahn een stoere Range Rover spotten, ‘lichtjes’ gehavend. Hinx, de schurk die voor de terreurorganisatie SPECTRE werkt, scheurde er dan ook mee door het Ötztal tijdens een wilde achtervolging.

De kabellift brengt je in minder dan een kwartier naar de top van de Gaislachkogel, een imposante drieduizender (de tussenstop in het middelstation niet meegerekend). De sneeuw glinstert onder de stralende zon, en dat terwijl het in het dal net erg bewolkt is.

Gaislachkogl II: een gondel met reclame van 007 ELEMENTS  stijgt boven de wolken uit

Ice Q

Het hypermoderne, glazen gebouw op de top van de Gaislachkogel herken je als Bondfan wellicht meteen. Het doet in de film SPECTRE dienst als de Hoffler-kliniek, waar de innemende Madeleine Swann werkt als psychologe. In de realiteit is het een restaurant: ice Q. Een tafeltje in dit restaurant staat gelijk aan een gastronomische beleving 3048 meter boven de zeespiegel. Voor nu houden we het gewoon op een Martini op het lounge terras.

Het ice Q restaurant op de top van de Gaislachkogel
Het ice Q restaurant op de top van de Gaislachkogel

Op het dak van het ice Q restaurant is er een uitzichtplatform gevestigd, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de Ötztaler Alpen. Je bent maar een paar passen verwijderd van het kruis, dat het hoogste punt van de Gaislachkogel aanduidt.

De Ötztaler Alpen
De Ötztaler Alpen

Ötztaler Gletscherstraße

Nadat Madeleine Swann 007 ontmoet in de Hoffler kliniek, wordt ze ontvoerd door Mr. Hinx. Wat volgt, is een bloedstollende achtervolgingsscène, waarin Bond de Range Rovers achterna gaat met een vliegtuigje. Het decor voor deze scène is de Ötztaler Gletscherstraße, de hoogste autoweg van Europa, die van Sölden naar de Rettenbachgletsjer en de Tiefenbachgletsjer voert. Het vliegtuigje crasht uiteindelijk in Obertilliach, dat een heel stuk oostelijker in het land ligt. Bond maakt een grootse entree in het anders zo vredige bergdorpje: hij raast er namelijk met het vliegtuigje door een berghut en crasht.

007 ELEMENTS

De grotendeels ondergrondse, betonnen constructie waarin 007 ELEMENTS gevestigd is, gaat op in het woeste landschap van de Ötztaler Alpen. De filminstallatie bestaat uit negen galerijen waarvan het strakke, tijdloze design als een magneet werkt op de bezoeker. Je waant je net in het hoofdkwartier van de MI6!

007 ELEMENTS

De filminstallatie betreden doe je via de ‘Barrel of the Gun’, op de dramatische soundtrack zoals we die kennen in de Bondfilms. Daarna is het tijd om de galerijen te verkennen! De galerij die mij het meest weet te verrassen is ‘the Briefing Room’, waar Moneypenny de indrukwekkende filmlocaties in kaart brengt. De interactieve, audiovisuele technieken in 007 ELEMENTS zijn ronduit indrukwekkend. In het ‘Tech Lab’ krijg je dan weer inzicht in verschillende gadgets die gebruikt werden in de films en in de ‘Action Hall’ komt het vliegtuigje uit de beroemde achtervolgingsscène recht op je af. Of zo lijkt het toch.

De Action Hall in 007 Elements

Sölden Ski Area

Sölden is  met z’n 144 kilometer aan pistes een paradijs voor wintersportliefhebbers. De langste afdaling is maar liefst 15 kilometer lang en loopt van de Schwarze Schneide tot het dalstation van de Gaislachkoglbahn. Bekijk de interactieve kaart van de Sölden Ski Area hier.

Praktische informatie voor een bezoek aan 007 ELEMENTS

  • Een toegangsticket voor 007 ELEMENTS bedraagt 22 euro (2021 – 2022). Een combi-ticket (inclusief de heen- en terugrit met de Gaislachkoglbahn) kost 54 euro. Je leest het: een bezoek aan 007 ELEMENTS is best prijzig maar als James Bond-fan is het toch een must-do wanneer in je in de buurt van Sölden bent.
    Openingsuren en online tickets: 007elements.soelden.com

  • Hou er rekening mee dat de galerijen niet verwarmd zijn. Draag dus warme kledij tijdens je bezoek.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer